Skocz do zawartości

Jakieś tąpnięcie na domenach regionalnych?

Wilk

Rekomendowane odpowiedzi

Buahahaha.. Cóż za teoria spiskowa.. :(

Moje skromne przemyślenia na temat pozycjonowania próbuję przedstawiać na blogu -> https://blog.karlosky.pl
Osoby zainteresowane współpracą w zakresie SEO zapraszam na stronę www.topmaker.pl oraz https://pozycjonowanie-bialystok.pl

• Odpowiedzi 656
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

czy obstawiacie, że problem z domenami regionalnymi jest tymczasowy czy to może trwać dłuższą chwile zanim Google to ustabilizuje?

Od 2 tygodni dodaję pewnego klienta do katalogów i domena .waw.pl wskoczyła mi na 21 miejsce aż przedwczoraj mi z niego wyleciała. Wczoraj odezwał się do mnie klient ( brat mojego znajomego ) który pozycjonuje się gdzieś indziej i ta firma powiedziała mu, że nie mogą kontynuować pozycjonowania na tej domenie ponieważ jest .lublin.pl i się mnie pyta czy to prawda.

Z góry dzięki za odpowiedź :(

multikonto

U mnie, na moją małą skalę, z regionalnymi nie ma żadnego problemu, wyniki nie skaczą. Natomiast teoria spiskowa podana przez @guitarman chyba jest mało prawdopodobna.

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Jeszcze tydzień dwa i większość z Was nie wytrzyma presji i kupi domenę a nawet trzy :( a dopóki pozycja nie wróci to G i na adwordsach zarobi. Pozycjonerzy też skorzystają setki nowych domen do robienia. Napisał przecież kolega , firma poinformowała ,że domeny *.lublin.pl sie nie zrobi trzeba nową.

Obserwujcie licznik godzine temu było 8051 teraz jest 8060 załóżmy że potem przedłużą te trzy domeny , przy ich cenniku to jest zarobek w godzinę 2800 pln. Ciekaw jestem do ilu dobije.

Dobry zespół jazzowy Warszawa

Świetny zespół jazzowy na bankiet

Nie wiem czy zauważyliście, ale wszystkie domeny przed banem maja SITE przycięte równo na 10...

tak to prawda zafiltrowane regionalki u mnie mają przycięty site do 10ciu wszystkie jak leci, ależ to "wielkie" Google ma "specjalistów" od wykrywania i eliminowania spamu to śmiech normalnie jest.

Uwalają normalne strony tworzone przez ludzi nawet nie mających pojęcia o pozycjonowaniu bo jakiś idiota u nich wpadł na pomysł walki z domenami regionalnymi bo są tanie.

Ciekawe czy jak poprzednio będą próbowali ręcznie modyfikować indeks i przywracać niektóre strony ale na ich reakcje to nie ma co liczyć i pozostaje tylko robić przekierowanie i to najlepiej na domenę .pl

...dopóki pozycja nie wróci to G i na adwordsach zarobi.

To interesująca koncepcja :( I G. zarobi na kolejne koszulki dla podpierd...czy.

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Już pokazuje 8088 czyli w godzinę zarobili 9000 pln a wiadomo domena pl to nie tania regionalka.

Ciekawe czy przy 10 000 pokażą cycki

też zaczekam do 10 000 :(

Świetny zespół muzyczny na wesele

Wybierz dom weselny na swoje przyjęcie

Zorganizuj swoje przyjęcie weselne z portalem wesele radom

Ale Waszym zdaniem co w takim wypadku zrobić, klient chciał na tą frazę (która wskoczyła na 21) być w TOP 10 do świąt i nawet jak zrobię 301 na nową domenę to tyle mocy nie przekaże ile potrzeba.

Czy zalecacie zostawić tą domenę czy robić jakąś migracje?

ps. domena o której mowa jest nowa zakupiona około 1 miesiąc temu...

multikonto

Już pokazuje 8088 czyli w godzinę zarobili 9000 pln a wiadomo domena pl to nie tania regionalka.

Ciekawe czy przy 10 000 pokażą cycki

też zaczekam do 10 000 :(

Nie czekajcie, tylko kupujcie ;p

Moje skromne przemyślenia na temat pozycjonowania próbuję przedstawiać na blogu -> https://blog.karlosky.pl
Osoby zainteresowane współpracą w zakresie SEO zapraszam na stronę www.topmaker.pl oraz https://pozycjonowanie-bialystok.pl

ja trochę poczekam, tylko ja mogę bo miałem na regionalce waw.pl kilkanaście podstron dobrego contentu na wordpressie + zdjęcia. Żadnego swl,a, jeszcze żadnych linków wychodzących, PR2, każda podstrona min. PR1. No i wszystko poszło w pi.du.

Ale rozumiem, że jak komuś poleciało coś firmowego to złość jest zwielokrotniona.

SEO, SEO i SEO

Google mnie trochę zdziwiło, z tego co się orientuje to każda z domen ma swojego rodzaju znaczenie, mianowicie strony oparte na:

.pl -> polska

.com -> company

.gov -> rządowe

.waw.pl -> regionalna warszawa

więc jeśli mam klienta który chce się pozycjonować tylko na dane miasto bo jest np. fryzjerem to mam mu sugerować, żeby kupił domenę droższą mimo iż ma paro letnią domenę która od paru lat ma tą samą tematykę i systematycznie dokładany content ?

A zasada Google liczą się strony tworzone dla ludzi... ?

multikonto

@MaxPan miałem podobna teorie ale za mała miałem skale żeby to samemu wysnuć [ 6 domen ], wiec moge troche potwierdzic ;)

A zasada Google liczą się strony tworzone dla ludzi... ?

Google ma w du**e domeny regionalne bo to polski wymysł i stoi tam głównie spam

Kody -25% na hosting w biznes-host.pl

@mcmagik ~ maszyna jest tak głupia, jak jej użytkownik

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności