Skocz do zawartości

Szukam programu do mieszania tekstów

doomerang

Rekomendowane odpowiedzi

Szukam programu do mieszania tekstów, który umożliwia taką rzecz. A mianowicie, program który ma okienko do wpisania tekstu artykułu początkowego w formacie ogólnie przyjętym, czyli synonimy ma powstawiane w nawiasach klamrowych poprzedzielane liniami pionowymi (tak jak w SpinnerChief który obecnie testuję i w którym poszukiwanej funkcjonalności nie znajduję). Artykuł ma kilka(naście) paragrafów.

I teraz co chciałbym, żeby program zrobił:

1. podaję gdzieś liczbę, na przykład 3
  2. Klikam przycisk "Spin"
  3. Program z każdego paragrafu bierze losowo po 3 zdania i tworzy nowy artykuł z paragrafami. Jak któryś paragraf jest krótszy, to bierze tyle ile jest zdań
  4. Opcjonalnie, zamiast brać po 3 zdania, ma możliwość wziąć na przykład 40% zdań z tego paragrafu - oczywiście liczba 40 jest też zadana przeze mnie gdzieś na początku
  5. Następnie miesza wszystkie zdania w utworzonych paragrafach wymieniając słowa według zadanych synonimów - to robi chyba każda mieszarka

Czy jest program który chociaż w przybliżeniu robi to co tu napisałem (chodzi mi głównie o wybieranie zadanej liczby zdań z paragrafów)?

Jeżeli odpowiedź brzmi: tak, SpinnerChief to robi, to od razu mam pytanie, jak i gdzie??

Chodzi Ci o synonimizowanie zdaniami? Czy stworzenie jakiejś sieki?

Chodzi mi o to, że żeby mieć gramatycznie i frazeologicznie sensowny artukuł, nie da się po prostu puścić synonimowania na żywioł. Trzeba powybierać i popoprawiać (odmiana w języku polskim) synonimy ręcznie. Z tym jest trochę pracy. I mimo to, copyscape widzi 50-60% podobieństwa. A gdyby zamiast wymyślania dodatkowych jeszcze synonimów (których po prostu już się nie da wymyśleć więcej) powiedzieć mieszarce: po zastosowaniu synonimów, dodatkowo wybierz z każdego paragrafu po 3-4 zdania. A oryginalnie każdy paragraf ma na przykład 7 w miarę niezależnych zdań. W ten sposób łatwiej mieć unikalne teksty, bo oprócz mieszania synonimów dochodzą jeszcze różne zdania. Tak mi się wydaje że by było przydatne.

Dla ilustracji przykładem - porównuję dwa artykuły:

pierwsza opcja - po zastosowaniu synonimów ale bez usuwania losowych zdań z paragrafów: 58% matched (337 słów w pierwszym i 332 słowa w drugim)

druga opcja - po zastosowaniu synonimów i po usunięciu ręcznie po 2 zdania z każdego paragrafu: 44% matched (271 słów w pierwszym i 269 w drugim)

Dlaczego nie załatwisz tego synonimizowaniem zdań?

{zdanie1|zdanie2|zdanie3} {zdanie4|zdanie5|zdanie6} itp (każde zdanie oczywiście z synonimizowanymi słowami). Poza tym skoro copyscape widzi podobieństwo w wygenerowanych artach, to po prostu za dużo artów generujesz z jednego tekstu synonimizowanego i tyle.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności