Skocz do zawartości

PO zwycięzcą

mmr88

Rekomendowane odpowiedzi

to, że mogę sobie wreszcie legalnie wysłać fakturę w pdf czego przez 10 lat nie potrafił uporządkować żaden rząd to dla mnie nie jest nic :).

Weszły aby zarabiać na Nas, chodzi o to, że My takich marek nie mamy ...

tak, oczywiscie. przestań po prostu czerpac wiedze z wykopu i gazety polskiej i nagle sie okaze, ze mamy :P..

wyzej wspomnialem juz o Sołowowie i jego barlinku itd.

LPP ze swoimi markami Reserved, House, Cropp itd ma 200 sklepow w całej Europie ;). Polska firma ADB produkuje dekodery cyfrowe, które są używane przez kablówki i platformy cyfrowe na calym swiecie. O Solarisie moze slyszales? ostatnio dostarczali tabor do Austrii, Bulgarii i Hiszpanii. A moze bydgoska Pesa? albo polskie wodki, ktore sa w top30 najczesciej sprzedawanych alkoholi na calym swiecie to tez nic takiego, przeciez nie mamy zadnych marek, nikt nas nie zna, pelne zacofanie ;).

PS. "Do 912 mln euro wzrosła w ubiegłym roku wartość transakcji przeprowadzonych przez nasze firmy za granicą. To ponad dwa razy więcej niż w kryzysowym roku 2009. A w tym roku zagraniczne inwestycje polskich spółek mogą wynieść nawet 3 miliardy 900 mln euro mówi Anita Błaszczak z "Rzeczpospolitej"."

pozdrowienia.

googlerulz.

• Odpowiedzi 186
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Tylko, że to potęga gospodarcza i militarna
Fakt, a po murowanej przegranej Obamy głównym pretendentem jest p. Mitt Romney, który jasno stwierdził (artykuł) że jak się będzie opłacało robić wojny (a się opłaca), to będą je robić:
Ameryka musi nadal przewodzić światu i militarnie dominować nad nim... Stany Zjednoczone powinny zwiększyć wydatki na obronę i angażować się militarnie tam, gdzie wymagają tego ich interesy, jeśli trzeba nawet bez mandatu ONZ. O ile Ameryka powinna współpracować z innymi krajami, zawsze rezerwujemy sobie prawo do samodzielnego działania w celu ochrony naszych żywotnych interesów narodowych...
Miło. :-)
zacofany kraik (...) który tak na prawdę niczego nie eksportuje.
Eksportuje innowacje, technologie, patenty, licencje, informacje (artykuł)
A inny sposób liczenia długu? To katastrofa by była.
To wyobraź sobie, że odbywają się dyskusje nad uchwaleniem przez głosowanie, że 2+2=5, bo tak wygodniej (artykuł), ale Polakom wygodniej oglądać uśmiechnięte mordy w TV i głosować jak każą sondaże.
Wejdziemy w taki dół, że przez następne kilkadziesiąt lat te kredyty będą nam ciążyć i dobijać gospodarkę.
Oczywiście, ale przecież nie chodzi o to, żeby wpędzać państwa w spiralę długu (video), przejąć ich aktywa (artykuł) i ostatecznie mieć kontrolę nad zniewoloną, najniższą klasę.
Już bardziej prawdopodobne jest, że PO zdelegalizuje prowadzenie własnych firm i dokona zmiany ustroju na komunistyczny :)
Oczywiście raczej tak nie będzie, ale czy można powiedzieć że istnieje wolny rynek/kapitalizm, skoro możesz prowadzić własną firmę, pod warunkiem że jej 70-80% komandytariuszem-udziałowcem jest Skarb Państwa? (70-80% to sumaryczne obciążenia podatkowe, które Ci wezmą - czyli realnie współudział w Twoich dochodach, bez ponoszenia ryzyka strat).

Przy okazji, polecam wszystkim przeanalizować dający do myślenia wykres:

wybory-2012.png

Wniosek - żyjemy w systemie, w którym 20% społeczeństwa twierdzi że jest większością i rządzi pozostałymi 80%. Niestety, ale taki stan rzeczy nie może się wiecznie utrzymywać. Nie krytykuję tutaj wyników wyborów (wynika z nich po prostu stabilizacja, bez niespodzianek - czyli będzie jak było), mimo że wolałbym aby był inny, ale ustrój sam w sobie.

Pozdrawiam, J.

BTW. Nie mam dowodów, ale nie wiem czy zauważyliście, ale p. Tymochowicz (bez wątpienia człowiek, który na tych wyborach jednoosobowo wygrał najwięcej, najbardziej spośród wszystkich Polaków podwyższył swoją pensję) prawdopodobnie bardzo sprytnie wykorzystał SEO. Chodzi konkretnie o n serwisów na dziwnie zbliżonym silniku, które miały obok zwykłych sondaży premiujących beton (telefonicznie: "Na kogo Pan zagłosuje? Na PO, PIS, SLD, czy PSL?") pokazać - w sposób IMO zafałszowany, bez podawania źródeł, po prostu wpisywany ręcznie przez administratora sympatyzującego lub finansowanego przez RPP - tzw. "sondaże uliczne", które miały przekonać że RP ma 10%. Serwisy były ślicznie wypozycjonowane i zadziałały - w de facto samej końcówce (link), czyli tym co się liczy, udało się zmusić sondażownie do brania pod uwagę RPP, a tłuszczy udało się z doskonałym skutkiem przemycić do głów szanse piątej partii (vide: R. Dyoniziak "Sondaże a manipulowanie społeczeństwem"). Bez względu na

związane z formowaniem programu w oparciu nie o ideę i chęć jakichkolwiek zmian, ale o badania rynku mówiące jaki elektorat - bez względu na poglądy - najłatwiej jest przechwycić, nikt z Was nie jest w stanie zakwestionować jego największego sukcesu tych wyborów.

to, że mogę sobie wreszcie legalnie wysłać fakturę w pdf czego przez 10 lat nie potrafił uporządkować żaden rząd to dla mnie nie jest nic

To już nie trzeba składać i udawać, że listem przyszło. Fakt, innowacja na miarę prawa powszechnego ciążenia :)

@Rocky: no właśnie. A dlaczego nie mamy? Są dwie możliwości. Albo Polacy to idioci... albo urzędy i politycy skutecznie dbają o to, żeby takich firm nie było.

Na prawdę nie widzicie różnicy między Czeską Skodą a Polską montownią Astry?

Montownia Astry się dogada z rządem i im urzędnik nie wywinie jakiejś "niespodzianki" a nawet gdyby to się przeniosą gdzie indziej. Duża, globalna, polska firma w takich warunkach nie ma prawa istnieć. Może od razu zlikwidujmy licea i wyższe studia. Będziemy składali rzeczy za pół darmo dla zagranicznych firm, skoro swoich nie mamy i tak jest dobrze :P

Na prawdę nie widzicie różnicy między Czeską Skodą a Polską montownią Astry?

skoda jest de facto niemiecka a fabryka w czechach nie rozni sie niczym od naszej montowni Astry czy Ypsiliona :). kiedy była czeska mieliśmy koszmarki w rodzaju skody favorit. trudno, zeby niemcy inwestowali u nas, jesli druga w kolejnosci partia w sejmie zbombarduje kazdy ich pomysl pod pozorem patriotyzmu.

pozdrowienia.

googlerulz.

@jez: parafrazując kabaret Smolenia i Laskowika: polską rządzi margines a nie ogół :)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

nawet twoje miliony wygladaja ubogo w porównaniu z długiem ostatnich 4 lat wynosząc bagatela 300mld (gierek przy tym był oszczędny, zresza ciężko porównać bo za jego dług powstało wiele zakładów, przez PO własnie sprzedawanych), w zasadzie nie do końca wiadomo jaki jest na prawde. Kuriozalne jest zauwazenie wlasnie nawet przez PO, ze budzet na nastepny rok do niczego sie nie nadaje a byl zrobiony przez nich 2 tygodnie temu, no ale przed wyborami to nie wolno ciec robic:P

Mowisz o wzroscie 912mln a ja mowie o stracie przez OFE od czerwca 15mld.

Inny, przynajmniej mnie bulwersujący przykład to gadka o tych 300mld z UE. PO nalezy do frakcji razem z ugrupowaniem Merkeli i z duzej partii francuskiej, ktorzy zapowiadaja ograniczenie wydatkow a PO im przytakuje, nam wmawiajac, ze uzyska wiecej.

Jedyne postanowienie, ze po tych wyborach przestaje interesowac sie polityka i czytac jakiekolwiek ksiazki na ten temat przekraczajce dlugosc artykulu na onecie. Lepiej nie wiedziec nic i nic sie nie denerwować:)

wybacz, nie bede dalej dyskutowal z kims kto ma w stopce portal sci-fi, bo to bezcelowe :).

Szkoda, ze brak argumentów nie jest tożsamy z zamilknięciem.

widze ze edytowales post i mowisz o porownywaniu pkb co zrobilem lacznie z uwzglednieniem wartosci pieniedzy wtedy i dzis bo wiadomo, ze liczbowo to nie bedzie to samo ale nie chce mi sie juz rozpisywac bo ide sie uczyc:P Przytocze tekst Rybinskiego aczkolwiek ma juz rok (nie uwzgledniony aktualny rok jest najgorszy)

https://biznes.interia.pl/raport/kryzys_w_u...ek,1533850,5434

Szkoda, ze brak argumentów nie jest tożsamy z zamilknięciem.

owszem, szkoda, bo gdyby tak bylo to nie widzialbym codziennie w kiosku gazety polskiej i ich teorii o balonach z helem i linkach zatrzymujacych samolot :).

o balonach z helem pisano w GW nie w GP i to przy innej okazji więc nie kłam o linkach tym bardziej nie slyszałem. Głupoty panie prawisz.

Co dalej nie jest jakimkolwiek odniesieniem sie do podanych argumentów.

Zresztą nie wiem czemu przy rozmowie o stanie polskiej gospodarki czy polityce Ty wyjezdzasz z GP. Jeszcze o Rydzyku napisz.

Sprzedaz GP to jakies 70 000, przy glosujacych 15 000 000 to nie ma znaczenia, pojedyncza osoba uzyskiwala wiecej. Nawet gdyby wiecej to jaki to ma zwiazek z tym o czym gadamy. Normalnie jak w TV o wszystkim ale o niczym.

a tak, przepraszam, w GP byla sztuczna mgla, termobomba i "dwa wielkie wstrzasy", a tamte rzeczy to na innym "niezaleznym" portalu blogerskim :).

Zresztą nie wiem czemu przy rozmowie o stanie polskiej gospodarki czy polityce Ty wyjezdzasz z GP. Jeszcze o Rydzyku napisz.

nie moja wina, ze masz stopke jaka masz i jeszcze twierdzisz ze to sa wiadomosci.

O gospodarce napisalem, napisalem tez o silnych, znanych na swiecie polskich firmach i sie jakos jadaczki niektorym zamknely..

pozdrowienia.

googlerulz.

>Zresztą nie wiem czemu przy rozmowie o stanie polskiej gospodarki czy polityce ...

Elektorat PO myśli jak ich posłowie? :) W końcu przez ostatni rok cały czas zamiast o gospodarce to pieprzyli o Wawelach i Krzyżach. Kaczor tak samo... ale jego przynajmniej ta sprawa w jakiś sposób dotyczyła i to podobno to on jest ten z 'sekty' :P No i na niego nie zmarnowałem głosu w poprzednich wyborach licząc na jakieś pozytywne zmiany.

Jeszcze wrzućmy tu jakieś zdjęcia babć spod krzyża i pogadajmy o wojnie z Rosją... będzie jak rozmowa o gospodarce na TVN-ie ;)

Silne polskie firmy. No dobra ten Cersanit, jakieś sweatshopy Funaia czy LG... to akurat mógłbyś sobie darować ;) Dzisiaj to co ma przyszłość to IT i biotech. A nie ręczne "składanie" długopisów albo telewizorów. Mamy dobrych informatyków którzy muszą pracować w zagranicznych firmach bo polskich nie ma.

tak.. adb juz nie zauwazyles, to takie typowe :).

wiecej info tutaj: https://adb.polska.nf.pl/opis/

CD Projekt tez sobie zupelnie nie radzi zagranica.. City Interactive.. to pewnie tez nie Cyfrowy Polsat otworzyl w Zywcu centrum technologiczne i fabryke dostarczajaca im dekodery, modemy do internetu LTE (ktory wprowadzilismy jako jeden z pierwszych krajow w Europie) itd :-).

pozdrowienia.

googlerulz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności