Skocz do zawartości

seoqake

lolek1969

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich.

mam takie pytanko.

postanowiłem dodawać merytoryczne i wartościowe wpisy na różnych forach plus link do mojej strony. mam nadzieję że to będzie miało wpływ jakieś poprawienie jej pozycji.

ale tu powstaje problem. bo wiele for ma atrybut nofollow.

ja sprawdzałem to w ten sposób że kopiowałem żródło strony do worda i tam za pomocą wyszukiwraki słów szukałem czy jest słowo nofollow

ale to jest czasochłonne

zgodnie z sugestią znalezioną na tym forum zainstalowałem seoquake, ale nie wiem gdzie na tym pasku szukać info o tym follow/nofollow.

jest tam na pasku PR, I, LD, I, Rank, age, site map, rank, price

ale nie wiem gdzie sprawdzić te no follow.

Na pomoc!!!

z góry dzięki (a może nie warto tak robić na forach?)

pozdrawiam

Zaznacz sobie w SEOQuake'u w ustawieniach Strike-through "nofollow" and "noindex" - to przekreśli Ci linki nofollow.

Swoją drogą po co wklejać do Worda? Kliknij sobie prawym na źródło strony i tam od razu szukaj...

E: Warto, na wartościowych forach ;)

Ostatnio piszę o finansach na obcasach.

no zrobiłem to ustawienie w Strike-through ale nadal nie wiadomo czy dane forum czy strona jest nofollow ;)

po co wklejać do worda, bo jak szukam w źródle strony to dostaję oczpląsów i trwa to długo a po skopiowaniu do worda klikam tą lornetkę wpisuję słowo które chcę znaleźć, w tym przypadku nofollow i jeśłi takie słowo jest to word je znajduje a jeśłi go nie ma to wyskakuje napis że nie znalazł tego słowa.

i chyba narazie przy tym zostanę bo dalej nie wiem jak sprawdzić czy dana strona jest follow czy nofollow :)

pozdrawiam

lolek1969, jest taki magiczny przycisk, jak CTRL+F (Szukaj), który też działa w źródle strony. Taki sam oczopląs tu i tam ;)

Jeśli linki są dofollow to nie zauważysz różnicy, jeśli będą nofollow - to będą przekreślone. Skoro nie widzisz nic, to znaczy, że to dofollow.

ebazastron, wszelkie tematyczne fora :) i najlepiej takie, które mają dofollow, chociaż te z nofollow też są wartościowe, bo sprowadzają ludzi na linkowaną stronę.

i forów, nie fór :)

najlepszym rozwiązaniem na sprawdzanie no i dofollow jest seoquake, o którym wcześniej tu pisaliśmy. Możesz też sprawdzać, jak kolega, w źródle, ale to jest bardziej czasochłonne. Inaczej to się chyba nie da, chyba że innym narzędziem :)

ebazastron, wszelkie tematyczne fora :) i najlepiej takie, które mają dofollow, chociaż te z nofollow też są wartościowe, bo sprowadzają ludzi na linkowaną stronę.

i forów, nie fór :)

najlepszym rozwiązaniem na sprawdzanie no i dofollow jest seoquake, o którym wcześniej tu pisaliśmy. Możesz też sprawdzać, jak kolega, w źródle, ale to jest bardziej czasochłonne. Inaczej to się chyba nie da, chyba że innym narzędziem :)

witam

czyli te nofollow mają tylko taką wartość że jak dodasz link to będzie parę wejść? nic poza tym?

pozdr

O tym, czy nofollow ma moc, czy nie, jest mnóstwo rozkmin. Niektórzy uważają, że mają one moc, inni, że nie. Moim zdaniem link to link i warto również o nofollow się starać.

Poza tym każde wejście również jest wartościowe, przecież walczenie o pozycje sprowadza się do zwiększenia ilości wejść na stronę.

każdy link jest wart uwagi i na pewno nie można przesadzać np. z milionem linków dofollow, bez żadnego linka nofollow :o Chodzi mi o to aby zadbać o jakieś proporcje i zróżnicowanie linków. Szczególnie warto korzystać z linów nofollow z serwisów, które mogą przynieść nam dodatkowy ruch.

Szablony do zennopostera - ZenBLOG, ZenSocialBot, ZenOgłoszenia, Szeptacz, ZenFles, ZenReview, szablony do poczty i inne). Tylko profile VIP proszę zamawiać przez priv lub email

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności