Skocz do zawartości

Ubezpieczenie OC skutera, a zniżki na samochód

dMien

Rekomendowane odpowiedzi

Zniżki przechodzą

ze skutera na skuter

z auta na skuter

z auta na przyczepkę

NIGDY z przyczepki czy skutera na auto

zajrzyj do mnie na stronę znajdziemy Ci tanie ubezpieczenia dla użytkownika PiO zastosuję rabat :D

edit

z męża na żonę i odwrotnie pod warunkiem że nie mają rozdzielności.

A PZU jest strasznie drogie

Bezgotówkowo auto zastępcze z oc sprawcy na czas naprawy. Jeśli natomiast chcesz kupić tanie OC naprawdę dobra multiagencja. Czy każdy może mieć apartament na wynajem i na tym zarobić?

Zgadza się popełniłem błąd. W Allianz jest tak, że z pojazdu zarejestrowanego jako MOTOCYKL przechodzą zniżki. Błąd mój wynikał z faktu, że robiłem ubezpieczenie skuterowi, który przez swoją pojemność został zarejestrowany w dowodzie rejestracyjnych jako motocykl. Nie dziwcie się temu bo widziałem już traktory rejestrowane jako pojazd rolniczy, pojazd specjalny i pojazd osobowy. Wszystko zależy od umiejętnego określenia typu pojazdu. Przepraszam za wprowadzenie w błąd.

Żeby jeszcze coś takiego w AC działało (przy dużej różnicy wartości)... te przechodzenie zniżek działa bodajże tylko przy OC

Z cyklu "Przysłowia Polskie":
- "We wakacja jak i w wiosnę - Google podskakuje se radośnie."
Mój blog o pozycjonowaniu i nie tylko... Strona firmowa - www.antygen.pl

Żeby jeszcze coś takiego w AC działało (przy dużej różnicy wartości)... te przechodzenie zniżek działa bodajże tylko przy OC

Niektóre towarzystwa udzielają zniżek które przechodzą z oc na ac tzw Bonus za Bonus czasami jest to 60 na 60 jak na przykład w Benefii lub 60 na 40 jak np w AVIVA czy MTU.

Ale są też jeszcze lepsze opcje w jednym z towarzystw odpowiadamy na pytanie liczba lat doświadczenia w prowadzeniu pojazdów ;) w OC Towarzystwa nie interesuje czy dostałeś zniżkę tylko jakim byłeś driverem i czy powodowałeś szkody drugie pytanie to liczba lat doświadczenia w prowadzeniu pojazdów w AC (i tutaj można podawać że jeździło się autem firmowym lub cioci dziadka taty mamy które posiadało AC)

Bezgotówkowo auto zastępcze z oc sprawcy na czas naprawy. Jeśli natomiast chcesz kupić tanie OC naprawdę dobra multiagencja. Czy każdy może mieć apartament na wynajem i na tym zarobić?

• 3 lata później...

Sytuacja się zmieniła w jednym z towarzystw ubezpieczeniowych. Sprawdzana jest historia ubezpieczeniowa i ilość polis raportowanych do ufg i zaczęto zaliczać takie zniżki. Więc serdecznie zapraszam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności