Skocz do zawartości

Ban precli i nie tylko - na masową skalę

websign

Rekomendowane odpowiedzi

A jest nim co? Wytyczne? Algo?

To nie jest mianownik, nie dla stron, które poleciały. Bo wytyczne same w sobie nie mogą nałozyc bana, inaczej nie zauważył bys spamu w necie, G by go nie indeksowało i tyle. A algo jako automat oznaczyło te strony z jakiegos powodu/powodów, bo rózne strony padły.

Więc co jest tym jednym współnym mianownikiem dla tych wszystkich stron? Podziel się znaleziskiem :)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

W przypadku wielu stron na które lecą mi bany żadne z tych nie jest prawdą. Na części są unikalne teksty we wspólnej tematyce, żadnego swla, żadnego upychania słów, artykuły może nie są najwyższej jakości, ale sensownie napisane. Jedyne do czego można się przyczepić to kilka stałych linków wychodzących i nic więcej.

Wydaje mi się, że ktoś się za bardzo rozpędził, a konkretniej jakiś algorytm banujący działa nie do końca poprawnie i banuje strony np. na podstawie linków prowadzących do danej witryny. Przykładowo - zobaczył że domeny A prowadzą linki z domen X1, X2, X3 itd. - odwiedził domenę X1 i zbanował bo mu się nie spodobała, X2 i zbanował i wtedy całą resztę X3 itd. też zaczął banować bo stwierdził że to ten sam wzór - to tylko przypuszczenia rzecz jasna, ale mnie to wygląda właśnie na coś takiego.

Skuteczne pozycjonowanie stron www | Nowe randki internetowe

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności