Skocz do zawartości

Łapacz!

piotrek

Rekomendowane odpowiedzi

No i znów mam problem. Zmieniłem wczoraj domenę swojej strony na www.polonia-uk.com i łapacz mi przestał chodzic a mianowicie badana strona zaczęła wywalać błedu że niby zapis tej domeny jest błędny czy coś takiego. Da sie to jakoś naprawic by znowu działał ?

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

• Odpowiedzi 93
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Wywala mi coś takiego

Warning: main(): php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Temporary failure in name resolution in /home/dealer/main/pkg/polonia/web/html/templates/ef_live/index.php on line 24

Warning: main(https://www.polonia-uk.com/lapacz/lapacz_funkcje.php?ho=www.polonia-uk.com&ur=%2F&ag=Mozilla%2F5.0+%28Windows%3B+U%3B+Windows+NT+5.1%3B+pl%3B+rv%3A1.8.0.2%29+Gecko%2F20060308+Firefox%2F1.5.0.2&ip=172.209.199.200&la=pl%2Cen-us%3Bq%3D0.7%2Cen%3Bq%3D0.3&se=274fbf4a5532664ee46efd314094f89d): failed to open stream: Resource temporarily unavailable in /home/dealer/main/pkg/polonia/web/html/templates/ef_live/index.php on line 24

Fatal error: main(): Failed opening required 'https://www.polonia-uk.com/lapacz/lapacz_funkcje.php?ho=www.polonia-uk.com&ur=%2F&ag=Mozilla%2F5.0+%28Windows%3B+U%3B+Windows+NT+5.1%3B+pl%3B+rv%3A1.8.0.2%29+Gecko%2F20060308+Firefox%2F1.5.0.2&ip=172.209.199.200&la=pl%2Cen-us%3Bq%3D0.7%2Cen%3Bq%3D0.3&se=274fbf4a5532664ee46efd314094f89d' (include_path='.:/usr/share/php') in /home/dealer/main/pkg/polonia/web/html/templates/ef_live/index.php on line 24

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

no co nikt nie wie jak to naprawić ?

• 3 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

Notice: Undefined index: HTTP_REFERER in /themes/base/red_moj/foot.html.php on line 98

Fatal error: main(): Failed opening required 'https://twoj_serwer.pl/lapacz/lapacz_funkcje.php?ho=www.sklep.bialaperla.pl&ur=%2F&ag=Mozilla%2F4.0+%28compatible%3B+MSIE+6.0%3B+Windows+NT+5.1%3B+Avant+Browser%3B+Avant+Browser%3B+.NET+CLR+2.0.50727%3B+.NET+CLR+2.0.50215%3B+.NET+CLR+1.1.4322%29&ip=83.14.80.122&la=pl&se=6436e04464eb0fbd7362ee0243abd11b' (include_path='//htdocs/base://..:/://../lib://../lib/PEAR://base://base/lib:://base/lib/PEAR://htdocs/base/lib://htdocs/base/lib/PEAR::.') in /themes/base/red_moj/foot.html.php on line 115

Z czym to zjeść??

Mam mniej więcej taki kod

<!-- LAPACZ -->
<?php
//session_start(); sesja startuje wczesniej

$ho = urlencode($_SERVER['HTTP_HOST']);
$ur = urlencode($_SERVER['REQUEST_URI']);
$re = urlencode($_SERVER['HTTP_REFERER']);
$ag = urlencode($_SERVER['HTTP_USER_AGENT']);
$ip = urlencode($_SERVER['REMOTE_ADDR']);
$la = urlencode($_SERVER['HTTP_ACCEPT_LANGUAGE']);
//$se = session_id(); j/w

$adres_lapacza= 'tutaj poprawny adres/lapacz_funkcje.php';

require( 
	$adres_lapacza
	 . (!empty($ho)?'?ho='.$ho:NULL) 
	 . (!empty($ur)?'&ur='.$ur:NULL) 
	 . (!empty($re)?'&re='.$re:NULL) 
	 . (!empty($ag)?'&ag='.$ag:NULL) 
	 . (!empty($ip)?'&ip='.$ip:NULL) 
	 . (!empty($la)?'&la='.$la:NULL) 
	 . (!empty($session_id)?'&se='.$session_id:NULL)
							 //sesja nazywa sie inaczej
	);
?>

</center>
</body>
</html>

po uruchomieniu tego sam koniec źródła strony wygląda tak:

<!-- LAPACZ -->

co jest? Gdzie koniec mojej strony??!!

EDIT:

Pozmieniałem na defaultowe sesje itp, nadal kasuje się :D

Więc na razie wyłączyłem kod ;(

Chodzi Ci o to że nie wyświetla się ??

</center>
</body>
</html>

Bo jeśli tak jest to znaczy że funkcja require() nie wykonała się poprawnie i wtedy wywala fatal error i nie wykonuje się dalszy skrypt strony.

Skuteczne pozycjonowanie stron w Google powinno byc priorytetem dla każdego sklepu internetowego.

Tak, dokładnie tak!

Czyli co zrobic aby zadziałało? Serwer home.pl.

<!-- LAPACZ -->
<?php
//session_start();

//$ho = urlencode($_SERVER['HTTP_HOST']);
//$ur = urlencode($_SERVER['REQUEST_URI']);
//$re = urlencode($_SERVER['HTTP_REFERER']);
//$ag = urlencode($_SERVER['HTTP_USER_AGENT']);
//$ip = urlencode($_SERVER['REMOTE_ADDR']);
//$la = urlencode($_SERVER['HTTP_ACCEPT_LANGUAGE']);
//$se = session_id();

$adres_lapacza= 'https://www.bialaperla.pl/lapacz/lapacz_funkcje.php';

require( 
	$adres_lapacza
//		 . (!empty($ho)?'?ho='.$ho:NULL) 
//		 . (!empty($ur)?'&ur='.$ur:NULL) 
//		 . (!empty($re)?'&re='.$re:NULL) 
//		 . (!empty($ag)?'&ag='.$ag:NULL) 
//		 . (!empty($ip)?'&ip='.$ip:NULL) 
//		 . (!empty($la)?'&la='.$la:NULL) 
//		 . (!empty($se)?'&se='.$se:NULL) 
	);
?> -->

tak zakomentowałem, i nadal nic po <!-- LAPACZ --> sie nie wyswietla

Zobacz czy jak zamiast funkcji require() dasz include() to Ci się załaduje cały kod HTML, bo wtedy oznacza że to wina require().

A błąd może tkwić w tym że próbujesz przeslać zmienne do lapacz_funkcje.php, a możesz nie mieć praw dostepu do tego pliku. Ja miałem podobny problem u siebie i nie mogłem tego obejść. Więc wrzuciłem główny kod narzędzia do pliku index.php.

Skuteczne pozycjonowanie stron w Google powinno byc priorytetem dla każdego sklepu internetowego.

Tak, po include() strona się wczytuje do końca.

<!-- LAPACZ -->

</center>
</body>
</html>

A spróbuj wrzucić pliki łapacza do jakiegoś folderu gdzie znajduje się strona i spróbuj dać:

$adres_lapacza= 'include/lapacz_funkcje.php';

Powinno ruszyć wtedy.

Tak, po include() strona się wczytuje do końca.

<!-- LAPACZ -->

</center>
</body>
</html>

A spróbuj wrzucić pliki łapacza do jakiegoś folderu gdzie znajduje się strona i spróbuj dać:

$adres_lapacza= 'include/lapacz_funkcje.php';

Powinno ruszyć wtedy.

Znajduje się w głównym katalogu jak widać z tego co załączyłem wcześniej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności