Skocz do zawartości

PO zwycięzcą

mmr88

Rekomendowane odpowiedzi

@mmarek

Ciekaw jestem czy dostaniesz kwiatka od moda. Za idiotów dostałem, wyzywanie od chorych na umyśle przejdzie?

Odnośnie dyskusji - bez przesady z tym octem. W Grecji sytuacja podobno jest dramatyczna ale nikt z głodu nie zdycha. Polacy to naród zaradny i w trudnych sytuacjach sobie poradzą. Po prostu pojedzie się po najsłabszych - emerytach, inwestycjach i resortach gdzie najłatwiej obciąć - wojsko, sprawiedliwość, zdrowie. Cofniemy się o 10-15 lat i tyle. :)

P.S. Nie przerzucajcie się sympatiami partyjnymi. Niezależnie kto rządziłby i tak ten cyrk zbankrutuje. Po prostu mam wrażenie, że za PiS-u czy SLD trwałoby to dłużej, całkowicie nieudolna PO zrobi porządek szybciej i o to chodzi.

• Odpowiedzi 186
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
A chustę czerwoną masz na 1 maja? :D

ps. Stadiony są już gotowe,

drogi na ukończeniu.

Rząd ma podatki nowe,

ludzie na wykończeniu.

Nie mam czerwonej chusty ale ty pewnie masz portret waszego wodza Hakosława powieszony nad łóżkiem.

Stadiony w Gdańsku i Poznaniu są już gotowe, we Wrocławiu i na Narodowym została wykończeniówka.

Tu masz https://www.skyscrapercity.com/showpost.php...;postcount=3963 raport z budowy dróg. Jak widać w 2012 będzie oddanych 1002km autostrad i dróg ekspresowych, w 2013 już tylko 114 - budowa sieci drogowej dobiega końca

Rząd nie wprowadził ani nie zamierza wprowadzić nowych podatków.

Ludziom żyje się lepiej niż za Hakosława - to główny powód, dla którego PO znów wygrała wybory.

Panowie, może weźmiecie relanium, co? Możecie popić octem :D

[edyta]

Ludziom żyje się lepiej niż za Hakosława...

Konkretnie 39,2% ludzi. Czuwaj!

ps. można przegrać z klasą, można wygrać bez. jak jeść bez, pokaże prezydentowa...

Liczy się korytko nieważne kto rządzi ważne kto dostał mandaty. Oni się cieszą. Ludzie głosowali prawie tak samo jak 4 lata temu, ponieważ boją się zmian i wiedzą że każda z tych partii nie przeprowadzi poważniejszych zmian w Polsce. Natomiast taka partia jak KNP która mówi co chce zmienić, odpowiada merytorycznie na każde zadane pytanie, nie mydli oczu ma 1-2 procentowe poparcie. Nie ma szans przebicia się ponieważ ludzie boją się, że mogą mieć jeszcze gorzej, Dlatego głosują tak samo mimo, że nie znają tak naprawdę programów wyborczych, poglądów i propozycji zmian.

...

Już w styczniu planowana jest ustawa o podglądzie do naszych prywatnych kont bankowych przez Urzędy...

Jakieś konkrety, jakiś link, czy po prostu to sobie wymyśliłeś ?

To nawet już jest. Znam gościa co był w TOP 100 najbogatszych Polaków i z US wojował ostro. Wszystkie konta prócz banków spółdzielczych i SKOK są pod kontrolą urzędów skarbowych. W każdej chwili mogą nas (nie tylko firmy) prześwietlić i chyba tylko ograniczenia techniczne na razie ich powstrzymują. Zresztą zapytaj jakiejkolwiek księgowej o wpływy na konto - powie Ci to samo.

Wygrana platformersów to niestety zła wiadomość. Jedziecie po Kaczyńskim a za PO inwigilacja sięgnęła zenitu ot choćby, mamy zadłużenie jakiego nawet Gierek nie zrobił, brak pomysłu i chęci na zmianę czegokolwiek w Polsce, włazidupstwo Ruskim i Niemcom i całej UE.

Zastanawia mnie, że większość tego durnego społeczeństwa (jaka tam większość - 40% z 48% więc nawet nie ćwiartka) nie potrafi pojąć prostej rzeczy: PODATKI SĄ DLA BOGATYCH! Masz firmę to możesz połowę swoich wydatków wrzucić w koszty. Jak za dużo Twoim zdaniem idzie do fiskusa to kupujesz na firmę samochód. Najlepiej drogi a co se oszczędzać. Wprawdzie dalej nie możesz dowolnie wykorzystać swojej kasy bo trza kredyt spłacać ale wozisz się zajefajną furą i masz świadomość, że żaden burak z US nie żyje za Twoją kasę. Co innego biedni ludzie - ci płacą bo nie mają sposobu na ominięcie podatku. Wszędzie VAT, akcyza, VAT od akcyzy, podatek od tego i śmego.

Uważacie, że potrzebne nam te rzesze urzędników? Do czego? Żeby budowali gówniane autostrady? Zanim zaczną budowę już wiedzą ile kosztować będzie przejazd. A potem nawalą gówna i sypie się po kilku miesiącach. Takiej Polski chcecie?

Integracja Sensoryczna | Góra Kalwaria | Integracja Sensoryczna Piaseczno

"Mam wielką łatwość w mówieniu innym co mają robić" - król Julian

Odnośnie dyskusji - bez przesady z tym octem. W Grecji sytuacja podobno jest dramatyczna ale nikt z głodu nie zdycha.

nie piją octu bo jest droższy niż wino :D

Najlepszy

Tani hosting na Twoją www.

Bierz co potrzebujesz Hosting skrojony na miarę.

Ponad 500 adresów IP do wyboru do koloru ;) konta www od 19zł. brutto rocznie

Z tym głosowaniem na tych samych to racja. U mnie weszli Ci sami posłowie (Stefaniuk z PSL już 6 kadencja, około 5-6tys głosów) i dodatkowo do senatu jeden spadochroniarz z PiS-u. Jedyna świeżość w sejmie to ludzie Palikota. :D

@chandler

Bądź człowieku trochę obiektywny i nie miej ludzi za idiotów. Koszty życia wzrosły niewspółmiernie. Przykład z dzisiaj. W zeszłym roku o tej samej porze tonę węgla kupowałem po 780zł. Dzisiaj 850. Takich ton potrzebuję 5-6.

Moja siostra (pracuje w Irlandii) twierdzi, że ludzie starają się minimalizować odwiedziny w kraju, tutaj wydają na utrzymanie więcej niż tam. Jak z nią rozmawiam i porównuję ceny żywności to wszystko jest na tym samym poziomie, porównaj sobie zarobki irlandzkie, jesteśmy pod totalną kreską. Można mieć Kaczyńskiego za idiotę, nie potrafi życiowo przedstawić problemów i dlatego przegrywa (śmieszne zakupy) ale słaba opozycja nie oznacza, że w kraju dzieje się dobrze. Jest cholernie źle, będzie jeszcze gorzej, ludzie głosują na PO nie z dobrobytu czy nawet konkretnych powodów - po prostu tutaj działa socjotechnika. W przypadku Palikota to samo, można łatwo zobaczyć co oznacza wsparcie medialne - gwarantuję, ze gdyby tvn i polsat zasuwał godzinami o kandydatach jego ruchu (homo, trans i zbir) to nie wszedłby do sejmu. Wystarczy przemilczeć pewne rzeczy.

...W każdej chwili mogą nas (nie tylko firmy) prześwietlić i chyba tylko ograniczenia techniczne na razie ich powstrzymują... Jedziecie po Kaczyńskim a za PO inwigilacja sięgnęła zenitu ot choćby, mamy zadłużenie jakiego nawet Gierek nie zrobił, brak pomysłu i chęci na zmianę czegokolwiek w Polsce, włazidupstwo Ruskim i Niemcom i całej UE.... Uważacie, że potrzebne nam te rzesze urzędników? Do czego? Żeby budowali gówniane autostrady? Zanim zaczną budowę już wiedzą ile kosztować będzie przejazd. A potem nawalą gówna i sypie się po kilku miesiącach. Takiej Polski chcecie?

Ale mamy stadiony! Chleb i Igrzyska :D Chlebek się powoli kończy, ale zawsze można poharatać w gałę.

@chandler: Ja wiem, Smoleńsk wyjaśniony, statystki rosną, ludziom żyje się lepiej, internet/wikipedia dla każdego, ślimak to ryba, itd... SkOnD kLiKaSh? Z Pałacu?

@chandler

W tym czasie inflacja wynosiła kolejno:

2007 4,0%

2008 3,3%

2009 3,5%

2010 2,6%

2691,03 po uwzględnieniu tych inflacji = 3 152,9

dla emerytur policz sobie sam ...

Kody -25% na hosting w biznes-host.pl

@mcmagik ~ maszyna jest tak głupia, jak jej użytkownik

@chandler: Ja wiem, Smoleńsk wyjaśniony, statystki rosną, ludziom żyje się lepiej, internet/wikipedia dla każdego, ślimak to ryba, itd... SkOnD kLiKaSh? Z Pałacu?

Oczywiście możesz się obrażać na rzeczywistość tak jak twój wódz Hakosław. Nie sądzę jednak by obrażanie się na rzeczywistość i opowiadanie smoleńskich bredni zapewniło kiedykolwiek sukces wyborczy PiSowi.

2691,03 po uwzględnieniu tych inflacji = 3 152,9

Czyli jak widzisz pracujący mają więcej w kieszeni niż mieli...

Oczywiście możesz się obrażać na rzeczywistość tak jak twój wódz Hakosław. Nie sądzę jednak by obrażanie się na rzeczywistość i opowiadanie smoleńskich bredni zapewniło kiedykolwiek sukces wyborczy PiSowi.

Widzisz, mi niekoniecznie zależy by rządził PiS, ale chciałbym by Polakom żyło się lepiej. Tak po prostu. Taka różnica między nami. Co do Smoleńska to oficjalnie uznałeś wersję raportu Millera/Anodiny czy domysły "dziennikarzy tvn-u" 10 minut po katastrofie? Bo w sumie wnioski identyczne.

Czyli jak widzisz pracujący mają więcej w kieszeni niż mieli...

Oficjalną propagandą i statystykami możesz się podetrzeć. Byliśmy już największym eksporterem połowy produktów świata, najchętniej w kierunku ZSRR, za ruble transferowe :( Wyskocz na tym forum z "oficjalnymi statystykami" najlepszych firm pozycjonujących, wg. IAB czy innej "instytucji", to Cię zjedzą...

ps. napisałbym, że widząc w tvn słoneczną prognozę pogody zawsze zabieram parasol, ale zaraz podeprzesz się statystykami przewidywalności prognoz w tvn meteo. i o czym tu gadać?

EOT.

PiS, Love & Ocet :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności