Skocz do zawartości

Jakieś tąpnięcie na domenach regionalnych?

Wilk

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 656
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Niestety....Ja zanotowałem ogromne spadki i to na normalnych domenach (więc problem nie dotknął tylko regionalek). Zwłaszcza, że strona jest dobrze z optymalizowana, unikalny i niepowtarzający się tekst...Wszystko cacy. Ja poczekam do poniedziałku, zresztą pewnie dostają teraz taką ilość wiadomości od poszkodowanych osób, że chyba zaczynają kumać że ich ostatnia akcja to był strzał w kolano ;/

Rozumiem likwidację spamu...Tyle, że oberwało bardzo dużo normalnych stron, linkowanych po dobrych, wartościowych serwisach.

Poczekamy...Zobaczymy

Zapraszam na stronę grupy pozycjonerzy24 gdzie realizujemy pozycjonowanie w wyszukiwarce Google

Niestety musze potwierdzić, ze z regionalkami jest jakiś problem.

Dwie domeny klientów wypadły, obie wczoraj. Jedna z waw.pl jedna z wroclaw.pl.

Żaden spam, firmowe strony. O dziwo jedna nawet jeszcze nie zaczęła być linkowana więc nie mogła to być moja wina.

Ja też mam zamiar troche poczekać, zgłoszę do rozpatrzenia ale na pewno musi być jakiś głębszy problem.

U mnie to samo kilka domen firmowych regionalnych (waw.pl) zostało wyrzuconych z top 100 a zajmowały czołowe pozycje od 1-5 :/ Jak myślicie czy przekierowanie ich na domenę krajową .pl da coś ? Widzę że nie tylko ja mam problem :/

Ja tak zrobiłem 2 miesiace temu gdy tez regionalna wyleciala nie wiadomo z jakiego powodu. Gdy zostala zaindeksowana .pl wszystko wrocilo na swoje miejsce.

U mnie to samo kilka domen firmowych regionalnych (waw.pl) zostało wyrzuconych z top 100 a zajmowały czołowe pozycje od 1-5 :/ Jak myślicie czy przekierowanie ich na domenę krajową .pl da coś ? Widzę że nie tylko ja mam problem :/

Ja tak zrobiłem 2 miesiace temu gdy tez regionalna wyleciala nie wiadomo z jakiego powodu. Gdy zostala zaindeksowana .pl wszystko wrocilo na swoje miejsce.

tzn. regionalna wróciła na swoje miejsce?

Świetny zespół muzyczny na wesele

Wybierz dom weselny na swoje przyjęcie

Zorganizuj swoje przyjęcie weselne z portalem wesele radom

U mnie dziś 3 regionalki dostały przez łeb.

Stabilne pozycję od 3-4 miesięcy. Linkowane jak wszystkie inne strony.

Najdziwniejsze jest to, że dla każdej domeny jedna fraza została w top1 a pozostałe poleciały w otchłań.

Miał ktoś podobną sytuację ?

Czekać czy 301 na pl i jedziemy dalej ?

U mnie niektóre frazy zostały, a niektóre poleciały, ale u mnie to jest chyba kwestia tego, że niektóre podstrony poszły w diabły, a niektóre zostały tak jak były. Może coś się pozbierają ale jakoś w to wątpię. To raczej jest nowy algorytm, który na moje oko jest dość kiepski. 301 może na chwile pomoże, ale na dłuższą metę pewnie zrobi się to samo.

P.S. Zerknijcie na sąsiednie tematy, to jest masowe zjawisko, walcząc ze spamem niszczą normalne strony również.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności