Skocz do zawartości

Ktos zdepozycjonował jedną z moich witryn

Fizyka

Rekomendowane odpowiedzi

Od pewnego czasu zauważyłem, że jedna z moich mniejszych, bardzo niszowych witryn dostała filtr na bardziej ogólniejsze frazy (witryna kormoran tk), nigdy specjalnie jej nie pozycjonowałem, a przez pewien czas widziałem coraz to więcej backlinków z jakichś japońskich i chińskich farm linków typu: https://ampw.net/mvm/search.cgi?key=%E5%E2%...%A7%E5%E3%8E%B3

Co mogę zrobić? I dlaczego ktoś chciał tak niszową witrynę depozycjonować?

Czyli jednak depozycjonowanie istnieje, przekonałem się o tym na własnej skórze.

Jesteś w gimnazjum, liceum lub na studiach, fizyka to dla Ciebie problem?

Nic prostszego wystarczy, że za darmo nauczysz się wzory fizyka z objaśnieniami symboli.

I policzysz kilka zadania fizyka z rozwiązaniami dla liceum, gimnazjum i studentów.

Ponieważ takie słowo "kormoran" jest po chińsku :D

"?"

Wg translate.google tłumaczy się jako "pelikan".

Może ktoś sobie szukał pelikana.

Po za tym, hieroglify podobne, może ktoś się pomylił.

2beac9a1870f4b78.jpg

No i nie znalazłem backlinków do strony w japońskich i chińskich stronach.

Jaki filtr dostała, na jakie hasła?

Co z tym zrobić?

Nic, linki same znikną.

Hieroglify nie chcą wyświetlać się.

o jakim przyroście linków piszesz?

jak ktoś chce kogoś depozycjonować, to nie wrzuca kilkunastu, czy nawet kilkudziesięciu linków...

no i przyznam, że patrząc na linki do Twojej strony, też się zastanawiam, jaką Ci frazę ktoś zdepozycjonował...? przecież ta strona nie była pozycjonowana :D

dymna.jpg

depoz.jpg

Wszędzie tam gdzie jest zero wcześniej była zawsze lepsza lub gorsza pozycja, a niektóre nawet były w top10...

Najgorsze jednak jest to że PageRank spadł z PR2 na "n/a" ...

Jesteś w gimnazjum, liceum lub na studiach, fizyka to dla Ciebie problem?

Nic prostszego wystarczy, że za darmo nauczysz się wzory fizyka z objaśnieniami symboli.

I policzysz kilka zadania fizyka z rozwiązaniami dla liceum, gimnazjum i studentów.

Najgorsze jednak jest to że PageRank spadł z PR2 na "n/a" ...
no masakra powiesił bym się, nie ma co PR ważniejszy niż pozycje. cos mi sie zdaje ze słabo linkujesz a po drugie brak tych słów na stronie głównej

"Na szczycie zawsze znajdzie się miejsce" - Ale potrzebujesz serwera by tam się znaleźć - Zgarnij kod rabatowy do SEOhost 40% - lub rabat do Cyber_folks - 10% - Rabat do hitme -5% - #reklama #link_sponsorowany

To może trzeba się zastanowić nad sposobem pozycjonowania? Np. walenie w same profile for dyskusyjnych bardzo słabo wpłynie na pozycje strony pod wybrane słowa kluczowe.

Zanim coś napiszesz o PR, to poczytaj forum. Page rank update Radzę przeczytać WSZYSTKIE posty, żeby nie było później nowych pytań. A najlepiej, to przeczytać z kilkanaście tematów.

no masakra powiesił bym się, nie ma co PR ważniejszy niż pozycje.

+1 (nie Google :)) ;):)

powiem tak: przy poziomie linkowania, jaki stosujesz możesz oczekiwać, że niebawem nawet na kormoran.tw i kormoran.tk, nie mówiąc o "towarzystwo wędkarskie kormoran"... spadniesz z pierwszych pozycji

a na tw kormoran jesteś nadal na początku tylko dlatego, że nie można ujawniać danych z IPNu i nie są jawne dane na temat żadnego TW KORMORAN :)

dymna.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności