Skocz do zawartości

TITLE wyświetlane na stronie

mrkiniu

Rekomendowane odpowiedzi

kiniu ma tylko dostep do plikow na swoim serwie ktore sa stamtad wyswietlane na serwie do ktorego nie ma dostepu, na dodatek np. naglowek miesci sie na poczatku sekcji body.
Nie twórzmy kolejnej teorii na temat struktury plików u kinia. Z tego co Napisałeś to już całkowicie nic nie wiadomo!

Może jak kinu chce pomocy niech sam sprecyzuje dokładnie co i jak....

Ale jak widać po jego zaangażowaniu niezbyt się stara, może mu mu nie zależy. :)

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

• Odpowiedzi 43
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
kiniu ma tylko dostep do plikow na swoim serwie ktore sa stamtad wyswietlane na serwie do ktorego nie ma dostepu, na dodatek np. naglowek miesci sie na poczatku sekcji body.
Nie twórzmy kolejnej teorii na temat struktury plików u kinia. Z tego co Napisałeś to już całkowicie nic nie wiadomo!

Może jak kinu chce pomocy niech sam sprecyzuje dokładnie co i jak....

Ale jak widać po jego zaangażowaniu niezbyt się stara, może mu mu nie zależy. :D

Easy_Rider poprawnie opisał problem, zresztą rozmawiałem z nim na ten temat.

Jeśli chodzi o to czy mi na tym zależy to napisze tak - chciałbym rozwiązać ten problem ale nie znam się na php, nie mam czasu na nauke a niektóre wypowiedzi wręcz mnie zniechęcają do dalszej dyskusji.

Jeśli ktoś miałby jakiś pomysł to chętnie wysłucham i wypróbuje, ale nie będe wypowiadał się na temat poleceń php i ich zastosowaniu bo niemam o tym pojęcia.

Opisze teraz jak wygląda struktura strony.

Całość znajduje się na obcym serwerze, ja trzymam u siebie tylko nagłówek i stopke do których mam dostęp Strona jest tak przekierowana, że wyświetla się adres mojej strony ale faktycznie jest to strona znajdująca się pod innym adresem.

Źródło strony wygląda tak:

HTML

HEAD

/HEAD

BODY

(tutaj includowany jest mój nagłówek)

Treść strony

(tutaj includowana jest stopka)

/BODY

/HTML

Niestety mkiniu, mnie te zagadnienie przerasta ze względu na całkowitą niezrozumiałość o co Tobie chodzi. Z pewnością inni mają większą wyobraźnie i Ci pomogą :D Siakieś nagłówki inkludowane w body ? czeski film.

Może np. Kolega Erbit :) przetłumaczy to na język bardziej dla mnie zrozumiały to podejmę ten temat.

:D

Pytanie czy Ty sam wiesz co chcesz zrobić z tym fantem ?

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Postaram się to jaknajjaśniej wytłumaczyć.

Wejdź na strone https://direct.e-banki.biz/ i zobacz źródło.

Nagłówek:

https://e-banki.biz/header.php

Stopka:

https://e-banki.biz/footer.php

<html>
<head>
<title>e-banki.biz</title>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-2">
<meta name="description" content="Wypełnij prosty formularz on-line i otwórz wybrane konto - mBank,Inteligo, Multibank, Lukas, inne. Wybierz najlepszy kredyt i umów się z doradc± kredytowym - bezpłatnie">
<meta name="keywords" content="">
</head>

<body bgcolor="#FFFFFF" leftmargin="0" topmargin="0" marginwidth="0" marginheight="0">

INCLUDOWANY NAGŁÓWEK znajdujący się na moim serwerze.

DALSZA CZĘŚĆ KODU znajdująca się na obcym serwerze.

NASTĘPNIE stopka includowana z mojego serwera

I ZAMKNIĘCIE SEKCJI BODY na obcym serwerze

Teraz chodzi mi o to aby tym includowanym plikiem nagłówka który znajduje się na moim serwerze pobrać adres aktualnie wyświetlanej strony w celu wyłapania jej tytułu i wklejenia go w treść nagłówka.

Razem z Easy_Riderem próbowaliśmy to zrobić ale wyświetlał nam się albo adres serwera na którym się znajduje includowany plik albo tylko sama nazwa tego pliku.

Wyświetlenie adresu strony która includuje ten plik niestety nie udało się.

Lepiej wytłumaczyć niepotrafie.

Czyli o ile dobrze zrozumiałem chodzi o to aby plik "header.php" wykonał całą akcję:

- do pliku "header.php" masz dostęp bo jest na twoim serwerze

- plik "header.php" jest gdzieś tam inkludowany tworząc w ten sposób stronę

- w pliku "header.php" ma być kod który dodatkowo odczyta zawartość <title> i wyświetli w tym twoim pliku "header.php" w np. <h1>string z title</h1> co wplynie na pozycjonowani strony wynikowej...

Ale to wszystko zawiłe ...napisz czy dobrze zrozumiałem?

Tak, wszystko ma wykonać plik header.php

To w twoim pliku header.php wklej poniższy kod odpowiednio w znaczniki PHP jesli tam msz:

<?
$adres=$_SERVER['SCRIPT_FILENAME'];
$fp = fopen($adres,'r');
while ($line=@fgets($fp,10000))$text.=$line;
@fclose($fp);
preg_match_all('/<title>([^>]*)<\/title>/i', $text, $title,PREG_SET_ORDER);
$tytul_strony=$title[0][1]; // zmienna przechowuje tytul strony z TITLE

// w zmiennej  $tytul_strony powinien byc odczytany naglowek strony
print'<h2>'.$tytul_strony.'</h2>';
?>

i zobacz czy zadziala powinien wyswietlic tytuł strony. Jeśli tak się nie stanie to dalsza pomoc możliwa jeśli "wpuścisz" mnie na serwer podając na priv odpowiednie namiary FTP....

Nie chcę Wam przerywać Panowie, ale naprawdę raczej nie da się tego wykonać :D

$_SERVER['REQUEST_URI'] zwraca nazwę header.php na serwerze mrkiniu a nie na Money.pl

$_SERVER['SCRIPT_FILENAME'] zwróci ścieżkę bezpośrednią do header.php na serwerze mrkiniu a nie na Money.pl - Mion sugerujesz aby header.php sam siebie otwierał?

teoretycznie zakładając: swój plik https://e-banki.biz/header.php includowany na obcej stronie https://direct.e-banki.biz/mbank/0/0/7/ ma zczytać <title> z tejże obcej strony https://direct.e-banki.biz/mbank/0/0/7/ (czyli mBank - e-banki.biz) wstawić i wyświetlić w swoim pliku https://e-banki.biz/header.php

jak pisałem w poprzednim poście includowany header.php po prostu nie wie gdzie jest, nie wie że jest na stronie https://direct.e-banki.biz/mbank/0/0/7/ header.php wie tylko tyle że serwer o numerze IP takim a takim się z nim łaczy wtedy gdy go potrzebuje

Sprawa z innego punktu widzenia - czesanie treści m2m (coby sobie wyciągnąc title i powielić na stronie) prawdopodobnie nie będzie się podobało Money.pl a już napewno nie ich Partnerom którzy czytają i piszą na tym forum :D

- buduj content metodą drag&drop i łatwo zgarnij SEO backlinki z msDrop

- wideoporadniki jak korzystać z msDrop

Nie chcę Wam przerywać Panowie, ale naprawdę raczej nie da się tego wykonać :D
Dokładnie, przy takich kombinacjach z tym inkludowaniem nie da sie wykonac...

SERWER A do którego nie ma dostępu

jest sobie plik index.php który zawiera

<title>JESTEM SOBIE A</title>

include(serwer_b/header.php);

treść

SERWER B do którego jest dostęp

jest sobie plik header.php który zawiera jakąś treść i jest includowany do pliku index.php na serwerze A

o co chodzi?

zanim header.php z serwera B sam wyświetli jakąkolwiek treść ma połączyć sie z plikiem index.php serwera A, pobrać jego treść i wyciągnąć z niego TITLE - JESTEM SOBIE A do parametru $title, następnie to $title wyświetlić wewnątrz własnej treści co spowoduje że i $title i treść którą zawierał wcześniej header.php na serwerze B wyświetli się w ramach pliku index.php na serwerze A

:peace::P:D :D

- buduj content metodą drag&drop i łatwo zgarnij SEO backlinki z msDrop

- wideoporadniki jak korzystać z msDrop

Tak się dzieje ponieważ są to oddzielne serwery. Co innego było by gdyby była to ta sama maszyna i rożne konta.

Wtedy mój kod wstawiony w plik header.php wchodzący w skład pliku index [ oczywiście nie na samym jego początku co wynika z info minia] spełnił by swoje zadanie na serwerze A. Z tym, że plik haeder musi by być includowany ścieżka bezwzględna . Wtedy na ogólnych zasadach $_SERVE "wiedział" by gdzie jest :peace:

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności