Skocz do zawartości

Prywatny blog o wszystkim czy trzy oddzielne na osobne tematy?

Pierwsza3

Rekomendowane odpowiedzi

Interesuję się finansami, blogowanie, tworzeniem stron i pozycjonowaniem a także gotowaniem, poza tym innymi rzeczami. Do tej pory robiłem tak: blog o finansach, blog o zarabianiu w sieci, a tym samym trochę o seo, o gotowaniu jeszcze nic. Blogi z czasem umarły, że tak napiszę, bo zabrakło mi motywacji by dalej pisać i tematów. Stąd moje pytanie, może zamiast skupiać się na jednym tamacie osobno dla każdego bloga, postawić jeden blog prywatny, na którym mógłbym pisać właśnie na takie tematy i jeszcze inne, jeśli będę miał ochotę? A jeśli tak zrobić, to na kiej domenie postawić taki blog - chyba imię i nazwisko pl, choć pod takim adresem wolałbym mieć swoją wizytówkę choć z drugiej strony, nie jestem przecież nikim sławnym a taki blog może być doskonałą wizytówką.

Nie prowadzę firmy SEO ale lubię być w TOP3

Też mi się tak wydawało, dlatego tak mam teraz zrobione oprócz gotowania, problem tylko w tym, że jakoś się "wypaliłem" w pisaniu. Jakby był jeden blog to może bym tam częściej coś naskrobał też na inny temat. Ale jak mówi powiedzienie, jak coś jest do wszystkiego to jest...

Nie prowadzę firmy SEO ale lubię być w TOP3

Jeśli teraz nie masz motywacji, to nie sądzę, aby przyszła ona później. Niestety, ale najlepszym rozwiązaniem będzie zmuszenie się do pisania na tych różnych blogach. Może zrób sobie rozpiskę? kiedy co? To pomaga.

Ostatnio piszę o finansach na obcasach.

Ze swojej strony zdecydowanie polecam rozdzielić tematykę. Kiedyś było inaczej i mało było monotematycznych blogów, a większość stanowiły właśnie nazywane dziś "śmietnikami" blogi o wszystkim, czym autor się interesuje. Abstrakcyjnie brzmiały wtedy porady zza oceanu, żeby oddzielnego bloga zakładać nawet nowemu długopisowi, jeśli wart jest uwagi :) Sam bloguję od marca 2006 i czasem żałuję, że swojego głównego "śmietnika" nie rozbiłem wcześniej na blogi tematyczne. Od niedawna nadrabiam te zaległości :)

Marcin Szumański - fotografia biznesowa, reklama, marketing

Teoretycznie jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego... :) Jeśli chcesz przebić się do ludzi z zawartością (blogi pisane dla ludzi) to raczej nie warto ich łączyć, aby tematycznie były one spójne...

VEX Media - w przygotowaniu.

Mój płatny katalog SEO - w przygotowaniu.

Online-24.pl - w przygotowaniu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności