Skocz do zawartości

Świeże precle

Pago

Rekomendowane odpowiedzi

Zapraszam do dodawania artykułów na moje moderowane precle:

katalog-pago.cba.pl - ogólnotematyczny

adire.pl - ogólnotematyczny

eventowo.eu - tematyka eventów

imprezowo.eu - tematyka imprez

IP: .pl i .eu 109.234.111.13 (host z unikalnym IP) + cba.pl 85.17.25.217

skrypt: WP z all in one seo i google xml sitemaps

Zasady dodawania artykułów:

- tytuł 50 znaków

- min. 1000 znaków opisu

- 2 anchory powyżej 2000 znaków w opisie

- 3 tagi

MILE WIDZIANE OBRAZKI!

Mam pewne pytanie. W sumie od bardzo niedawna zajmuję pozycjonowaniem i to w zasadzie tylko mojej własnej strony firmowej - skupiłem się na moderowanych preclach, bo nie stosuję żadnych metod, do których trzeba używać jakiś zaawansowanych informatycznie narzędzi. Przeglądam to forum i staram się wybierać wartościowe precle. Z wymienionych w tym temacie stron przejrzałem dwie ogólnotematyczne i znalazłem coś takiego:

https://adire.pl/?p=97#more-97

https://katalog-pago.cba.pl/?p=51#more-51

W związku z tym mam pytania:

Czy takie prawie kopiowanie tych samych tekstów do dwóch precli ma sens? Czy takie precle mają szansę na dobry rozwój, skoro sam właściciel dubluje artykuły (różnice w nich są bardzo drobne). Czy warto dokładać tam swoje artykuły? No i jeszcze jedno - czy linki do artykułów nie powinny być przyjazne?

Pytam o to wszystko, bo chcę wypracować skuteczne metody selekcji precli na wartościowe i bezwartościowe.

Pozdrawiam

@Buzz

Ja też jestem świeżym pozycjonerem dlatego ciężko odpowiedzieć na to pytanie czy warto?

Ale jak byś chciał wrzucić w 600 precli unikalne teksty to nie wiem ile byś je musiał pisać. Np. z tego co się orientuję to jest coś takiego jak dodawarka do precli gdzie masz za 18 zł możliwość dodania artykułów do 2000 preselle pages. Mimo synonimizacji i tak w jakiś 400 pojawi się ten sam artykuł.

Chyba ważne jest żeby każdy preselle był na innym IP i nie było po 20 anchorów naokoło - wzrasta moc artykułu.

Tak więc jeżeli masz dużo kasy to proponuje zlecenie napisania 2000 unikalnych artykułów, i wrzucenie każdego z nich na płatnego precla- to masz jakieś 30 000 zł.

A jeśli ktoś nie ma kasy to chyba i takie precle są OK.

pozdro

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności