Skocz do zawartości

Łapacz!

piotrek

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 93
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Chetnie pomoge w pisaniu instr. po angielsku

super, dzięki, ale tłumaczyć warto wersję bardziej zbliżoną do finalnej niż ta :D

nie możesz zrobić dodatkowo tak jak na tej fotce??

mogę, ale na razie trzeba to traktować jako zbieracz całego ruchu w serwisie i zarządzać samodzielnie wyrażeniami regularnymi aby nadzorować śmietnik jaki się tworzy

jak pisałem we wcześniejszym poście sam korzystam z Łapacza więc docelowo będzie to skrypt na miarę moich (przesadnie wygórowanych) wymagań co do monitorowania ruchu :D

- buduj content metodą drag&drop i łatwo zgarnij SEO backlinki z msDrop

- wideoporadniki jak korzystać z msDrop

Witam, mam pewien problem z instalacją tego cuda i zapewne rozwiazanie jest banalne, ale już nie mam pojęcia w czym może tkwić błąd:

mianowicie, bazy utworzyłem, na początku drugiej bazy przez zapytanie nie mogłem utworzyć, ale utworzenie ponowne za pomocą kodu dla starszych baz pomogło (a mam wersję mysql 4.0.24). Ok, pliki wrzuciłem na ftp, dodałem kod require_once("lapacz_funkcja.php");, jednak przy logowaniu do panelu skryptu dostaję error:

Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/emz/public_html/lapacz.php on line 128

a poniżej niego mam info:

brak danych w bazie - czyli samo połączenie z bazą działa

natomiast w linii 128 pliku lapacz.php mamy:

$all = mysql_num_rows(mysql_query("select * from lapacz_dane $sql_query order by data desc"));

Więc co tu może nie grać?:/

Z góry dziękuję za pomoc.

LaoHost - tani i niezawodny / dhosting.pl - dla stron o dużym ruchu, skalowalne zasoby z płatnością godzinową (link daje 5% rabatu) / spideric - genialny monitoring pozycji niezależny od sytuacji z proxy

brak danych w bazie - czyli samo połączenie z bazą działa

niekoniecznie

jeśli zapytanie mysql dla zmiennej $all wyrzuca błąd to nie zwraca żadnej wartości, dalsza część kodu działa jedynie w oparciu o $all wieksze niż 0

if ($all>0) {

// lista

} else {

// informacja "brak danych w bazie"

// przy błędzie połączenia z bazą też wyświetli ten sam błąd

}

muszę to pozmieniać, ale póki co sugeruję abyś szukał błędów w ustawieniach => mysql_select_db("nazwa_bazy"); skoro otrzymałeś taki Warning:

taki sam błąd wychodzi także jeśli nazwa utworzonej przez Ciebie tabeli będzie inna niż lapacz_dane

Witam wszystkich, chcialem pogratulowac skryptu i jego wykonania. Mam kilka, pewnie lamerskich, pytan co do interpretacji tego co prezentuje w wynikach Lapacz.

1. czy w "uri" powinno pokazywac adres strony, na ktora wszedl bot ? bo w tym momencie pokazuje mi /

2. W "ref" znajduje sie adres z jakiej strony wszedl ktos na moja strone ? pytam sie o to poniewaz mam kilka wynikow, ktore mnie totalnie zaskoczyly i nie mam pojecia jak ktos tak sie dostal.

Jak na razie to tyle. Zycze sukcesow w dalszych pracach nad Lapaczem

Dodaj stronę do darmowego katalogu stron

Okna drewniane

Karpacz

1. tak uri: to strona na którą wszedł bot lub Internauta, sam ukośnik / w uri: oznacza że zaliczone zostały odwiedziny na stronie głównej

2. tak, ref: to adres strony, z którejś ktoś klinął do Ciebie, wartość tworzona jest z $_SERVER[HTTP_REFERER]

z refererem jest ciekawie, mam wrażenie że sporadycznie występuje taka sytuacja, że jeśli ktoś ogląda stronę https:// jakasstrona.pl i bez zamykania przeglądarki wklepie adres strony monitorowanej, referer zostaje przeniesiony jako https:// jakasstrona.pl... takie sytuacje występują rzadko, nie wiem, może to tylko wrażenie

Jakie sa Wasze wrazenia?

to na razie faza eksperymentalna, skrypt napewno wymaga optymalizacji i wielu testów, jakby nie patrzeć są to wyrażenia regularne więc przy dużej ilości danych jego praca może obciążać serwer baz

na pocieszenie trzeba dodać, że każdy system statystyczny mniej czy bardziej spowalnia ładowanie się strony :D

oczywiście dla testów możesz wrzucić na serwer i odpalić Łapacza - to pół minuty roboty, jest możliwe błyskawiczne odinstalowanie - polega albo na zakomenowaniu funkcji

// lapacz();

jeśli powyzszy zapis masz w wielu plikach to szybciej będzie zakomenotwać to co wykonuje sie w funkcji

function lapacz() {
/*
elementy związane z wykonywaniem się łapacza
*/
}

tak czy siak nie są to operacje pochłaniające ogromne ilości czasu, wiec chyba nie ma problemu :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności