Skocz do zawartości

Łapacz!

piotrek

Rekomendowane odpowiedzi

no to mam już nową wersję :D

dzięki za pomoc. naprawdę super tool - no i zaintstalowałem sobie na jednej bazie dla kilku serwisów zmieniając nazwy tabel ;)

Pokażę wam tylko systemy wymiany linków.

kruzyk.1.gif

• Odpowiedzi 93
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

nie rozumiem :D

skrypcior dzięki kawałkowi kodu

<?

session_start(); 

$ho = urlencode($_SERVER['HTTP_HOST']);
$ur = urlencode($_SERVER['REQUEST_URI']);
$re = urlencode($_SERVER['HTTP_REFERER']);
$ag = urlencode($_SERVER['HTTP_USER_AGENT']);
$ip = urlencode($_SERVER['REMOTE_ADDR']);
$la = urlencode($_SERVER['HTTP_ACCEPT_LANGUAGE']);
$se = session_id(); 

$adres_lapacza= 'https://twoj_serwer.pl/lapacz/lapacz_funkcje.php';

require( 
$adres_lapacza
. (!empty($ho)?'?ho='.$ho:NULL) 
. (!empty($ur)?'&ur='.$ur:NULL) 
. (!empty($re)?'&re='.$re:NULL) 
. (!empty($ag)?'&ag='.$ag:NULL) 
. (!empty($ip)?'&ip='.$ip:NULL) 
. (!empty($la)?'&la='.$la:NULL) 
. (!empty($se)?'&se='.$se:NULL) 
);
?>

ma zbierać, analizować dane i zapisywać do jednej bazy do jednego zestawu tabel ;) cała zabawa w tym aby widzieć dane z wszystkich serwisów w jenym panelu administracyjnym :)

- buduj content metodą drag&drop i łatwo zgarnij SEO backlinki z msDrop

- wideoporadniki jak korzystać z msDrop

coś ten kod

session_start();

$ho = urlencode($_SERVER['HTTP_HOST']);
$ur = urlencode($_SERVER['REQUEST_URI']);
$re = urlencode($_SERVER['HTTP_REFERER']);
$ag = urlencode($_SERVER['HTTP_USER_AGENT']);
$ip = urlencode($_SERVER['REMOTE_ADDR']);
$la = urlencode($_SERVER['HTTP_ACCEPT_LANGUAGE']);
$se = session_id();

$adres_lapacza= 'https://www.eofe.info/lapacz/lapacz_funkcje.php';

require( 
	$adres_lapacza
	 . (!empty($ho)?'?ho='.$ho:NULL) 
	 . (!empty($ur)?'&ur='.$ur:NULL) 
	 . (!empty($re)?'&re='.$re:NULL) 
	 . (!empty($ag)?'&ag='.$ag:NULL) 
	 . (!empty($ip)?'&ip='.$ip:NULL) 
	 . (!empty($la)?'&la='.$la:NULL) 
	 . (!empty($se)?'&se='.$se:NULL) 
	);

chrzani mi kodowanie w katalogu phplinkdirectory...

jak wrzucam to pojawiają się krzaki pod IE... a jak usunę to jest OK...

da się coś z tym zrobić bo przydatne to jest...

/edit:

do tego w miejscu wstawienia kodu - na samej górze - pojawiają się takie znaki

ďťż 

:/

kruzyk.1.gif

do tego w miejscu wstawienia kodu - na samej górze - pojawiają się takie znaki

ďťż 

Jeśli plik zapisujesz jako UTF8 to niektóre edytory dodają 3 bity czegośtam, że to jest UTF... Możesz wyłączyć tą opcję dla UTF (jeśli twoj edytor to udostępnia) ale nie pamiętam jak to sie nazywało... Ja używam edytora https://www.fox.com.pl/foxedit/index.php dobrze sobie radzi :D

Skuteczne kampanie AdWords - Redseo.pl

kruzyk, nie wiem, może to dlatego że Twój serwer ładuje coś z automatu i to coś wykonuje się wcześniej niż skrypt, musisz wówczas zakomentować //session_start(); i zmienną $se = ""; zostawić pustą

- buduj content metodą drag&drop i łatwo zgarnij SEO backlinki z msDrop

- wideoporadniki jak korzystać z msDrop

• 1 miesiąc temu...

Witam wszystkich, mam mały problemik z tym Łapaczem.

Mianowicie zainstlowałem go na serwerze, uzupełniłem baze, dodałem sesję w index.php (intaluje do na phplinkdirectory).

Problem tkwi w tym, że nic mi nie rejestruje ten Łapacz. W panelu administracyjnym, wszędzie mam brak danych. Komunikacja z baza działa, tylko nic nie zapisuje.

Mam jeszcze jedno pytanie, czy serwisy, które ma łapacz naddzorowac, trzeba dodać do bazy, czy on sam je wprowadza, na podstawie tego kodu z index.php.

Prosiłbym o jakieś info.

To już przesada!!! - Michał

System B2B dla Enova - dedykowane platformy B2B

Sprężarki powietrza - sprężarki łopatkowe Vervo

Witam wszystkich, mam mały problemik z tym Łapaczem.

Mianowicie zainstlowałem go na serwerze, uzupełniłem baze, dodałem sesję w index.php (intaluje do na phplinkdirectory).

Problem tkwi w tym, że nic mi nie rejestruje ten Łapacz. W panelu administracyjnym, wszędzie mam brak danych. Komunikacja z baza działa, tylko nic nie zapisuje.

Mam jeszcze jedno pytanie, czy serwisy, które ma łapacz naddzorowac, trzeba dodać do bazy, czy on sam je wprowadza, na podstawie tego kodu z index.php.

Prosiłbym o jakieś info.

To już przesada!!! - Michał

Kurcze mam ten sam problem, czy wie ktoś może o co chodzi ?

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

Co do rejestrowania danych - spróbuj ten kod includować w pliku main.tpl w katalogu templates

co do serwisów w łapaczu - skrypt sam wykrywa na jakich stronach zamieściłeś kod.

Pozdrawiam.

Jak coś nie tak to spróbuj przeczytać wszystko raz jeszcze i zainstalować skrypt ponownie.

kruzyk.1.gif

Co do rejestrowania danych - spróbuj ten kod includować w pliku main.tpl w katalogu templates

co do serwisów w łapaczu - skrypt sam wykrywa na jakich stronach zamieściłeś kod.

Pozdrawiam.

Jak coś nie tak to spróbuj przeczytać wszystko raz jeszcze i zainstalować skrypt ponownie.

kurcze, możesz mówić jaśniej ? nie mam pliku main.tpl albo nie mogę go znaleźć. Co do samego kodu to jako że korzystam z joomli i podstrony są generowane dynamicznie, zamieściłem go tylko na index.php . jeśli to jest przyczyna nie wyswietlania wyników przez łapacza to może wie ktoś gdzie go zamieścić aby to działało ?

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

heh ja pomogłem do tego co cytowałeś - czyli do phplinkdirectory!

co do joomli to musisz wejść do katalogu templates ze skórkami, tam wejdź do katalogu z Twoją obecną skórką i wstaw kod do indexu.

kruzyk.1.gif

heh ja pomogłem do tego co cytowałeś - czyli do phplinkdirectory!

co do joomli to musisz wejść do katalogu templates ze skórkami, tam wejdź do katalogu z Twoją obecną skórką i wstaw kod do indexu.

zrobiłem jak mówisz i niestety nie działa. Zauważyłem natomiast jedną rzecz, jak odpalę z ręki skrypt lapacz_funkcje.php to mi wywala taki błąd Warning: gethostbyaddr(): Address is not a valid IPv4 or IPv6 address in /home/interlove/ftp/lapacz/lapacz_funkcje.php on line 12 i dopisuje do bazy jakies śmieci, natomiast gdy do strony wpisze kod (zamieszczony w czytaj.txt) i chodzę po stronie to nie mam zadnych wpisów. Kurde już mi pomysłów brakuje co może być nie tak. prubowałem tez ten kod dopisywac do oddzielnej stronki z html w której zamieściłem ten kod php i po odpaleniu jej z przeglądarki także nic nie dopisuje więc to nie wina samej joomli chyba tylko albo mojego dostawcy serwera który coś blokuje albo samego skryptu. Co wy o tym myślicie ? bo mi to juz pomysłów brak jak pisałem wyzej.

ok już działa. Zmieniłem serwer ;) coś z tą nazwa.pl same problemy tylko miałem

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności