Skocz do zawartości

Jakieś tąpnięcie na domenach regionalnych?

Wilk

Rekomendowane odpowiedzi

nie ma takiej domeny ... podasz właściwy adres ?

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

• Odpowiedzi 656
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

U mnie jedna regionalka z unikalnym tekstem i fajnym szablonem (strona firmowa) też poleciała w wynikach. Na pozycjonowane frazy nie ma jej tam w ogóle. Była w TOP5 na wszystkie słowa kluczowe. Komenda site:nazwadomeny zwraca wynik. Mowa tu o domenie *.waw.pl. Napisałem do wielkiego G o ponowne rozpatrzenie i zobaczymy czy to coś da. Domena ma rok.

seowyszbanner.gif

A jeśli mowa o przekierowaniach, to może ktoś z Was wie, jak przekierować w htaccess starą domenę na podstronę nowej domeny?

Bardzo proszę o pomoc.

Taka regułka:

RewriteEngine On

RewriteRule ^(.*)$ https://www.nowadomena.pl/$1 [R=301,L]

Dodatkowo, żeby przyśpieszyć przekierowanie, w narzędziach dla webmastera pobierz jako google bot .htaccess ze starej domeny, oraz z nowej. Możesz też użyć opcji zmiany adresu, ale ja z moich testów wynika, że to wcale nie przyspiesza 301. O wgraniu sitemapa dla nowej domeny i takiej samej treści na nowej domenie chyba pisać nie muszę?

Otrzymasz odpowiedź ze standardową formułką o tym, że nie było ręcznej interwencji. Do mnie już trzy takie przyszły.

Dokładnie. W moim przypadku to samo. Ja zrobiłem 301 i w 3 dni wszystko wróciło prawie do normy.

...Jest to domena z fachowymi informacjami na temat pewnej choroby.

Domena www.nazwachoroby.bialystok.pl Teksty były specjalnie pisane na tą stronę. Na pewne frazy już zupełnie fajnie poszła do top 10.

Lekko ją dopalam 2 systemami wymiany linków(stały i rotacyjny), jednak inne strony tez dopalam i nic się nie stało. Trochę to bez sensu, że strona z ważnymi informacjami dla wszystkich dostała filtr. Czekać czy przekierowqać?

Domyślam się, że chodzi Ci o stronę https://goo.gl/AKbbI.

Na rzeczonej stronie emitujesz SWL w stopce. Reakcja algorytmu jest prawidłowa. Jeżeli nie wiesz, że Googiel nie kocha stron emitujących SWLe to powinieneś się wrócić do SEO przedszkola.

Jeżeli chodzi o treść to jest 7 podstron po około 1k znaków również w żaden sposób nawet nie liznęło tematu alkoholizmu. To jest po prostu

zaplecze na słabe 3-, natomiast jedynkę dostajesz za SWLa w stopce.

Kolejny mit obalony. Bajki o wartościowych stronach pokrzywdzonych przez algorytm przypadkowo podczas czyszczenia spamu możecie wciskać i nakręcać się nawzajem "Jakie to Google jest złe!"

Powinieneś usunąć SWL i rozbudować treści. 301 nie rozwiąże problemu jeżeli nadal będziesz emitować SWL. Tylko odroczysz sobie kolejny filtr.

A możliwy jest filtr za to jak jest 35 zdjęć na stronie i 5 grup po 7 zdjęć ma te same alty?

oraz czy może być filtr jak 3 zdjęcia mają src do innej strony, a jedno to chyba bezpośrednio do wyszukiwarki Google... (to mój klient zrobił, więc nie bić mnie).

Katalog stron seo - darmowa reklama: ciekawe strony

Reklama Opole: Agencja reklamowa Opole

Posiadam zadbane katalogi - wpisy już od 0,40 zł

Kolejny mit obalony. Bajki o wartościowych stronach pokrzywdzonych przez algorytm przypadkowo podczas czyszczenia spamu możecie wciskać i nakręcać się nawzajem "Jakie to Google jest złe!"

to co znalazłeś na stronie to 'oczywista oczywistośc' ale wyciąganie wniosków: 'mit obalony' na podstawie konkretnego, ale pojedyńczego przypadku to nadużycie. faktem jest wycinka regionalek 7.12 (choć wróciły wtedy niektóre wycinane wcześniej!). pytanie jest tylko o kryteria. bo jeśli są inne niz tylko regionalne, to 301 uratuje tylko na chwilę. jeśli to pierwszy krok i te same algorytmy pójdą na inne domeny.

Na wysoki cholesterol - aloes: aloeamer.pl

to nei jest przypadek jednostkowy - kilka osób zgłosiło się z problemem i mam nadzieję, że wskazałem właściwe tropy co jest nie tak ze stronami. niektóre miały błędy drobne, inne większe - ale żadna nie była czysta.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

...

Tak właśnie czytałem sobie Twój post i pomyślałem że właśnie kopiowanie treści w moim przypadku mogło mieć wpływ na znaczny spadek pozycji - na serwisie wszystkie są autorskie, ale na forum mam dużo inf. prasowych banków i innych instytucji finansowych.. Co w tym wypadku najlepiej zrobić? Czekać, zmieniać w międzyczasie treść?

Jak Realnie zarabiać online - https://www.zarobic-online.pl/ - mój poradnik, HornSEO - hornseo.pl

(...)ale żadna nie była czysta.

Zgredzie, ale czy jakakolwiek strona jest "czysta"? I co rozumiemy przez "czystość". Tylko optymalizacją? Ale co jest jeszcze tylko optymalizacją, a co upychaniem słów kluczowych w title? Czy "czystość" to jest zrobienie stronki, umieszczenie jej na serwerze i pozwolenie by resztę zrobiła się sama?

...

to trochę dopasowanie przyczyn do faktów. na większości (zwłaszcza tu pokazywanych) coś znajdziesz. ale to ich nie wyróznia spośród innych postawionych na nie-regionalkach. no i: nie poszły masowe bany czy filtry: te strony (pewnie nie wszystkie, nie wiem) nadal są w indexach, nie mają obniżonych pozycji a całkiem wypadły z serpów. no może prawie całkiem - była gdzieś obserwacja, która i u mnie sie potwierdziła: strone widać na hasło - nazwę firmy. Są i czyste, które poleciały i spamy, które zostały.. . Nie wyobrażam sobie zastosowania tego samego algo do innych domen: pogrom.

Na wysoki cholesterol - aloes: aloeamer.pl

strony zawierały:

- duplikowaną treść

- duplikację stron w ramach serwisu np strona główna i podstrona były takie same

- błędy w CSSach powodujące cloaking

- przesycenie treści strong'iem zamiast bold'em, nagłówkami H1

- indeksowanie wyników wyszukania

to najczęstsze problemy, które dotykają obecnie serwisy strojące na domenach regionalnych oraz pl/compl. Usunięcie tych błędów na pewno pomoże przy rozpatrywaniu podania w G.

Professore...

Ale inaczej się powiedzieć tego nie da :blink: znasz mnie i wiesz że mogę dosadnie "panie masz pan spier...e to to i to" :0) ale wykonując optymalizację/audyt po prostu inaczej się nie da wskazać błędnych elementów.

Tak - udzielam się na ich forum :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności