Skocz do zawartości

Przepisy - Blog Tematyczny

freakyphobos

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Planuje zrobić bloga z przepisami, pisanymi własnorcnie oczywiscie. Jednak nasuwa mi się pytanie czy sie przebiję.

Otóż:

Wbiłem na google adwords i wpisałem frazę na ktorą chce pozycjonowac czyli 'przepisy'. Miesięczne wyszukiwania tej frazy globalnie wynoszą 5 000 000 a stron jest około 45,500,000 wyników w google.

Konkurencja jest minimalna na pasku Adwords. I moje ptytanie- czy ten pasek ma jakieś znacznie? Stron wyszukiwania w google jest bardzo dużo i mam pytanie czy trudno - jak dla początkującego pozycjonera będzie się przebić przez ten tłok stron?

Zagraj w gry przeglądarkowe.

Tylko u nas zagrasz w gry przez www.

Koszt TOP 10 (według jednej z firm pozycjonerskich) to 2tys zł m/c + jeśli będziesz np w TOP 5 oczywiście płacisz znacznie więcej (dokładnie już nie pamiętam).

Fraza jest zabójcza i nie opłaca się pozycjonować na nią bloga. Tak w ogóle to szczerze odradzam ten temat - słaba klikalność w reklamy i minimalne stawki za klik (a wiem co mówię).

Już lepiej zająć się tematyką finansową - koszt będzie mniejszy na wiele fraz a zysk kliknięć jest o wiele więcej.

Darmowe szablony pod SEOKatalog

Darmowy katalog stron - dodaj swoją stronę!

vspak - ale problem i tak jest taki, że na tej tematyce nie idzie dobrze zarobić :D Sam mam (jak widać po stopce) stronę kulinarną która ma całkiem przyzwoity ruch a zyski bliskie 0zł.

Ale jeśli nie zależy ci na pieniądzach tylko na ruchu (bezsensu) to najlepiej pozycjonować się na długi ogon - ale i on nie zawsze jest prosty.

Darmowe szablony pod SEOKatalog

Darmowy katalog stron - dodaj swoją stronę!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności