Skocz do zawartości

Tajne plany Google?

Oxygene

Rekomendowane odpowiedzi

Dlatego mysle ze google ma na tyle potencjalu, zeby stawic czola M$, ktorego osobiscie nie cierpie. tylko powstaje pytanie co z tego wyjdzie i czy google chce to zrobic dla ludzi czy po prostu dla kasy bo chociaz maja jej juz wiele wiadomo ze czym czlowiek ma wiecej tym wiecej chce miec...

Wydaje mi sie ze wynika to bardziej z zagrozenia pozycji G przez MS. Pieniadze tez sa wazne ale jak zgniecie ich MS na polu wyszukiwawczym to koniec.

Jak na razie uslugi google wypalily. Nie bylo raczej sytuacji w ktorej cos co zostalo stworzone przez G bylo jedna wielka klapa. Maja dobra strategie i ogromna przewage nad MS. Stawiaja na innowacyjnosc i kreatywnosc, sa mala firma w porownaniu z MS i latwiej im zrobic zwrot niz MS. MS to korporacja ogromna i troche skostniala. Trudniej prowadzic wielki tankowiec niz mala zwrotna lodz :P

Check email deliverability tool Maildog

• Odpowiedzi 33
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

I warto pamietac tez o tym ze G jest postrzegane przez internautow jako przyjazna firma, z ktora mozna sie identyfikowac. A na MS wszyscy wieszaja psy. Wiec wszystko co robi G odbierane jest z wiekszym zainteresowaniem.

Na zlecenie litery w zdania składam.

Jedyną firmą która ma szanse wygrać z Microsoft jest Google.

Takie analizy przedstawiają analitycy rynku w Wprost z 29 sierpnia br.

Tytuł Google Kontra Microsoft

Pozdrawiam

Firmę w Polsce utrzymuje czynną od 1997 roku w Hamburgu od 2008 Roku więc nie robią na mnie wrażenia awatary i linki w stopce. Zajmuje się od zarania początków Black Hat Seo. Mam prawo do zapomnienia. Niech się firma Google zajmie sztuczną inteligencją zanim  Sam Altman ich wyprzedzi :) Moje stare konto https://www.forum.optymalizacja.com/profile/21-kill-bill/  :( boże jaki młody byłem i głupi. Wróciłem i wchodzę z drzwiami nie drzwiami.

Życzę Google powodzenia ale co doprzyjazności do użytkowników to nie powiem że jest wielka, generalnie chodzi o kasę - wpływy z reklam z tego utrzymyje się Google, może łatwiej się im nawrócić ale uważam że MS ma dużo większe szanse stworzyć taki engin który przebiej jakością Google.

Chodzi właśnie o przebicie na rynku a MS a dużo większe niż Google. Mimo że popieram Google to uważam że ma małe szanse z MS szukarką która powstanie. A z 2 strony nie mam nic do MS bo to że gość wzbogacił się na systemach nie oznacza że coś komuś ukradł - wymyślił !!! nie ukradł - nikt nie zmusza nikogo to korzystania z widnowsa, tylko ja powiem tak wiekszosc uwaza ze to im sie od ms nalezy gratis a ja uwazam ze to zwykli złodzieje którzy kradną soft - bo tłumaczenie ze ms to gigant i nie zbiednieje nie uprawnia do kradziezy. Chodz znam wielu takich co tak sobie to tlumaczą. Ja mam legal soft cały nie zobawy, nie bo lubię MS czy innych tylko dlatego że nie kradne ! i dlatego że szanuje czyjąś pracę czego o sporej dawce Polaków nie można powiedzieć.

Pozdrawiam

Mariusz

Jedyną firmą która ma szanse wygrać z Microsoft jest Google.

A rynku czego to dotyczyło? Tylko wyszukiwarek? (nie mogę na wproście tego znaleźć...)

uważam że MS ma dużo większe szanse stworzyć taki engin który przebiej jakością Google

A ja się obawiam, że jakość silnika będzie miała mniejsze znaczenie w tej "konkurencji" walka marketingowa oraz prawna, a w tym MS jest bardzo dobry. G też się może postarać - ma pieniązki i wyrobioną markę. Może być ciekawie.

A z 2 strony nie mam nic do MS bo to że gość wzbogacił się na systemach nie oznacza że coś komuś ukradł - wymyślił !!!

Nie wymyślił i nie ukradł, tylko B. Gates który jest IMO wprawnym biznesmenem wiedział co kupić (począwszy od DOSa). Nie wymyślił też wielu rzeczy, do których rości sobie prawa (i o zgrozo dostaje na to patenty) - grupowanie okien jednej aplikacji pod jednym guzikiem, różne funkcje urządzenia zależnie od długości wciśnięcia przycisku i tak dalej...

wiekszosc uwaza ze to im sie od ms nalezy gratis a ja uwazam ze to zwykli złodzieje którzy kradną soft - bo tłumaczenie ze ms to gigant i nie zbiednieje nie uprawnia do kradziezy.

To się akurat zmienia. Ludzie w zaczynają dbać o legalność softu - i to akurat dobrze, bo IMO pozwoli konkurować (nie tylko Googlowi) z MSem - przynajmniej w PL.

I dyskusja robi się chociaż ciekawa, dlatego lubię czase wkroczyć.

Google nie jest wcale dobry jako engin, bo stworzyć coś podobnego myślę że dla MS będzie łatwo, tyle że jak znam MS to postawi dużo bardziej na marketing i zadba o rynki europejskie - tzn myślę że spam będzie częściej znikał. Bo co tu mówić że engin googla jest the best - skoro nie jest - jedynym problem w pozycjonowaniu w tym SE to czas.

SPAM ląduje bez problemu - Google ma dużo spamu!.

Usuwanie spamu trwa bardzo długo i dzieje się jedynie za pomocą takich ludzi jak my, bowiem nikt z Google nie przegląda stron na słowo kwiatki a dość dużo jest już technik spamerskich po stronie serwera których nawet user nie widzi więc mała szansa że to zgłosi. Więc nadal nie uważam że jest dobre, to tak jak była dyskusja co lepiej pozycjonowąc

TAPETY czy tapety na pulpit osobie ktora mowila ze fraza jest czesciej szukana polecam sprawzić obecny ranking w ONET gdzie słowo TAPETY przebija fraze kilka krotnie.

No ale cóż cico uważają że Google jest super zapewne nie wiedzą że Google to tak naprawdę prosty mechanizm, można go albo linkami albo dobrze podłożoną stroną zrobić.

Pozdrawiam

Mariusz

Ps. Ja i tak czekam na wejście Yahoo gdzie dodanie do KATALOGU kosztuje 300$.

Spróbuję zeskanować artykuł z wprost i wysle Michałowi umieści w newsach bo to kobyła wielkościowo.

Tam są analizy analityków finansowych .

Obecnie Google to firma która po wejściu na rynek od ok 2 miechów jest 9 razy wielkości Polskiego Orlenu z Kapitałem

Reszta w artykule jesli Michał znajdzie czas.

Pozdrawiam

Firmę w Polsce utrzymuje czynną od 1997 roku w Hamburgu od 2008 Roku więc nie robią na mnie wrażenia awatary i linki w stopce. Zajmuje się od zarania początków Black Hat Seo. Mam prawo do zapomnienia. Niech się firma Google zajmie sztuczną inteligencją zanim  Sam Altman ich wyprzedzi :) Moje stare konto https://www.forum.optymalizacja.com/profile/21-kill-bill/  :( boże jaki młody byłem i głupi. Wróciłem i wchodzę z drzwiami nie drzwiami.

No ale cóż cico uważają że Google jest super zapewne nie wiedzą że Google to tak naprawdę prosty mechanizm, można go albo linkami albo dobrze podłożoną stroną zrobić.

niestety, podpisuje sie pod tym obiema rekami.

w obliczu ms rodzi sie pytanie, czy w nowej wyszukiwarce bedzie mozna cokolwiek zamataczyc z wynikami, czy bedzie seo-proof.

a legalnosc softu? mam to szczescie ze przysluguje mi licencja msdn na wiele microsoftowego softu, ale to naprawde nie jest taki prosty problem. gdyby byl to by sie sam rozwiazal - po prostu kupowaloby sie w sklepie i juz. i problemem nie jest cena oprogramowania (bo cena jest sluszna i uzasadniona - sam pisze soft i tez nie wyceniam sie nisko), tylko stosunek do niej naszych zarobkow. a to zestawienie wypada niestety bardzo marnie. straszenie policja to zdecydowanie nie jest metoda. o wiele lepszym rozwiazaniem jest ten ms xp lite edition, w sensownej cenie - 5 punktow dla ms za pomysl.

"i can handle it without linking :)"

Zresztą co tu dużo mówić. Trzeba mieć nadzieję, że ta konkurencja pozytywnie wpłynie na rynek wyszukiwarek, że będą się lepiej rozwijać. Życzę M$, żeby stworzyło coś lepszego od Google. Nikt na tym przecież nie straci z ludzi, którzy nie są związani z Google.

zgadzam się, pozatym analizując do windows mimo swych wad oferuje dość przyjazny interfejs dla użytkowników domowych.

Masz racje sa wersje litei można je kupić taniej choć słyszałem że licencja w Polsce nie działa -ale niejestem pewien. Wiesz jeżeli jeszcze ktoś do prywatnych celów uzywa to oki ale kradzież softu i uzywanie go do celów zarobkowych tonie uczciwa konkurencja. Sam wiem ile musiałem zapłacić za adobe photoshopa na illustratora juz nie wydalem to kupilem corela ale spelnia swoją funkcję. Tyle że przemawia do mnie jeden fakt - jak znam życie mogę dzisiaj wziąść co 3 stronę Polska i legalnie skopiowac a autor nie powie że jest jego. Bo wlasnosc do projektu nabywa sie z uzasadnieniem oprogramowania w jakim zostala stworzona i czydany soft mial taką możliwość. Więc idziesz kopiujesz on ci piszę a Ty pytasz panie jaka to Pana strona taka sama Pana jak i moja :-). Takie jest prawo autorskie - wiem bo dużo projektuje co prawda nie stron lecz grafiki drukowanej którą zajmije sie od 8 lat. Mysle sobie ze jakby 80% webmasterow musiala kupic soft to nie brali by za stronę 200-300 zł.

Zresztą znam takich co jadą na kradzionym i kasuja 3000 :-).

Ale wracając do szukarek ja chcę Yahoo i MSN w Polsce, to zwiększy rynek pozycjonowania, bo w tym zazyganym Google spamem to tak naprwdę można szukac ale tylko przy frazach 5 wyrazowych albo znależć serwisy ktore maja czas i kasiorę na pozycjonowanie. A gdzie szansa dla małych wartosciowych witryn ? ktore niejednokrotnie oferuja bardziej profesjoanlna obsługę jakość itp. Głupio że właśnie taki alogrytm Google o ty decyduje.

Ja jakbym był twórcą algorytmu to zmieniałbym go co tydzień - tzn miał 4 programy - każdy uznawałby coś innego i co tydzień strony z 1 leciałyby na 300 lub odwrotnie to zmyliłoby wielu spamerów bo niewiedzieliby jaki algoryt będzie w tym tygodniu a jaki w następnym. Nawet jak ktoś

rozpracowałby wszystkie 4 to nic bymu to nie dało, bo cloacking nie działałby tak dokładnie.

Pozdrawiam

mariusz

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności