Skocz do zawartości

[opinie] cashinpills.com

tjay99

Rekomendowane odpowiedzi

Nie znacie przysłowia "Co wolno wojewodzie to nie Tobie smrodzie" ?!

Przypisywanie prowizji pierwszemu kto zapisze cookie jest hm...bardzo głupie.

Dlaczego ?

Na przykład idę do sklepu (na stronę) A widzę tam jakiś produkt, przypadkowo go oglądam, ale sprzedawca (właściciel strony) nijak nie zachęcił mnie do zakupu tego produktu.

Idę do sklepu (strony) B, a tam sprzedawca przedstawia mi tysiąc zalet produktu co wywołuje u mnie chęć zakupu produktu, biorę i płacę.

Zgodnie z logiką programu właściciel sklepu B powinien oddać wszystkie pieniądze właścicielowi sklepu A, NO BO PRZECIEŻ U NIEGO PIERWSZY RAZ ZAUWAŻYŁEM TEN PRODUKT.

Sytuacja jest jeszcze bardziej bezmyślna, gdy właściciele całej tej piramidy "zapisują sobie userów" przez adwords :D:D:D:D

@it_managment - napisałem do Ciebie PW.

• Odpowiedzi 106
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
przyczyna zastosowania takiego rozwiazania jest niezwykle prosta. Regulamin google adwords

nie pozwala na wysłanie ruchu przez domene track.realash.pl i pokazanie uzytkownikowi domeny realash.pl

Gdyby było to mozliwe ruch byłby wysłany własnie w taki sposób i obrazek nie byłby potrzebny.

Niestety regulamin google adwords nie pozwala na takie rozwiązanie.

Jednoczesnie chcemy zauwazyc, ze takie rozwiazanie nie generuej zadnych strat dla partnerów,którzy

zebrali ciastko własnie z tego powodu, że obowiązuje zasada "pierwszego ciastka"

Wiec to kolejne cookie nie ma już znaczenia.

Odpowiadając na pytanie czy partnerzy moga stosowac takie rozwiazanie na swoich stronch jest oczywiscie

negatywna z oczywistych wzgledow. Czy innym jest obejscie ograniczen google adwords

i umieszczenie obrazka na oficjalnej stronie produktu, a czym innym regularny cookie stuffing.

Odnosnei zasady pierwszego ciastka to na naszym forum toczy sie dluga dyskusja na ten temat.

Pozwole sobie zacytowac jedna z wypowiedzi obrazujaca, dlaczego zdecydowalismy sie na taki a nie inne rozwiazanie

tu niestety znowu nie ma idealnego rozwiazania.

Jednak w modelu pierwszego ciastka bardziej sa promowane strony pozycjoniwane na frazy ogolne (duzo trudniejsze)

np. "tabletki odchudzajace".

Przy ostatnim ciastku dochody partnerow bedacych w topie na tego typu frazy bardzo spadna,

bo czesto osoba znajduje tam informacje, a pozniej szuka dalej i lapalaby inne ciastko.

W razie kolejnych pytań pozostajemy do dyspozycji.

Zainteresowanych partnerów prosimy tez o bezpośredni kontakt z naszym supportem pod adresem: help@cashinpills.com lub skype: cashinpills

Bedzie nam bardzo milo odpowiedzieć na wszystkie pytania lub wątpliwości,

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności