Skocz do zawartości

Tydzień pozycjonowania

freakyphobos

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Prowadzę bloga Biokominek, i chciałbym zapytać czy ktos orientuje się jaka jest klikalność w reklamy adsense. Może ktoś miął kiedyś lub ma takiego bloga.

Obecnie pozycjonuje bloga już 9-10dni, udało mi się wbić w top1 pod frazami 'jaki biokominek wybrać', ' biokominek jaki kupić ' - 2 miejsce, i jeszcze kilka fraz jest w top 1-5. Teraz staram sie wybić pod frazami 'biokominek' i 'biokominki'

Zagraj w gry przeglądarkowe.

Tylko u nas zagrasz w gry przez www.

Ustaw przekierowanie z biokominki.blogspot.com do www.biokominki.blogspot.com ponieważ w tej chwili strona dostępna pod dwoma linkami, a to nie dobrze.

pozycjonuje bloga już 9-10dni, udało mi się wbić w top1 pod frazami 'jaki biokominek wybrać', ' biokominek jaki kupić ' - 2 miejsce

To jest nic z punktu widzenia pozycjonowania. Zakrótki okres, frazy małokonkurencyjne.

No i wg mnie, nie ma co się spodziewać dużych zaróbków Adsense z tej tematyki.

No i czytaj forum!

Już raz Ci pisałem, że delikatnie mówiąc bierzesz się za to od niewłaściwej strony ale chyba muszę napisać jeszcze raz. Jeżeli chcesz zarabiać na blogu pozyskując ruch z wyników organicznych to najpierw musisz wybrać odpowiednie frazy, przy czym wybór odpowiednich fraz nie polega na dumaniu przed kompem i wymyśleniu czegoś pokroju biokominek jaki kupić, ale założeniu konta na adwords.google.pl i poszukaniu fraz z dobrym ruchem.

Tutaj ilość prognozowanych wejść na frazę biokominki i na frazy, które wypozycjonowałeś

biokominek.jpg

Zapewniam Cie, że gdybyś kilka godzin spędził z narzędziem propozycji słów kluczowych to znalazł byś wiele ciekawszych opcji niż biokominki.

Jeśli myślisz o tworzeniu tak zwanych mini stron , które będą zarabiały 1-2 euro dziennie to doradzałbym rozejrzenie się po frazach angielskich. Gdzieś na tym forum widziałem nawet ofertę sprzedaży właśnie takich słów kluczowych o wartości min 2 euro i jakiejś ilości wyszukań. Bodajże 50 zł od 1 słowa kluczowego.

Tu masz link https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...mp;#entry803859 miałem gdzieś jeszcze jedną myślę że lepszą ofertę ale nie mogę jej teraz znaleźć.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności