Skocz do zawartości

Jakieś tąpnięcie na domenach regionalnych?

Wilk

Rekomendowane odpowiedzi

@fix, chodziło mi wyłącznie o pozytywne oddziaływanie oryginalnej treści. Nie o to, że są braki i strona spada w serpach. Swoją drogą mam też ubogą zapleczówke na wroclaw.pl i się trzyma dzielnie :)

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

• Odpowiedzi 656
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Pewnie gdyby tak samo potraktować domeny pl to SERPy zostałyby zniszczone i już zostałaby tylko wikipedia.

Domeny .pl, com.pl są tak samo traktowane jak .regionalne. W wyniku działań algorytmicznych i SQT leci proporcjonalna ich ilość w stosunku do spamu na nich zawartych. Na regionalnych jest to widoczne dużo bardziej, ze względu na proporcjonalnie większe wykorzystywanie ich do zapleczowego śmietnika.

Stąd MITY o akcjach wymierzonych jedynie w domeny regionalne.

Niewielka ilość Webmasterów inwestuje w spam na .pl czy .com, a ogromna ze względu na cenę w .regionalne.

Studiując ten wątek przeczytasz również posty forumowiczów którym poleciały masowo spamy na .pl.

następnemu userowi co podesłał domenę znalazłem:

- duplicate content w obrebie domeny

- cloaking

pozdro

edit: wiszę teraz na koncie google - jak ktos chce zaczepić online p.gontarek(dzi)gmail.com - mam kamerkę i mikro - moge pogadać :)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Od początku tej dyskusji szukam dobrej witryny na regionalnej domenie która ucierpiała....

Skoro jest tak idealnie, to dlaczego w ten sam sposób nie wykrywacie spamu w całym internecie, tylko czepiacie się potencjalnie spamowych tanich domen regionalnych ? Zastosujcie ten zabieg do wszystkich domen . W czym problem ?

M

domeny regionalne, to PIKUŚ przy tym co teraz jest modne w branży :)

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

Domeny .pl, com.pl są tak samo traktowane jak .regionalne...

Gdybyś zobaczył jaki mi się spam na pl uchował po akcji z 7 grudnia, to byś się za głowę chwycił, że w ogóle coś takiego jest możliwe. I do tego pojawia się gdzieniegdzie w wynikach na konkretne jednowyrazowe zapytania. No a regionalki nie.

Gdybyś zobaczył jaki mi się spam na pl uchował po akcji z 7 grudnia, to byś się za głowę chwycił, że w ogóle coś takiego jest możliwe. I do tego pojawia się gdzieniegdzie w wynikach na konkretne jednowyrazowe zapytania. No a regionalki nie.

Pewnie też wiesz jak dużo jeszcze jest spamu na regionalkach który się póki co trzyma :)

Dlatego myślę, że to przykład nietrafiony.

Gdyby dało się wyeliminować cały spam za pomocą jednego "klik" myślisz że jeszcze by było o czym rozmawiać?

Dlatego myślę, że to przykład nietrafiony.

ale po co tu dawać przykłady , skoro sam Googlarz na blogu oficjalnie napisał, że coś zrobili z regionalkami ...

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

Witam,

1. Niektóre produkty muszą mieć opis taki jaki został przesłany osobie pośredniczącej - Więc duplikaty to często nie kwestia lenistwa, ale faktu że "albo będzie taki opis, albo nie będzie produktu".

2. Jeśli Google liczy, że nagle wszyscy ludzie zaczną umieszczać u siebie linki bo "Wow...Moja konkurencja napisała fajny artykuł i muszę ich polecić, a ja będę jadł powietrze z odrobiną wody z kałuży" czy może "Kupiłem komputer w tym sklepie internetowym i jestem tak zadowolony, że napiszę o tym świetny artykuł i wstawię jeszcze prawidłowe linki polecające do tego sklepu. Stracę 10 minut, ale po prostu sikam z radości i muszę to zrobić" - Ciekawe dlaczego Google nie umieszcza linków u siebie do innych wyszukiwarek? Czemu nie zachęcacie ludzi do korzystania z produktów konkurencji?

3. Jest wynikiem tego co jest napisane w punkcje 2. Ludzie szukają sami możliwości wstawienia linków do siebie, co jest logicznym działaniem. Nie każdego stać na kampanie reklamowe, a działając w ten sposób nie będziecie dobrą darmową wyszukiwarką, ale materialnym molochem od którego będą regularnie odchodzić użytkownicy.

Ja czekam jeszcze parę dni z nadzieją, że jedna strona wróci bo tam problemem była treść (nie ma możliwości ustawić innej niż ta przesłana przez właścicieli). Choć patrząc na działanie algorytmu już większa szansa jest, że ślepy dogada się z głuchym.

Zapraszam na stronę grupy pozycjonerzy24 gdzie realizujemy pozycjonowanie w wyszukiwarce Google

@Pozycjonerzy24: podaj mi domene na mejla - zachowam dyskrecję a może coś znajdę ?

edit: znalazłem byka :) opisałem go nawet na blogu.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Od początku tej dyskusji szukam dobrej witryny na regionalnej domenie która ucierpiała ze powodu sąsiadującego spamu i wciąż nie znalazłem ani jednej :D Zgłaszane witryny miały albo problemy techniczne, albo mało treści widocznej dla botów albo nie spełniały oczekiwań webmastera/właściciela.

dać namiar na takową ? :P

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Strona firmowa mego kolegi na domenie waw.pl także poleciała w otchłań.

5 letnia domena stabilny PR=3, od 5 lat stabilny TOP.

Po przeczytaniu tego tematu sprawdziłem co jest z nią nie tak. Otóż ma DC - treści skradzione przez konkurencję i zamieszczone na jakichś śmieciowych stronach ale nie w domenie waw.pl

Nieuczciwa konkurencja skopiowała moje treści. Wszystko działało OK do czasu algorytmu wycinającego waw.pl

Panie Guglarz co wyszukiwarka Google zamierza robić ze stronami typu

fotka.pl

chomikuj.pl

zadane.pl

itp

których treść to przeważnie kopiuj wklej.

Męczy mnie już użeranie się z tego typu serwisami i pisanie o usuwanie skradzionej mi treści! Ja zanim opublikuję na swojej stronie treść dodaną przez użytkownika to sprawdzam czy nie jest skopiowana. Jeżeli właściciele tych serwisów tego nie robią to może tymczasowy filtr ich do tego skłoni - jak im kasa z odsłon spadnie.

Dlaczego gdy sprawdzając czy moja treść nie jest skopiowana natrafiam na kopie które są wyżej zindeksowane niż mój oryginał? Duże korporacje mają mocniejsze TR tym samym są wyżej postrzegani pomimo że mają skopiowaną treść.

@seo2009

Bo rzeczywistość Google i Polska to dwie różne sprawy:

Google w wytycznych pisze - twórz wartościowe treści a inni będą do Ciebie linkować,

a w Polsce jest - pisz wartościowe treści to Ci je ukradną a Google dołoży filtr za DC :soczek:

Pozdrawiam

Cognitive-it.pl - usługi SEO i SEM.

Cognitive-it.org - do poczytania blog o SEO i Adwords.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności