Skocz do zawartości

Encje w title oraz description ...

pimpek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, przeszukałem forum i nie znalazłem tematu, który coś wnosi na temat encji html

Stosuje ktoś encje html w znacznikach title oraz description ?

Czytałem artykuł że używając encje html, ludzie podnosili klikalność nawet do 25% a co z tym idzie ?

Jeżeli wynik wyszukiwarki google ma klikalność znacznie wyróżniającą się na tle innych linków (odchylenie od średniej klikalności na tej pozycji) to wydaje się logiczne, iż algorytm powinien przesunąć dany wynik na wyższą pozycję – "To co jest dobre dla użytkowników jest również dobre dla wyszukiwarki Google!"

Dodam że całkiem podobnie działa algorytm AdRank w google Adwords.

Wydaje mi się że mogło by to mieć dobry wpływ.

1. Title było by bardziej przejrzyste używając w np » , ⇒ , • itp.

2. Zwiększyła by się napewno w jakimś stopniu klikalność

3. Jeżeli strona jest niżej, miało by to wtedy napewno jakiś wpływ, do uzyskania lepszej pozycji.

Wezmę się wkrótce za testy, chciałbym jeszcze poznać wasze doświadczenia z encjami.

I czy w ogóle czołowe przeglądarki wszystkie odczytują encje.

Pozdrawiam.

W description to i owszem możesz dodać znaczki ale z title ci sie nie uda.

Poza tym beznadziejnie by wygladaly wyniki wyszukiwanie w Google gdyby cos takiego udostepnili.

Bardzo dobrze ze tego nie ma...wysatrczy ze description daje taka mozliwosc.

Co do klikalnosci, to nie testowalem, ale skoro znaczkami jestes w stanie zwrocic na siebie uwage, to oczywiscie konwersja wzrosnie.

M

Jak to nie ma takiej możliwości ?

Bym tak uważał to nie zakładał bym tego tematu.

Proszę https://www.google.pl/search?q=goldposition...lient=firefox-a

Sprobuj wstawic tam gwiazdki, strzalki lub ikonke telefonu to zmienisz zdanie.

Pewne znaki jak TM sa pewnie dozwolone i jest ich wiecej, ale to nie znaczy ze mozesz nawypychac tam cokolwiek.

ale czy tonieja napisał gdzieś, że nie wolno czegoś pchać do title ? z kontekstu przecież wynika, że wepchnąć sobie możesz cokolwiek, ale to nie znaczy, że google to poprawnie zaindeksuje. poza tym nie rozumiem po co ten ton. jak dziecko.

Dokładnie. Niestety conradd nie potrafii czytać ze zrozumieniem i myslec logicznie.

Jednak podstawowka to przydatna sprawa...

M

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności