Skocz do zawartości

Pozycjonowanie domeny przyszłej firmy

Stark

Rekomendowane odpowiedzi

Za mniej więcej rok rejestruję swoją pierwszą działalność gospodarczą zajmującą się projektowaniem stron internetowych. Posiadam już domenę pod stronę firmową i tutaj właśnie mam pytanie. Domena jest w tej chwili nie używana i chciałbym postawić na niej bloga o projektowaniu stron internetowych, który będzie pozycjonowany na frazy związane z działalnością przyszłej firmy, czyli wszystko w jednym temacie.

W momencie wystartowania firmy domena będzie już miała sporo linków, ale wtedy z domeny poleci cały site, ponieważ blog zostanie z niej zdjęty, a na jego miejsce zostanie wrzucona prosta firmowa strona z ofertą, realizacjami, kontaktem itp.

Opłaca się zatem postawić w tej chwili na tej domenie bloga? Wszystkie rady mile widziane.

Wg mnie 3 opcje:

1. Postawienie bloga na darmowym typu wordpress.com oraz podpięcie domeny i pozycjonowanie tej domeny, kiedy już będzie potrzebna domena, to zdejmujesz z bloga i stawiasz stronę. Przy tym pozostaje blog jako zaplecze, które warto podlinkować.

2. Zakładasz blog.TwojaDomena.pl ustawiasz przekierowanie z TwojaDomena.pl do blog.TwojaDomena.pl i piszesz, pozycjonujesz. A dalej, jak już będzie potrzebna domena główna to wiadomo stawiasz stronkę i linki z bloga, który prowadzisz dalej.

3. Zakładasz TwojaDomena.pl/blog ustawiasz przekierowanie z TwojaDomena.pl do TwojaDomena.pl/blog i piszesz, pozycjonujesz. Tylko że taką domenę TwojaDomena.pl/blog nie każdy katalog przyjmie.

Ja bym wybrał połączenie opcji 1 i 2. Postawiłbym bloga na subdomenie na darmowym hostingu i pozycjonowałbym 2 linki TwojBlog.wordpress.com oraz blog.TwojaDomena.pl

A dalej kwestia Twojego pomysłu i wyboru, jak wykorzystać to co będzie.

To ja mam pytanie podobne.

Czy warto Waszym zdaniem podpiąć pod domenę przyszłego sklepu, pp innego (wiadomo- konkurencyjnego)?

Z jednej strony to lepsze niż np blog, aczkolwiek może być tak, że część targetu (na właściwym już sklepie) stracę, bo np ceny, które były dotychczas (gdy jeszcze był tam pp) były duże, albo pojawiały się jakieś problemy z dostawami, towarem itd...

logomini.png
artykuły | opisy | tłumaczenia | synonimy | content marketing| prowadzenie FB

TXT4SEO.pl | txt4seo@txt4seo.pl| 516 423 653

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności