Skocz do zawartości

Jakieś tąpnięcie na domenach regionalnych?

Wilk

Rekomendowane odpowiedzi

Jak dla mnie zmiany po 12 sa dziwaczne.

Jeszcze przez jakis czas nie podejmowalbym pochopnych dzialan. Wyczuwam stagnacje w serpach, moze cos sie kroi.

W pozniejszym czasie wywalilbym ten wielki top, flash (da sie to zastapic czym innym by nie tracilo wygladu), zmienil nieco tresc tekstu bo troche spamowato to wyglada. Zrobilbym jedno menu bez powtarzania w stopce, zaczalbym porzadnie linkowac.

Jesli to nic nie da, masz nowa domene. Rob 301 i dopal linkami.

Nie wbijalbym sobie do glowy rzeczy typu: "kiedys bylo dobrze wiec to nie to..."

Algorytm sie zmienia i tyle. Nie robiac nic, bedziesz musial czekac na kolejny update. Pytanie kiedy nastapi.

Mądrego to i dobrze poczytać ;) z jedną uwagą - ten wielki top to JPG nie flesz :) a flesz to tylko menu, zresztą opisane w htmlu więc doskonale widoczne dla boota.

Nowoczesna Fotografia Ślubna Lublin i okolice oraz niezapomniane Zdjęcia Ślubne

• Odpowiedzi 656
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

WRÓCIŁEM!!! :)

Z ogromną radością informuję kolegów, że wróciłem, jeszcze nie na wszystkie frazy na swoje miejsca, ale najważniejsze są na miejscu :(

Serdecznie bardzo wszystkim dziękuję za pomoc i zabieranie głosu w mojej sprawie. Bez wątpienia w ciągu tych dwóch tygodni nabyłem sporo ważnych wiadomości w temacie optymalizacji stron, raz jeszcze serdecznie kolegom za wszystko dziękuję. Wszystkim pomagającym zaś, którzy planują ślub w okolicach Lublina obiecuję odpowiednią zniżkę za pomoc w kłopotach ;)

pozdrawiam

Artur

WRÓCIŁEM!!! :)

Z ogromną radością informuję kolegów, że wróciłem, jeszcze nie na wszystkie frazy na swoje miejsca, ale najważniejsze są na miejscu :)

Bo w pozycjonowaniu najważniejszy jest spokój :P , poczekanie kilku tygodni na "odpętlenie się G., a dopiero później podejmowanie jakiejś akcji zaradczej.

Tkanina juta zastępuje nieekologiczne tworzywa sztuczne w ogrodnictwie i dekoracji wnętrz, | natomiast na zewnątrz tuja szmaragd jest piękną ozdobą

W moim przypadku czekanie niestety nic nie zmieniło.

Mam więc pytanie do szanownych kolegów. Czy ktoś chciałby się zając poprawkami na mojej stronie? Ja nie znam się na tym i nie mam czasu na szukanie rozwiązań.

Jeśli ktoś jest chętny to proszę o info z warunkami współpracy na priva.

strona - www.rz.lublin.pl

A ja właśnie skorzystałem z usług specjalistów i okazuje się że moje zniknięcie to może zeszło się w czasie ze zmianami w algorytmie googla, ale głownie to jest wina bardzo dużej ilości linków, których sam nie dodałem ;)

Ktoś mi zrobił "dobrze".

Nie analizowałem wszystkich stron ale większość jest na stronach na których samemu nie można się dodać, więc to są zaplecza pozycjonerskie. Na większości stron (jeśli nie na wszystkich) nie ma już do mnie linków, jednak google widzi te linki i nie dziwie się że mnie wypieprzyli.

Jak mozna się przed tym zabezpieczyć? Czy jedyna metoda to ciągłe zaglądanie do WebTools i zgłaszanie nowych stron jako spam?

Czy jedyna metoda to ciągłe zaglądanie do WebTools i zgłaszanie nowych stron jako spam?

To wcale nie jest metoda, i u zwykłego Kowalskiego ona po prostu nie działa, bo możesz zgłaszać konkurenta. Znając zamiłowanie większości do szkodzenia innym, podejrzewam że G olewa 99% zgłoszeń.

Jesli to rotacyjny SWL ( a liderem jest e-web) napisz do nich na kontakt, myślę ze nie będzie żadnego problemu z zablokowaniem linkowania twojej domeny jeśli udowodnisz że jesteś właścicielem.

Musisz popracować nad wzmocnieniem swojej domeny, wtedy takie linkowanie nie zaszkodzi a może i pomoc.

Jesli to rotacyjny SWL ( a liderem jest e-web) napisz do nich

Nie dodałes pod jakim względem - liczby domen, linków, kryteriów, cen, błędów czy popleczników?

Sprzedam punkty systemu wymiany linków Gotlink.pl i Seomatik.pl

Wystawiam faktury VAT. Zapraszam do kontaktu d.szwaba@gmail.com

zgred i Sebastian-SEO dobrze wiecie że błędy optymalizacyjne które pokazaliście koledze dulakowi nie mają nic wspólnego ze złapaniem filtra przez jego stronę.

Dobrze że mu je pokazaliście ale naprawdę nie piszcie że takie błędy są powodem filtra bo tak nie jest.

Dulak miał szczęście i prawdopodobnie po ręcznych poprawkach panów z Google strona wróciła do indeksu po wspaniałej akcji banowania domen regionalnych.

Mi po 12stym zafiltrowało dwie regionalne domeny wroc.pl jedna wróciła po tygodniu ale druga dalej siedzi w filtrze.

27 października zgłosiłem ponowną reindeksację i 2 listopada przyszedł "wspaniały" mail od Panów z SQT:

Dear site owner or webmaster of https://www............wroc.pl/,

We received a request from a site owner to reconsider https://www........wroc.pl/ for compliance with Google's Webmaster Guidelines.

We reviewed your site and found no manual actions by the webspam team that might affect your site's ranking in Google. There's no need to file a reconsideration request for your site, because any ranking issues you may be experiencing are not related to a manual action taken by the webspam team.

Of course, there may be other issues with your site that affect your site's ranking. Google's computers determine the order of our search results using a series of formulas known as algorithms. We make hundreds of changes to our search algorithms each year, and we employ more than 200 different signals when ranking pages. As our algorithms change and as the web (including your site) changes, some fluctuation in ranking can happen as we make updates to present the best results to our users.

If you've experienced a change in ranking which you suspect may be more than a simple algorithm change, there are other things you may want to investigate as possible causes, such as a major change to your site's content, content management system, or server architecture. For example, a site may not rank well if your server stops serving pages to Googlebot, or if you've changed the URLs for a large portion of your site's pages. This article has a list of other potential reasons your site may not be doing well in search.

If you're still unable to resolve your issue, please see our Webmaster Help Forum for support.

Sincerely,

Google Search Quality Team

Strony jak nie było tak nie ma w wynikach nawet wyszukując po całym tytule więc akcję banowania regionalek przez SQT pozostawię bez komentarza.

To może ja ponownie dwa słowa o mojej domenie. Strona wyszła z filtra bodaj dwa dni po kolejnym zgłoszeniu rozpatrzenia, a raczej dwa dni po otrzymaniu od Google tego ich standardowego maila o 200 algorytmach, itd.

Strona zachowuje się dziwnie bardzo co może świadczyć o prawdopodobnych ciągłych pracach nad algorytmem, tzn jednego dnia jestem na pierwszej pozycji wyników organicznych by drugiego dnia być na pierwszej pozycji miejsc, a trzeciego dnia z kolei jestem dwa razy na pierwszej stronie, raz jest moja strona główna, a gdzieś na 9 pozycji galeria! Rotacja w wynikach wyszukiwania mojej branży i miasta jest gigantyczna, niemal codziennie inne strony w TOP10, ale...

... w dniu wczorajszym zadzwoniła do mnie miła pani z Google z propozycją wznowienia AdWordsów, w rozmowie wspomniałem, że moja regionalna domena była w filtrze ponad dwa tygodnie ostatnio, a miła pani odpowiedziała "Proszę pana ile myśmy tutaj się mieli i wciąż mamy przez ten filtr na regionalnych", więc szybko podłapałem temat z pytaniem o co tam poszło, w odpowiedzi usłyszałem tylko, że "...wszystkim zajmują się nasi najlepsi specjaliści..."

Nasuwa się mi pytanie: czyżby wprowadzano to co od pewnego czasu jest prognozowane? czyli ciągła rotacyjność w ramach TOP30? Ma to dać sprawiedliwość a googlom dodatkowe przychody z AdWords.

pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności