Skocz do zawartości

Jakieś tąpnięcie na domenach regionalnych?

Wilk

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 656
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
U mnie to samo kilka domen firmowych regionalnych (waw.pl) zostało wyrzuconych z top 100 a zajmowały czołowe pozycje od 1-5 :/ Jak myślicie czy przekierowanie ich na domenę krajową .pl da coś ? Widzę że nie tylko ja mam problem :/

Ja tak zrobiłem 2 miesiace temu gdy tez regionalna wyleciala nie wiadomo z jakiego powodu. Gdy zostala zaindeksowana .pl wszystko wrocilo na swoje miejsce.

Też zrobiłem wczoraj przekierowanie z jednej z moich domen regionalnych na krajową i czekam na indeksację ( pewnie > 1 tydzień ) :D

Rozumiem likwidację spamu...Tyle, że oberwało bardzo dużo normalnych stron, linkowanych po dobrych, wartościowych serwisach.

Poczekamy...Zobaczymy

To samo chciałem dziś napisać w innym poście.. równiez dodam że nie tylko regionalne dostały, ale również PL, w moim przypadku EU... pozostaje czekać :D

Jak Realnie zarabiać online - https://www.zarobic-online.pl/ - mój poradnik, HornSEO - hornseo.pl

Nie wiem czy zauważyliście, ale wszystkie domeny przed banem maja SITE przycięte równo na 10, zauważyłem to na ok 100 domenach, domeny żądny sposób nie powiązane ze sobą,( ładnie to widać na wykresach). Czasami można uratować się od banu, jeśli zablokujecie hosting, po-prostu wyłączcie te strony na tydzień-dwa, radze jeszcze przeanalizować logi, zobaczycie ciekawa zależność, tu tez można pokombinować, myślę że wiecie jak.

Ale to wszytko nic nie znaczę, szybsze im zabraknie osób banujących jak nam zapleczówek :D

domeny przed banem maja SITE przycięte równo na 10

fakt po banie jest tąpnięcie, ale tu chodzi raczej o drastyczny i gwałtowny spadek pozycji na 99% fraz

niezaleznosc-finansowa.pl - czasami coś napiszę

Hippos - Katalog stron PREMIUM

Miałem swoją główną stronę na domenie regionalnej i właśnie dostałem bana nie ma jej wogle w google :)((( CZarana rozpacz... Nie robiłem żadnych zabiegów żeby przyczynić się do tego. Nie wiem co robić czy pożegnać się za zawsze z tą domeną. Najgorzej że miałem wszystkie frazy w top 10 a mamy grudzień :)(((

Poradzcie coś, wykupienie nowej domeny pozycjonowanie na nowo to czas i pieniądze .... Co robić ??

w/g tego narzędzia https://www.iwebtool.com domena nie jest zakazana, nawet znalazło jakiś site co 10 min temu nie było możliwe tzn nie znajdowało site. Jak myślicie właśnie trafiłem na jakieś zmiany w googlach i wróci na miejsce ?

Google analytics i narzędziach wszystko ok, nie ma alarmujących informacji.

Proszę o poradę. Czy warto czekać aż strona powróci do łask, czy kupować domenę "pl" zamiast regionalnej i robić przekierowanie.

Dołączam się do pytania.

I dodaje swoje. Mam strone gdzie treść podstron jest w postaci obrazków GIF ponieważ animowane są przez javascript. Moje pytanie:

- Ponieważ chcę by treść była w jakiś sposób widoczna dla wyszukiwarek (i dla ludzi przy okazji którzy szukaja przez google), czy dodawanie tej samej treści która jest w obrazkach pomiędzy znaczniki <noframes> jest uznawane za spam przez Google?

Mówie o sytuacji bez sztucznego manipulowania słowami. To dobry tekst opisowy usługi.

Dzięki.

Teraz dużo promocji na domeny, promocja aż do odwołania. Nie daje to domyślenia? https://home.pl/promocje/3-domeny

Wystarczy tylko zakręcić kurek na kilka dni a już wpadacie w panikę i myślicie o zakupie domen, a myślicie że czemu służą te filtry i bany, żeby was ukarać ? Prowadzić witrynę zgodnie z wytycznymi G. Nie , to służy do podaży nowych domen. Zobacz partnerów w linku który podałem.

Kaziu weż tram dokręć trochę regionalki bo kryzys idzie a domeny kiepsko idą po miesiącu zdejmij filtra bo wiesz okres abonamentowy się kończy i szkoda frajerów, niech płacą. Licznik dobije do 20 000 tys i możesz zdjąć, Kaziu.

Dobry zespół jazzowy Warszawa

Świetny zespół jazzowy na bankiet

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności