Skocz do zawartości

Jakieś tąpnięcie na domenach regionalnych?

Wilk

Rekomendowane odpowiedzi

Guglarz jak chcesz to na PW podam Ci 2 wartościowe domeny, które wyleciały po ostatniej akcji

Ale jak wartościowe to czemu na PW? :rolleyes:

pewnie dlatego, że nie każdy musi wszystko publicznie pokazywać. a chciałeś zobaczyć. proste.

moją regionalkę masz w stopce. to czemu poleciała?

Na wysoki cholesterol - aloes: aloeamer.pl

• Odpowiedzi 656
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Guglarz jak chcesz to na PW podam Ci 2 wartościowe domeny, które wyleciały po ostatniej akcji

Ale jak wartościowe to czemu na PW? :)

moją regionalkę masz w stopce. to czemu poleciała?

Spoko witryna, chociaż pewnie można by ją zoptymalizować trochę, boty za dużo treści nie widzą :(

Znalazłem też trochę martwych linków.

To nie jest ban, taka jest naturalna widoczność tej witryny w obecnym stanie ;)

klient ma trochę dziwne podejście stąd na pw.

Ok, prześlij ;)

temat regionalki.

To samo, fajna strona bez żadnych banów, przynajmniej w chwili obecnej :)

Pytania odnośnie konkretnych stron zadawaj proszę na PiO lub na Forum dla Webmasterów :)

Spoko witryna, chociaż pewnie można by ją zoptymalizować trochę, boty za dużo treści nie widzą ;)

Znalazłem też trochę martwych linków.

To nie jest ban, taka jest naturalna widoczność tej witryny w obecnym stanie :)

treści dużo nie ma, fakt. ale własna. czasem lepiej kilka obrazków lepiej pozkazać niż na siłe treść dodawać

martwe linki zaraz posprawdzam, poczyszczę - dzięki

'naturalna widoczność' = 0 w serpach. a do 7.12 top10 na kilka ważnych dla niej haseł, w tym top1 na 'prezentacja firmy'

czyli ? algorytm

;)

@fix w wartościową treść na stronie warto zainwestować czas. Mówię o własnych spostrzeżeniach. Zdarza się, że tracę dwa, trzy dni by doszlifować jedną podstronę. Efekt jest w postaci wejść. Są też klienci którzy lubią poczytać i to ich do mojej oferty przekonuje. Proste, banalne, działa :) A u Ciebie jest baardzo skromnie...

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

czyli ? algorytm

Internet podlega non stop zmianom, powstają nowe witryny, profile linków się zmieniają, to są naturalne fluktuacje :)

pozwolisz, że się nie zgodzę?

naturalna zmiana byłaby gdyby strona ze wzgledu na zmiany spadła, ale gdzieś była widoczna.

a jej po prostu nie ma. z top1 poza top1000? no, sorry

To samo, fajna strona bez żadnych banów, przynajmniej w chwili obecnej

@Guglarz - bez urazy ale twoja wypowiedź niewiele tutaj wnosi a wręcz powiem niemiło g.... wnosi.

My tutaj nie rozmawiamy o banach tylko filtrach. Algorytm wykosił sporo regionalek. Kolega Ci przesłał jakiś adres firmowy (nie wiemy jaki ale to nie ważne) a Ty jedyne co umiesz powiedzieć to.. nic nie umiesz powiedzieć.

Dla wielu ten temat został założony aby wyeliminować błędy na stronach bo wielu nie wierzy w jakieś chore wymysły, że google rykoszetem wywalił dobre strony ale żeby poprawić błędy przydałaby się większa pomoc.

Możemy pewnie podać milion przykładów stron które są np. w pierwszej 50-tce na jakąś frazę, łamią wytyczne jak cholera a dobre, fajne stronki wyleciały i jedyne co słyszymy bo trochę mało treści, bo coś tam itd

I zgodzę się z fix-em, że jeżeli strona by wyleciała kilkadziesiąt pozycji to bym rozumiał, ale strony wylatują w kosmos.

@fix w wartościową treść na stronie warto zainwestować czas. Mówię o własnych spostrzeżeniach. Zdarza się, że tracę dwa, trzy dni by doszlifować jedną podstronę. Efekt jest w postaci wejść. Są też klienci którzy lubią poczytać i to ich do mojej oferty przekonuje. Proste, banalne, działa :) A u Ciebie jest baardzo skromnie...

nie kwestionuję wagi treści. jest ważna i warto nad nią pracować. ale każdy ma prawo do własnych doświadczeń. efekty są, ale nie w postaci wejśc (bo to daje pozycja a nie długość i wartość treści) tylko powrotów/zamówień czy jakiegokolwiek zażyczysz efektu. mam też świadomość, że u mnie treści jest niedużo. ale popatrz po stronach i sam odpowiedz na pytanie: tak mało i tak nieorginalna, że strona wylatuje z top1-10 poza serpy?

pozdrawiam

Guglarz, bez urazy, co Ty wypisujesz. Płakać mi się chce jak to czytam...

wycięliscie naprawdę ogromną ilość wartościowych stron...

Mam na myśli ludzi, którzy wydali sporą kasę na design, stronę, na audyty SEO, wartosciowe zaplecza z wartosciową trescią...

I nagle bum. Koniec. Strony znikają z fraz, na które zasługują (w otoczeniu reszty, sporo dobrych BL). I to nie jest żaden filtr, tylko wylot.

Bezczelny i chamski.

W imię walki ze spamem. Miej jaja i przyznaj się, że algorytm jest kompletnie do bani, a nie czaruj wartościowymi treściami dla użytkownikow, bo normalnie nóż mi się otwiera w kieszeni.. jak na razie, na stronach klientow, ktorzy mieli rozbudowane super treści, wycięliscie w 100% strony, które mogą pomóc potencjalnym użytkownikom. Porażka.

Jak napisal kolega wyżej - prawie w kazdej frazie mozna sie w top50 przyczepic, bo nikt nie jest czysty - nie bojmy sie prawdy.

Ponawiam pytanie:

Co z userami, ktorzy maja dobre stronki, wiekowe, wartosciowe? Mam pisac prosbe o ponowne rozpatrzenie, az laskawie wroce do indeksu...?

Ale co możesz odpowiedzieć:

to wszystko dla dobra użytkowników. Teoria fajna, ale tym razem nietrafiona.

Algorytm do bani, nie do bani. Strony wartościowe, nie wartościowe. Nieistotne w tej chwili. Przyznaj się tylko chociaż, że to regionalnym przykręcono śrubę i domena regionalna + jakieś odstępstwo od wytycznych = wylot z sepów. Pewnie gdyby tak samo potraktować domeny pl to SERPy zostałyby zniszczone i już zostałaby tylko wikipedia.

Pewnie gdyby tak samo potraktować domeny pl to SERPy zostałyby zniszczone i już zostałaby tylko wikipedia.

Nadal podchodzimy w ten sam sposób do spamu, niezależnie czy jest na reginalnych domenach czy .pl :)

Pytania odnośnie konkretnych stron zadawaj proszę na PiO lub na Forum dla Webmasterów :)

Pewnie gdyby tak samo potraktować domeny pl to SERPy zostałyby zniszczone i już zostałaby tylko wikipedia.

Nadal podchodzimy w ten sam sposób do spamu, niezależnie czy jest na reginalnych domenach czy .pl :)

gdyby tak było, to 301 z regionalki na .pl nie skutkowałoby powrotem strony w serpach.

btw. ciekawe, czy gdyby zrobić 301 na świeżą regionalkę to by zadziałało

I nagle bum. Koniec. Strony znikają z fraz, na które zasługują (w otoczeniu reszty, sporo dobrych BL). I to nie jest żaden filtr, tylko wylot.

Pamiętaj proszę że nie gwarantujemy indeksowania ani rankingu w naturalnych wynikach wyszukiwania.

Co z userami, ktorzy maja dobre stronki, wiekowe, wartosciowe?

https://support.google.com/webmasters/bin/a...mp;answer=35843 :)

Wnioski są w moim doświadczeniu często przetwarzane w ciągu 24 godzin.

Od początku tej dyskusji szukam dobrej witryny na regionalnej domenie która ucierpiała ze powodu sąsiadującego spamu i wciąż nie znalazłem ani jednej ;) Zgłaszane witryny miały albo problemy techniczne, albo mało treści widocznej dla botów albo nie spełniały oczekiwań webmastera/właściciela.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności