Skocz do zawartości

Jakieś tąpnięcie na domenach regionalnych?

Wilk

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 656
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Prawda jest taka, że każde z tych domen miało coś za uszami :)

A propos prawdy!

są 3 prawdy:

- prawda

- szczera prawda

- g... prawda

Popatrzyłem na twoje katalogi i wyznam Ci teraz "szczerą prawdę":

- jeśli ja się nie znam na "pozycjonowaniu" to wole się dalej nie znać i dalej się edukować - niż być takim fachowcem jak Ty... ;)

Prawda jest taka, że dalej piszesz głupoty :-) Żadna z domen filtrowanych nie miała nic "za uszami". Niektóre w ogóle nie podlegały działaniom linkowania z zewnątrz - wiem, bo znam takie przypadki. Więc nie pogrążaj się więcej.

I jeszcze jedna rada dla Ciebie jako nowicjusza - nie oceniaj ludzi po stopkach :D

Witam,

Jestem tu nowy ale od dawna czytam forum. A samym pozycjonowaniem zajmuję się od kilku ładnych lat.

Pierwszy raz dostałem filtr na stronę firmową właśnie 2 dni temu - niby nic nadzyczajnego ale:

- strona była zoptymalizowana pod wyszukiwarki zgodnie ze wskazówkami Google

- nigdy nie była dopala SWL czy blastami

- nigdy nie miała żadnych przekierowań typu 301 czy coś takiego

- strona w sieci od 3 lat

- ze strony praktycznie nie wychodzą żadne linki ( może 2-3 na podstronach, ale wszystko jest powiązane tematycznie)

- średni PR wahał się między 3 a 4

- strona stanowi podstawę funkcjonowania firm na terenie Opola i tylko dlatego została założona na domenie regionalnej

- cała oferta była pisana od 0 i nie stanowiła żadnej kopii

Z tego co czytam na różnych forach to jej przewinienie:

- Nie miała nazwy firmy w domenie, widzę że domeny regionalne które taką nazwę posiadają nie zostały dotknięte banem (przynajmniej w większości), czy filtrem mimo że ich wartość merytoryczna, czy zgodność ze wskazówkami Google pozostawia wiele do życzenia.

- strona zajmowała czołowe miejsca, na różne frazy regionalne

- w internecie funkcjonuję druga strona firm, ale włściciel domeny nie dogadał się z firmą dla której zrobił stronę i przerobił ją na zaplecze. Zaplecze ma się bardzo dobrze.

Czy Google przesadziło tym razem? - Tak i to bardzo !.

Rozwalają ludziom biznesy, z uśmieszkiem na twarzy ;).

Pozdrawiam Wszystkich na PiO, tych co stworzyli ten algorytm nie pozdrawiam :)

Sredcznie Budowlane Zapraszam  Narzedziak24.pl

@Dark

Kajtuś nie "troluj"... wnieś coś konkretnego do forum!

Proszę podaj argumenty.

- Podaj mi konkretne przykłady! - nazwe www

P.S.

Przecież nie tylko linki przychodzące mogą zafiltrować/zbanować domenę <- jeśli się mylę to proszę forumowiczów o poprawę :)

P.S.2

hehe akurat "stopki" to mój fetysz -> i oceniam często własnie po nich :D

P.S.3

Jak widać staż na forum o niczym nie świadczy, a Ty jesteś tego żywym przykładem ;)

P.S.4

Mógłbym wyciągnąc "AS'a z rękawa" i zmieść Cię stażem tylko PO CO? ;P -> ale cóż... zdrówko!!!

@masterV

Podaj proszę adres www -> bez tego to jest gadanie o niczym :)

Daj nam na priva chociaż. Ciekawa teoria z tą nazwa firmy, ale chyba mało możliwa. To byłoby maksymalne przegięcie... No chyba, że rzeczywiście są źli, mają tajne laboratoria i planują przejęcie władzy nad światem ;) Kto tam ich wie.

Edit: Po przemyśleniu sprawy... Może i coś im się zaroiło we łbach, żeby jedną z cech uprawniających do otrzymania banana (czy tam filtra) było intensywnie promowane słowo kluczowe występujące tak zupełnie przy okazji w nazwie domeny. No ale ja mam za małą próbę żeby to stwierdzić.

Seoholik -> proszę byś podał swoje strony, które pozycjonowałeś na publicznym formu o pozycjonowaniu.

Napisałem odwołanie do Google, może coś to da. Przed chwilą zauważyłem coś jeszcze, badając strukturę linków widzę jakieś śmieci których na pewno sam nie dodałem. Widać ktoś zrobił mi dobrze, albo jakieś automaty skopiowały treść z innych stronek.

Sredcznie Budowlane Zapraszam  Narzedziak24.pl

Osobiście uważam to nie strzał snajperkę w spam, ale za bombę atomową gdzie oberwało dużo niewinnych serwisów. Mi poleciały 2 strony klientów, które miały już stabilne pozycje, unikalną treść, odpowiednie tytuły...Wszystko podręcznikowo.

Zauważyłem jedynie, że dana strona poleciała na frazy według pewnej kolejności. Im większa liczba miesięcznych wyszukiwań według Google tym dalej wywaliło słowo kluczowe.

Swoją drogą moja zapleczówka w ogóle nie oberwała, a była zrobiona do testów iście masakrycznie nasycona (wręcz przesycona) słowami kluczowymi, linki wychodzące na potęgę...I dalej stoi jak stała.

Zapraszam na stronę grupy pozycjonerzy24 gdzie realizujemy pozycjonowanie w wyszukiwarce Google

O czym my tu możemy gadać, skoro wy nie chwalicie się linkami do tych stron ;) Tak naprawdę może się okazać, że te wasze "podręcznikowo zoptymalizowane stronki" są kiepskie, bo podręcznik był słaby.

Link, link i jeszcze raz link. Wtedy można dochodzić co i jak.

U mnie np. bez zmian.

kiepskie regionalki z subdomenami (nawet z unikalną treścią) dostają banany - poleciało mi z 500

dla Twoich okien najlepsze markizy - dla wszystkich adwokat - lub książka telefoniczna - oferty różnego typu, taniej nie będzie

@seoholik

nie chcesz to nie wierz, Twoja sprawa. Wiekszosc Ci nie poda tutaj adresu bo wiele z nich to strony klientow. Nie wiem czy bys chcial, zeby adres Twojej strony podawano gdzie popadnie gdybys zlecil komus pozycjonowanie. Pelno osob Ci pisze, ze polecialy strony firmowe a nie jakies spamy a Ty sie upierasz.

Śmiać mi się chce jak czytam wypowiedzi niedowiarków, że poleciały zwykłe wartościowe strony. Prośba o linki do stron Klientów? Chyba kogoś pogrzało. Nie na tym forum na pewno.

Mi poleciały strony firmowe:

Agencja nieruchomości (na autorskim skrypcie, unikalna grafa, treść ogłoszeń;linków wychodzących - góra 3; wiek - rok), kancelaria adwokacka (zwykła strona w HTMLu, około 20 unikalnych podstron; bez linków wychodzących; wiek - ponad 4 lata), wypożyczalnia samochodów (prosta stronka w htmlu z opisem taboru samochodowego; bez linków wychodzących; wiek - prawie rok), firma sprzedająca projekty domów (prosty html, 5 podstron; kilkanaście linków wychodzących do stron firm, które "produkują" projekty domów; wiek - ponad 5 lat), strona o kosmetykach (3 podstrony w html, formularz w php; brak linków wychodzących; wiek - kilka miesięcy).

A teraz proszę o odpowiedź: Czy takie właśnie cechy wg. nowego algorytmu Google, ma typowa spamerska strona? Jeżeli tak to strach się bać o przyszłość

@seoholik - jak na razie to Ty nic nie wnosisz tutaj do tego posta.

P.S.

Przecież nie tylko linki przychodzące mogą zafiltrować/zbanować domenę <- jeśli się mylę to proszę forumowiczów o poprawę biggrin.gif

P.S.2

hehe akurat "stopki" to mój fetysz -> i oceniam często własnie po nich biggrin.gif

P.S.3

Jak widać staż na forum o niczym nie świadczy, a Ty jesteś tego żywym przykładem peace.gif

P.S.4

Mógłbym wyciągnąc "AS'a z rękawa" i zmieść Cię stażem tylko PO CO? ;P -> ale cóż... zdrówko!!!

1. jeszcze niedawno czytałem na tym forum, ze linki przychodzące nie mogą zrobić krzywdy i pisali to starzy wyjadacze PIO, a teraz sporo osób w tym poście idzie w drugą stronę?

2. mogę Ci tylko współczuć, ze masz taki fetysz.

3. zgadza się staż nie jest na PIO odnośnikiem wiedzy, ale twój na pewno nie przemawia na twoją korzyść

4. nie wyjmuj Asów bo jeszcze nas rozbawisz do łez tym swoim stażem a to nie w tym poście tylko w dziale "Dowcipy"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności