Skocz do zawartości

Widoczne dane WHOiS w preclach

Pierwsza3

Rekomendowane odpowiedzi

Mam już kilka precli i jeszcze kilka zamierzam w niedługim czasie postawić. Preclę będą pewnie ogólnodostępne, moderowane itp. albo dostępne dla zamkniętej grupy użytkowników z PiO. Domeny z reguły globalne utrzymywane w AM przez co widać moje dane w WHOiS. Słyszałem, że lepiej jest, gdy takie dane sa ukryte albo domeny należą do różnych osób, że wtedy Google nie wie, że należą do mnie a tak sprawdzi sobie dane w WHOiS. Jakie jest Wasze zdanie w tym tamacie? Czy to aby nie przesada?

Nie prowadzę firmy SEO ale lubię być w TOP3

da sie ukryć

stwórz sobie drugiego abonenta z danymi prywatnymi i przerzuć tylko dane ...

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

domen globalnych nie trzyma się w AM tylko np w namecheap lub godaddy :piwo:

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

ale chyba w AM jest najtaniej? czyli w AM nie da się ukryć w żaden sposób tych danych, jedynie transferować np. do ovh? Może jednak te widoczne dane tak nie przeszkadzają pod względem SEO? Mi to osobiście nie przeszkadza ale bardziej zależy mi, na tym by google nie wiedziało co i jak.

Tak z ciekawości zapytam - czy ktoś kiedykolwiek robił jakiś test na to, że widoczność danych w WHOIS wpływa niekorzystnie na pozycjonowanie?

Nie prowadzę firmy SEO ale lubię być w TOP3

Linki mogą być o ileś % słabsze, nie wiadomo ile. Nadrabia się ilością.

W ewentualności bana, wzrasta ryzyko że poleci reszta zaplecza.

W tych podchodach z Google chodzi o minimalizację ryzyka i rozmiaru strat.

Znaczenie DNS w pozycjonowaniu, DNS domena-serwer

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności