Skocz do zawartości

Jakieś tąpnięcie na domenach regionalnych?

Wilk

Rekomendowane odpowiedzi

To ze glownie leca regionalki mozna tlumaczyc tym iz sa najtansze i do dzialalnosci seo najczesciej kupowane.

Też tak przypuszczam, że sobie jakiś ekspert ułatwił sprawę "ulepszania" algorytmu - regionalna domena = wyższe prawdopodobieństwo spamu + plus kilka elementów standardowych i do widzenia, a że ileś tam porządnych stron oberwie to kogo to obchodzi... To jest jakieś porąbane podejście, czyli nie można mieć serwisu na taniej domenie, bo co bo pewnie spam??? A tym czasem spam ma się dobrze, bo co to za wielka strata dla spamera, że mu trochę zaplecza poleci jak i tak je odbuduje w kilka dni. Trochę poprzeklina, kupi ileś nowych domen i zapomni.

Kiedyś google zachęcało do kupowania domen regionalnych, a teraz filtrują jak leci...

• Odpowiedzi 656
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
A czy nie jest przypadkiem tak ze podane domeny byly na seo hostingach w towarzystwie innych zapleczowek ?

Google tnie strasznie teraz tego typu hostingi bo ktos doszedl do wniosku ze 99% domen na nich to spam.

To ze glownie leca regionalki mozna tlumaczyc tym iz sa najtansze i do dzialalnosci seo najczesciej kupowane.

U mnie póki co wszystko w porządku na 5 regionalnych. Muszę przyznać jednak, że mnie ta wiadomość wystraszyła i zaniepokoiła...

A co Googiel ma do tańszych domen? To chyba rynek dyktuje ceny...

DJ na wesele Szczecin - najlepszy Dj na wesele w woj. zachodniopomorskim

polski DJ na wesele Hamburg - urodziny, przjęcie

to że google uznało regionalki za domeny 1 stopnia było już mega dziwne na skale światową (nie widzę domen np xxx.pekin.cn itd)

ale czemu je filtruje? miało być tak że każda domena pracuje na swój TR i teraz cos sie zepsuło.

U mnie tylko filtry, za to solidne. Frazy i takie i takie. Np. jedna domena z frazami kompletnie niszowymi (nazwy jakiś specjalistycznych części), a inna z frazami konkurencyjnymi (sama domena wieloletnia). Dodam, że w moim przypadku to nie były zaplecza, a strony klientów.

Mam podobną sytuację. Poleciała wieloletnia domena klienta na wszystkie frazy. Frazy w top 10 od dawien dawna. Domena xxx.krakow.pl, z dużą ilością site (>15k), nie linkowana z swl, xrumer itp. Nie na seo hostingu...

Co w takiej sytuacji mówicie klientom ? :D

...trafilem tu bo szukam przyczyny dla ktorej moja strona w domenie www.f......f.gliwice.pl prawie zniknela, a byla na konkretne frazy w pierwszej dziesiatce juz od paru ladnych lat

Panie Krzysztofie,

Dostał Pan już odpowiedź z przyczyną spadku/filtra, potwierdzoną przez pracownika Google.

https://www.google.com/support/forum/p/Webm...0fdd5&hl=pl

Z tak upchaną i kiepską treścią: https://webcache.googleusercontent.com/sear...=pl&strip=1 żadna strona by się nie utrzymała w topie i nie ma tu absolutnie nic do rzeczy, że strona jest na regionalnej domenie. Łącznie macie 3 domeny z identyczną ofertą to też miało znaczenie. Trzeba doprowadzić stronę do porządku czyli napisać teksty strawne dla ludzi a nie pod "wycyckanie" Google.

ale już w1.cośtam.waw.pl to śmieć!

A skad te zabobony ? Jestes wyznania ze domeny powinny byc tylko nazwa.com ?...

Ależ to nie są zabobony. Wystarczy popatrzec co stawia się na tych domenach. Oczywiście jest cała masa porządnych (prywatnych/firmowych) stron na tych regionalkach, tylko, że G ma to głeboko w algorytmicznej ( )( )

Analizując strony doszli do wniosku, że regionalki to zuło, że tego zuła jest 90% czy ile tam. Więc w trosce o uzytkowników koszą te strony jak ludzie latem trawnik. Kogo obchodzi kilka porządnych kwiatów, czy roslinek, kiedy chodzi o dobro ogółu :)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

najlepiej by było gdyby w indeksie pozostały tylko subdomeny z *.google.com, google.pl, etc...

Niech porobią virtualki, każdemu niech sprzedadzą hosting (bo w końcu inne hostingi są zjeba...), każdy standardowo dostanie analytics, inne narzędzia plus KUPON ADWORDS na 200zł (których oficjalnie już nie puszczają do Klientów) i będzie gites...

Marketing w sieci - da się ?

Tia, dobro ogółu, to ciekawe, że w tym czasie gdy przepadają 10-letnie domeny z unikalna treścią, niektóre regionalki z upchanymi keywordsami w stopce trzymają się nieźle :) Mam wrażenie, że coś poszło baaaaardzo selektywnie :)

Darmowe programy
Potrzebujesz tekstów w krótkim czasie? Sprawdź tutaj.

Gdzie idzie o dobro ogółu, to raczej zawsze tak idzie.

Ja czekam na czasy, kiedy wyniki naturalne (wypadła mi własciwa nazwa tych wyników) w top10 będą widoczne tylko dla posiadaczy ayirskiego systemu operacyjnego G, a reszcie będą serwowane linki sponsorowane do top100, tak dla bezpieczeństwa i dobra ogółu :)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności