Skocz do zawartości

Jakieś tąpnięcie na domenach regionalnych?

Wilk

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 656
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Domyślam się, że chodzi Ci o stronę https://goo.gl/AKbbI

Witam

Emituję SWL nie tylko na tej stronie i jest ok, ale może akurat to miało wpływ. mam kilka kompletnie nieczystych stron dla testu i jakoś one sie trzymają, a tekstu tam prawie nic.

Jeżeli uważasz że 7 podstron nie lizneło tematu alkoholizmu to chyba nie wiesz o czym mówisz-piszesz. Są to informacje , na których oparta jest terapia uzależnień, oczywiście nie tylko te informacje. Można sie dowiedzieć co najważniejsze , że jest to choroba , a nie brak "silnej woli" czy jakies inne pierdoły powszechnie rozpowiadane. Są to fragmenty prac pisanych przez osobę z dużym doświadczeniem w tym zagadnieniu, dla różnych instytucji zajmujących sie leczeniem alkoholizmu i innych uzależnineń.

Zwykli ludzie dla których uzależnienie jest to czysta abstrakcja dzięki tej stronie podjęła decyzje, które uratowały ich lub ich bliskich od ostatniej fazy uzaleznienia-tj.- ŚMIERCI.

Jednak jak masz lepiej "liźniety temat alkoholizmu" to napisz coś na ten temat. Wyślemy do Warszawy do IPN-Instytut Psychiatrii i Neurologi do pana Doktora Bogdana Woronowicza i niech się uczy...

Kolego nie unoś się.

Mógłbym Ci dużo powiedzieć na temat alkoholizmu - zarówno w rodzinie jak i na swoim przykładzie. Jestem zdiagnozowanym przez dr. Woronowicza alkoholikiem - i co? Nic - o kant xxxx rozbić diagnozę.

Jak trzeba to chlam do bólu, rano wstaję i mam kaca jak stąd do Lublina ale mimo "zdiagnozowania" jakoś nie lecę na klina.

Czasem pomyśl zanim coś powiesz - bo chyba nie wiesz o czym mówisz.

Reasumując:

Emituję SWL nie tylko na tej stronie i jest ok

jest OK dopóki algorytm Cię nie sprawdzi. Właśnie to zrobił, sprawdził - pożegnaj się ze stroną.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Kolego nie unoś się.

Jesteś zdiagnozowany ale z tego co piszesz to nic w kierunku leczenia nie zrobiłeś. Chodzi o to że można z tą chorobą sobie poradzić ale na pewno nie samemu i nie pijąc.Samo nie picie to nie trzeźwienie.Nie picie to dopiero zalążek do leczenia,trzeźwienia. Mi jednak chyba byś nie mógł za dużo powiedzieć. To że nie pijesz na klina i jesteś zadowolony to właśnie dowód jak działa choroba. Kończę ten wątek ponieważ nie jest to forum o uzależnieniach, a o pzycjonowaniu.

Pozdrawiam

jest OK dopóki algorytm Cię nie sprawdzi. Właśnie to zrobił, sprawdził - pożegnaj się ze stroną.

Tak myślę, że chyba nie tylko to miało wpływ na spadek stron regionalnych w tym mojej.

panowie dido i zgred dalej promują swoją tezę o braku optymalizacji zafiltrowanych domen ale wiadomo że nie to jest przyczyną filtra.

Optymalizacja witryny nigdy nie jest zła ale nie to prowadzi do filtra, do filtra doprowadziła po raz kolejny ignorancja Google przy czyszczeniu indeksu ze spamu na domenach regionalnych.

Ile to się tu pisze jakie Google ma wspaniałe maszyny i precyzyjne metody wyłapywania spamu - wszystko to g...o prawda.

Natomiast takie akcje dowodzą tylko tego jak prymitywne są ich posunięcia z walką ze spamem skoro nie potrafią odsiać prawdziwego spamu od normalnej strony tworzonej przez ludzi nie mających pojęcia nawet o optymalizacji i pozycjonowaniu nie wspominając już nawet o witrynach dopieszczonych i zoptymalizowanych które też oberwały.

Wystarczy poszukać sobie w Google frazy z miastami Wrocław, Warszawa, Szczeciń, Kraków itp i zobaczyć ile w indeksie w pierwszej 20stce ostało się stron z końcówkami regionalnymi a ile było ich wcześniej.

Jak ktoś napisał to jest wojna a na wojnie są ofiary również w cywilach więc nie liczcie na profesjonalizm Google (oni się tylko kompromitują swoimi metodami) i przywracanie stron do indeksu, pisanie o ponowne zgłoszenie nic nie da.

Jak to na wojnie trzeba podjąć walkę więc proponuję szybkie przekierowanie na .pl w promocji na 1 rok ta domena też za wiele nie kosztuje a jeżeli dla kogoś prowadzącego mały lokalny biznes strona www była jednym z głównych źródeł pozyskiwania klientów to może być jedyna metoda na przetrwanie i dalsze funkcjonowanie.

panowie dido i zgred dalej promują swoją tezę o braku optymalizacji zafiltrowanych domen ale wiadomo że nie to jest przyczyną filtra.

Optymalizacja witryny nigdy nie jest zła ale nie to prowadzi do filtra, do filtra doprowadziła po raz kolejny ignorancja Google przy czyszczeniu indeksu ze spamu na domenach regionalnych.

Dopóki w ten sposób będziecie dorabiać ideologię do swojej ignorancji, dopóty Wasze strony będą latać w serpach na zasadzie przypadku i szczęścia. Podziwiam Zgreda za to, że w ogóle ma cierpliwość do udzielania się w tym wątku. To jest jak grochem o ścianę. Ludzie, odrobina pokory w tym, co piszecie!

BTW, sam bardzo krytycznie przyglądam się wszelkim zmianom w G., ale dotychczas jeszcze nikt nie pokazał tutaj strony, która zasługiwałaby na wysokie miejsce w SERPach*.

*Wg kryteriów podanych przez Google

=== więcej herezji o SEO piszę na blogu ===
Contexto - problem z pozycjonowaniem? zgłoś się do nas:)

@Rstaciak: po to jest mejl.

@bart: jako napisałem - możliwe przyczyny filtra - napisałem też, ze jeśli będę w stanie pomóc to pomogę przy szukaniu przyczyn - tymczasem wątek idzie w zaparte.

W styczniu będzie więcej czystek niż przez cały rok 2011. powodzenia.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Nie widziałem innych ubitych cywili jak takich, którzy mieli jedno z lub najczęście kombinację takich felerów jak:

- SWLa

- upychanie słówek na stronie albo/i w tytułach/meta

- bełkotne teksty w stopkach, tekst w kolorze tła, tekst ledwo widoczną czcionką, tekst/linki przesunięte poza ekran

- nikłą ilość widocznej dla robota treści

- problemy techniczne, indeksowanie niepotrzebnych urli, nieprawidłowe nagłówki

- leżącą i kwiczącą optymalizację typu: identyczne title

i tak dalej i tak dalej...

Wyleciały wartościowe strony, to nie podlega dyskusji. Ciekawy jestem ile firm regionalnych upadnie po przejściu tego algorytmu. Dodatkowo Google nie daje możliwości legalnego naprawienia pomyłki - co jest ogromnym przegięciem. To tak jakbyś został osądzony, skazany i posadzony - bez możliwości obrony i odwołania. Tak się zachowują profesjonaliści?

Nie widziałem innych ubitych cywili jak takich, którzy mieli jedno z lub najczęście kombinację takich felerów...

już ktoś napisał wcześniej dajcie mi człowieka a znajdę na niego paragraf.

Napisze tylko tyle iż przyczyny wymienione przez Ciebie można podciągnąć pod każda stronę szczególnie te:

- upychanie słówek na stronie albo/i w tytułach/meta - co to znaczy w ogóle upychanie może napiszesz ile tych słówek ma być w treści bo dla jednego 3 to już upychanie a dla drugiego 20 to mało bo akurat ma taki tekst na stronie i tak chce prezentować swoją stronę, pokaż gdzie wielkie Google określa miarę "upychania"

- problemy techniczne, indeksowanie niepotrzebnych urli, nieprawidłowe nagłówki - to już znamy z bezsensownych odpowiedzi z automatu aby przyjrzeć się 200 czynnikom wpływającym na pozycję i takie tam ble ble ble

Jak już pisałem optymalizacja nigdy nie jest zła i od tego powinno się zaczynać ale nie to jest przyczyną filtrów i dobrze o tym wiesz.

Jedyna przyczyna to nieudolność panów z Google którzy nie radzą sobie z walką ze spamem na regionalkach i koszą wszystko równo z ziemią.

Naprawdę proponuję Ci przejrzeć serpy z frazami lokalnymi i zobaczyć ile tam się ostało normalnych stron na adresach regionalnych tworzonych przez zwykłych ludzi, które nie miały nic wspólnego ze spamem.

Zoptymalizowane, niespamowe, bez cudów typu keyword stuffing lub swli w stopce, zrobione pod użytkownika strony też dostały, przy czym co ciekawe - inne niż przy pierwszym "tąpnięciu" (domena, z ktorą miałem problem poprzednim razem tym razem normalnie funkcjonuje). I nie, nie podam adresu, bo nie chciałbym, żeby zaraz do klienta szly telefony. Pozostaje czekać, czy będzie tak jak za pierwszym razem i po tygodniu wszystko wróci.

Darmowe programy
Potrzebujesz tekstów w krótkim czasie? Sprawdź tutaj.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności