Skocz do zawartości

Tajne plany Google?

Oxygene

Rekomendowane odpowiedzi

Przegladarka coraz blizej...

Od kilku miesięcy w Sieci krążyło sporo spekulacji na temat kwietniowej rejestracji przez Google'a domeny gbrowser.com.

Jak spekuluje po zebraniu faktów serwis Mozilla News, Google przymierza się do zaprezentowania przystosowanej do własnych potrzeb przeglądarki internetowej Firefox.

Oferowany pod swoją nazwą Firefox ma zawierać klienta poczty Gmail z usługą Google Groups. Użytkownik ma mieć również łatwy dostęp do Google News i Google Alerts.

W planach spodziewanych jest również oferowany pod szyldem Google'a komunikator (Jabber lub AIM).

Jeśli Google ma zamiar konkurować z Microsoftem, a takie pogłoski już wcześniej pojawiały się w Sieci, prezentacja jego przeglądarki internetowej, będącej swego rodzaju "kombajnem", nie powinna nikogo dziwić.

https://newsroom.chip.pl/news_116495.html?b

słownik informatyczny ... aby wiedzieć więcej

(łac. Oxygene - tlen) Tlen był jest i będzie bo tlen jest wszędzie ;-)

• Odpowiedzi 33
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Dodam tylko o czym już pisałem wczesniej że analitycy finansowi uwazają że jako firma z pakietem akcji na giełdzie jedynie Google może oprzeć się Microsoft.

I analitycy ci stawiają na Google.

Ile w tym prawdy pokażą następne lata

Pozdrawiam

Firmę w Polsce utrzymuje czynną od 1997 roku w Hamburgu od 2008 Roku więc nie robią na mnie wrażenia awatary i linki w stopce. Zajmuje się od zarania początków Black Hat Seo. Mam prawo do zapomnienia. Niech się firma Google zajmie sztuczną inteligencją zanim  Sam Altman ich wyprzedzi :) Moje stare konto https://www.forum.optymalizacja.com/profile/21-kill-bill/  :( boże jaki młody byłem i głupi. Wróciłem i wchodzę z drzwiami nie drzwiami.

Czyzby jednak nie bedzie przeg(oogle)adarki??

Eric Schmidt z Google w wypowiedzi publicznej stwierdził, iż jego firma nie jest zainteresowana uczestnictwem w wojnie przeglądarek, ani tez w wojnie portali.

Taką dywersyfikację działań analitycy sugerowali firmie dla zabezpieczenia się przed konkurencją na polu wyszukiwarek. Eric Schmidt stwierdził jednak, iż firma póki co skupi się na dotychczasowych klientach.

Czy jednak na pewno Google nie interesuje się rozszerzaniem zakresu działalności?  

Gdy weźmie się pod uwagę informacje o pracach nad googlowską przeglądarką, upublicznioną niedawno aplikację do przeszukiwania lokalnego, usługę sprawdzania cen usług i towarów... można pomyśleć, że jednak coś jest na rzeczy.

https://di.com.pl/n/?lp=7959&r=2

słownik informatyczny ... aby wiedzieć więcej

(łac. Oxygene - tlen) Tlen był jest i będzie bo tlen jest wszędzie ;-)

Powiem tyle swietnie jakby zrobili przegladarke ktora bedzie obslugiwala gmail, grupy dyskusyjne, adsense, froogle, adwords i wszystko co wymaga u nich konta i podania hasla :) jak na przyklad blogi :) szybkie zarzadzeni blogspotem swietna sprawa by byla :)

Check email deliverability tool Maildog

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności