Skocz do zawartości

PO zwycięzcą

mmr88

Rekomendowane odpowiedzi

Ja osobiście nie znajduję na polskiej scenie politycznej żadnego ugrupowania, z którym mogę się identyfikować i zagłosować na nie z czystym sumienie...

To załóż swoje, co Tobie i innym malkontentom z całego serca polecam. Pokaż, że można inaczej rządzić, że można mieć dobre pomysły i, co najważniejsze, że można to zrealizować.

Do dzieła!

• Odpowiedzi 186
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
We wczorajszym dniu rząd Platformy Obywatelskiej nie został wybrany przez naród, tylko przez społeczeństwo. Narodem jesteśmy my! Dla narodu, ojczyzna ma swoją wartość, a suwerenność jest rzeczą najwyższą - mówiła.

Zuzanna Kurtyka

Dzięki takim osobą i poglądom PiS długo nie dojdzie do władzy....

na szczęście

Formuła wyborów nie pozwoliła mi na wybranie i oddanie głosu. Nie miałem na kogo, nie wziąłem zatem udziału w wyborach. Po prostu.

Przeglądając założenia programowe jednej partii, zgadzałem się z pierwszymi dwoma, żeby odrzucić kolejne trzy jako sprzeczne z moimi przekonaniami.

Przeglądając program drugiej, nie zgadzałem się z pierwszymi dwoma, będąc przychylnym zarazem dla kolejnych trzech założeń itd. Kwadratura koła.

Marzą mi się wybory w których ptaszkując na liście, wybieram konkretną opcję/założenie wyborcze za zgłoszeniem której stoi ugrupowanie wyborcze. Mam do oddania 5 głosów na 5 opcji/obietnic wyborczych spośród kilkudziesięciu złożonych przez partie. Do Parlamentu wchodzą partie których opcje/założenia wyborcze cieszyły się największym poparciem.

Nie chce mi sie wszystkiego czytac ,ale podsumuje to nastepujaco:

Polacy wybrali rzad,ktory:

1.Nie ulatwil zycia przedsiebiorcom(chyba tutaj takich malo,skoro tego nie zauwazaja)

2.Nie ograniczyl admnistracji.

3.Wyciagnal na koniec lapy po nieswoje pieniadze.

Kolejna kwestia jest taka,ze na pytanie redaktora w sprawie kolacji z PO Pan Leszczynski z RPP powiedzial "jak najbardziej".

Palikot po 90 minutach od ogloszenia wynikow WYCOFAL sie ze swojej deklaracji opodatkowania Kosciola.

On rozsadnie moze mowil,ale to bylo pod publiczke,chyba nikt z Was nie jest az tak naiwny,zeby wierzyc w to,ze nie bedzie klaskal Tuskowi jak mu zagra?Jezeli bylo inaczej to gratuluje umiejetnosci analizowania pewnych kwestii na przestrzeni lat,a nie tylko na podstawie 1 kampanii.

Pozdrawiam !

LOK - LIGA OBRONY KRAJU

Palikot po 90 minutach od ogloszenia wynikow WYCOFAL sie ze swojej deklaracji opodatkowania Kosciola.

No, jak tak jest to niezła lipa. Choć Ruch Palikota można było wcześniej czytać jako zaplecze PO. Troszkę za grzecznie między nimi było.

Jeśli chodzi o Palikota, nie znając szczegółów jakie ujawnił w książce, słyszałem dość długą wypowiedź Kalisza na ten temat. Wygląda, że postępowanie Palikota nie było w porządku. Jeśli wśród polityków w ogóle może być coś w porządku :)

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Ja ostatnio czytałem Kulisy Platformy i mogę powiedzieć, że jakiś strasznych prawd tam nie ujawnił (jak sam stwierdził w TVN24 - 1% tego, co mógł o politykach powiedzieć), szczególnie o Kaliszu (no chyba że chodzi o jego ambicje i powiązanie/byłe plany z RPP/RP). Ale jeśli chcesz wiedzie to Kalisz miał dojść do Palikota, lecz po pewnym czasie zaczął się wahać i wycofywać, ostatecznie zostając w SLD, bo tam go potrzebują. Taka ciekawostka na wieczór :)

[Edycja]

Tak poza tym to polecam książkę tym, którzy chcą dowiedzieć się więcej o polskiej polityce (oczywiście z perspektywy Palikota - subiektywnej, ale wiarygodnej).

gdzieś zaginęła...

z tego co wiem średnia wieku na pio jest spora, ale jak to czytam to chyba nie,

ludzie, duże długi ? bo duża zdolność kredytowa, proste ?

USA ma większe, to znaczy że Obame taczkami wywiozą ? nie, bo USA ma większą zdolność kredytową, więc ma większe długi,

taki jest teraz świat, że wszyscy mają długi, każdy rząd, każdy bank, pytanie gdzie jest kasa ? nikt nie wie,

ale przypomniał mi się stary dowcip Manna z radio:

"jak to mówią finansiści, lepiej mieć długi niż... krótki"

:)

wyluzujcie już, bo kampania się skończyła, jest po wyborach, każdy dalej ciągnie swój wózek

Najlepszy

Tani hosting na Twoją www.

Bierz co potrzebujesz Hosting skrojony na miarę.

Ponad 500 adresów IP do wyboru do koloru ;) konta www od 19zł. brutto rocznie

@slawus no to jak to jest, wszyscy mają długi, każde państwo nawet usa. W takim razie kto tak wszystkim napożyczał??

Zapomniałeś dodać, że amerykanie mają połowę pieniędzy dodrukowanych poza granicami i tym samym żyją sobie na kredyt.

Kiedyś miałem złość na idiotę wojewódzkiego - że wetknął nasz narodową flagę w kupę. Teraz widzę że coś w tym racji jest, gdy patrzę na naszych nowych reprezentantów

z tego co wiem średnia wieku na pio jest spora, ale jak to czytam to chyba nie,

ludzie, duże długi ? bo duża zdolność kredytowa, proste ?

USA ma większe, to znaczy że Obame taczkami wywiozą ? nie, bo USA ma większą zdolność kredytową, więc ma większe długi,

taki jest teraz świat, że wszyscy mają długi, każdy rząd, każdy bank, pytanie gdzie jest kasa ? nikt nie wie,

ale przypomniał mi się stary dowcip Manna z radio:

"jak to mówią finansiści, lepiej mieć długi niż... krótki"

:piwo:

wyluzujcie już, bo kampania się skończyła, jest po wyborach, każdy dalej ciągnie swój wózek

Każdy ma długi?

Sory a Chiny to co...

Wdrożenia i modyfikacje sklepów PrestaShop - webKS.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności