Skocz do zawartości

PO zwycięzcą

mmr88

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 186
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Palikot po Smoleńsku zlecił badania opinii publicznej. W trakcie kampanii wszystki ejego hasła były niczym innym jak odpwoedzią na to, co ludzie chcieli usłyszeć. To po pierwsze. Po drugie moim zdaniem jego Ruch Poparcia nie jest przypadkowy, to jest zmyślna polityka , plan uknuty za czasów, gdy był (czy aby na pewno powinien tu być czas przeszły?) wiernym wojownikiem PO.

Ja głosowałem nie wybierając partii, ale konkretne osoby ( do sejmu RP, do Senatu SLD), licząc na to, że zainteresują się trochę problemami mojego regionu.

Mam dość rządów PiS choć za tego czasu, zaszły zmainy, które miały pozytywny wpływ na życie zawodowe moje i mojej żony.

Mam dość rządów PO ( wcześniej na nich głosowałem) i jestem jednym z wielu zawiedzionych.

Nie jestem fanem SLD, ale jak powiedziełm, zagłosowałem na konkretną osobę ( tak wiem jaki mamy system wyborczy)

Nie przemawia do mnie również retoryka RP - i strasznie mnie wk@%#&a agresywny sposób wypowiedzi jego wodza ( zagłosowałem na jednego z kandydatów, bo to mój kolega :) by żyło się lepiej :puknijsie: - jesli nie mnie, to nich chociaż koledze)

Strony internetowe Gorzów

Nieuczciwy kontrahent? Nie wiesz jak napisać wezwanie do zapłaty? daj znać na prv, prawnik zrobi to za Ciebie.

Darmowy katalog stron

Mniejsze zło - https://www.kapitalizm.org/?action=show_art...amp;art_id=7195. Ostra jazda w dół. :puknijsie:

P.S. Ktoś może ma czas i zweryfikuje te dane, spojrzałem pobieżnie i na serio tak to wygląda. :)

masz racje ale co z tego jak większość gospodarką się nie interesuje. Problemem są ludzie ktorzy tydzien wczesniej nie wiedza nic o swoim kandydacie albo jeszcze nie wiedza na kogo glosowac. Od Palikota prawdopodobnie wejdzie tranwestyta ide o zaklad ze wiekszosc glosow dostal/dostala tylko za to, ze jest od Palikota.

Konia by wystawili to by wszedl:P Jak Kluzik wejdzie to będzie jedynie świadczyć o wyborcach PO, jak w PIS zła, jak w PJN to pis-light po przejsciu do PO równa kobieta:P

Najwazniejsze aby nie mieli 2/3 bo to umozliwi zmiane konstytucji abysmy mogli dalej sie zadluzac.

Obok turystów w kolejnym roku dojdzie podatek katastralny. Podobno Rostowski ma już projekt (info od posła PSL z mojego regionu).

Bzdury. Podatek katastralny popiera tylko jedna partia w Polsce - Unia Polityki Realnej, a jak wiemy nie weszła do sejmu.

https://www.upr.org.pl/main/artykul.php?str...76&aid=5216

@chandler

Niższe podatki popierają wszyscy - ktoś je obniża? Przestań bujać w obłokach, czymś muszą zbilansować budżet skoro nie było reform. Teraz jest już za późno. Było tylko rolowanie i ukrywanie długu przez Rostowskiego na polecenie Tuska. Do końca 2012 roku ma to być uchwalone, dodatkowo wszystkie stawki vat na maxa do góry. Nie wiadomo tylko czy wejdzie w życie od 2013 czy od 2014 (musi być jakiś okres przejściowy). Nie wiem na ile PSL będzie chciał grać tą sprawą a na ile faktycznie są przeciwni... rozsądnie patrząc ich elektorat (rolnicy) dostaliby solidnie po tyłkach takim podatkiem.

@Pomocnik_waw_pl

Również cieszę się, z tą różnicą, że z mojej perspektywy wygrało większe zło. Patrząc jednak na ludzi (?) którzy weszli do sejmu to chyba ja jestem nienormalny (nietolerancyjny), więc nie warto brać mojego zdania pod uwagę. :)

@chandler

Niższe podatki popierają wszyscy - ktoś je obniża? Przestań bujać w obłokach, czymś muszą zbilansować budżet skoro nie było reform. Teraz jest już za późno.

Jakbyś nie zauważył to nie tak dawno obniżono podatek dochodowy od osób fizycznych oraz składkę rentową (co jest zresztą jedną z trzech głównych przyczyn kryzysu). Budżet się zbilansuje bez podatku katastralnego, bo większa część wydatków związanych z Euro2012 już została poniesiona. Stadiony są już gotowe, drogi na ukończeniu, pozostał jedynie koszt samej imprezy. Dzięki temu i reformie emerytur pomostowych oraz niższej składce do OFE wydatki państwa będą na tyle niższe, że prawdopodobnie od 1stycznia 2014r. VAT zostanie obniżony do 22%.

Oby tylko PO wybrało mniejsze zło i utworzyło rząd z PSLem, to dla mnie będzie już pierwszy sukces rządu, chociaż poparłem PiS.

Nie wiem czy takie mniejsze zło przecież ten PSL z Pawlakiem na cele za wszelką cenę forsują KRUS... powinni to zlikwidować albo zachować faktycznie dla rolników którzy mają jakieś małe gospodarstwa, a nie dla takich co zarządzają xxxx hektarami i zarabiający nie ma mało a płacą podatku.... i to my musimy z naszych składek dla nich dopłacać.

dla mnie osoby glosujace na Ruch Janusza P. zrobiły to bo 'fajna akcja', bedzie smiesznie. Tylko ze to wcale nie bedzie szmieszne a tragiczne. Najgorsze lewactwo i przestepcy w tej chwili najprawdopodobniej bedzie rzadzic Panstwem. A Ci ktorzy zaraz powiedza ze to nie prawda niech poczytaja jak ich idol Janusz P kupił Polmos w Lublinie albo o tym, że byly kryminalista [ bodaj 3 lata w wiezieniu ] się dostał z tej listy

Kody -25% na hosting w biznes-host.pl

@mcmagik ~ maszyna jest tak głupia, jak jej użytkownik

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności