Skocz do zawartości

Dwie wersje językowe strony a główna domena

roiwew

Rekomendowane odpowiedzi

Mam strony które pod adresem np. domena.org/ wczytuje w zależności od tego kto wejdzie wersję angielską lub polska.

Już na stronie do strony głównej linkuję sobie np domena.org/index,pl.html lub domena.org/index,en.html ale jednak mam problem z ustawieniem linków kanonicznych w meta dla tych stron bo na stronie domena.org/ są różne wersje językowe.

Jak to rozwiązać?

Myslałem o przekierowaniu np użytkowników którym chce wczytać wersję en na stronę domena.org/index,en.html a pl zostają na domena.org/ ale to chyba z puktu widzenia pozycjonowania wersji en też niedobre rozwiązanie, bo pozycjonuje się lepiej domena.org/. Jednak z drugiej strony znowu google też ma zamieche w przypadku domena.org/ jeśli zostanie jak teraz.

- - -

PHP, HTML, JS, Quick.Cms v4.0, Quick.Cart v5.0, Simlery

- - -

z mojego doświadczenia zrób podkatalogi dla wersji językowych

domena.org/pl/

domena.org/en/

to załatwi sprawę

Własnie tego wolałbym uniknąć jeśli już to tak jak napisałem jedną wersję przekierować na np domena.org/index,en.html

- - -

PHP, HTML, JS, Quick.Cms v4.0, Quick.Cart v5.0, Simlery

- - -

swego czasu ten temat roztrząsałem i znalazłem że google zaleca aby dla domen najwyższego poziomu, a do takich chyba zalicza się .org zrobić podkatalogi i w narzędziach dla webmasterów dla określonych podkatalogów przypisać lokalizację...

i sprawazatwiona

jest to powód dla którego zalecam kupować także domeny .com klientom planującym robić wersje językowe serwosów, ponieważ dla domeny .pl już w taki sposób nie można tego ustawić...

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności