Skocz do zawartości

Jakieś tąpnięcie na domenach regionalnych?

Wilk

Rekomendowane odpowiedzi

Dulak,

Nie musisz dołączać do zwolenników teorii spiskowych. Bany są, były i będą. Nie tylko na regionalkach.

Wracając do Twojej strony to ja się wcale nie dziwię, że ma problemy z widocznością:

https://www.google.pl/search?tbm=isch&h...l0l0l0l0l0ll0l0

Strona fotografa a wyszukiwarka obrazków widzi tylko 3 fotki? Heee?

Tak G. widzi Twoją galerię: https://webcache.googleusercontent.com/sear...=pl&strip=1

Hmm, ciekawe treści :jezyk1:. Tu trzeba połączyć atrakcyjność wizualną oraz dostępność treści dla robota.

Treści, tytuły, nagłówki polecam pisać dla ludzi w rodzaju. "Fotografia ślubna w Lublinie", "Fotograf ślubny z Lublina" a nie coś w rodzaju.

"Dzień dobry. Jestem fotograf ślubny Lublin, zajmuję się fotografia ślubna lublin..." - tu oczywiście ciut przerysowuję :).

• Odpowiedzi 656
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 4 tygodnie później...

Strona klienta waw.pl poszła nie wiadomo gdzie na pozycjonowane frazy, została tylko na nazwę firmy. Chyba kolejne spartolone czyszczenie domen - wszystkie inne domeny klientów (nie regionalne) bez żadnych zmian.

Skuteczne pozycjonowanie stron www | Nowe randki internetowe

u nnie dokładnie to samo. monitoruję codziennie kilkaset domen i dzisiejsze duże zmiany tyczyły się TYLKO i WYŁACZNIE domen regionalnych. kilka zupełnie out, kilka powrót z niebytu...

więc nie wierzę w przypadek - coś z nimi jest nie tak.

no to napiszę tylko tyle, że ja nie monitoruję w ogóle domen regionalnych, tylko główne i dzisiejsze "fluktuacje" sprawiły, że od rana szukam po Sieci jakichś informacji co się dzieje:) Jakiś refresh serpów?

=== więcej herezji o SEO piszę na blogu ===
Contexto - problem z pozycjonowaniem? zgłoś się do nas:)

U mnie wróciła regionalna domena klienta (gda.pl), która tak jak wielu innym osobom 12 października poleciała w otchłań i pokazywała się na nazwę firmy jedynie w wynikach.

Przez ten okres wiele było robione z nią, jednak teraz już ciężko stwierdzić czy cokolwiek to dało czy po prostu Google znowu coś "przełączył" u siebie. Skoro ludziom znowu poleciały domeny firmowe regionalne tzn. że ta druga opcja raczej.

Zgłoszenie ponownego rozpatrzenia raczej w tym wypadku nic nie daje, to poszło automatem a nie ręczna kara. Odpiszą Wam, że nie było dla tej domeny żadnych kar i tyle.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności