Skocz do zawartości

Jakieś tąpnięcie na domenach regionalnych?

Wilk

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 656
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Pamiętaj proszę że nie gwarantujemy indeksowania ani rankingu w naturalnych wynikach wyszukiwania.

W takim razie nie widzę potrzeby abyś poświęcał czas na to forum. Algorytm się walną, co robi częściej niż ten jeden raz, ale trudno się przyznać, jedne strony lecą drugie nie, mimo że poziom "optymalizacji" jest taki sam.

1. Proszę o interwencję tutaj, same duble title: https://www.google.pl/#q=Untitled+Document

2. Dziwne, że jeszcze te domenki siedzą: https://www.google.pl/search?q=intext%3Ano+auth+905

Strzelacie ślepo, uczcie swoich posłańców (np. Dido, na zgreda to mi szkoda klawiszy) swojej religii, a reszta niech robi swoje, gdyż każdy z większym zapleczem, wie o co biega. SEO prawie jak polityka, obozów politycznych kilka jest, a lemingów też się znajdzie :) co wierzą w te banialuki napisane przez popleczników Google QT.

niezaleznosc-finansowa.pl - czasami coś napiszę

Hippos - Katalog stron PREMIUM

na zgreda to mi szkoda klawiszy

jak masz coś do mnie to najlepiej to powiedzieć żeby nie było niedomówień :) po co strzelać "ślepakami" ?

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Panowie, wpis na blogu Google (bezpośrednia odpowiedź na żale z PiO) i udzielanie się tutaj Guglarza wyraźnie wskazuje na fakt, że Google liczy się ze społecznością PiO (i na pewno nie tylko z tą społecznością).

Dlatego jeśli czyjaś strona oberwała (bez względu na rodzaj domeny) BEZ POWODU -> słać do Google prośby o rozpatrzenie. I nie pyskówką, bo przy tak wielkiej machinie jeszcze nie raz zdarzą się większe bądź mniejsze wtopy. Innej rady nie ma.

Black Friday 2024

W topx.pl nawet 50% taniej! - codziennie nowe promo!

A jak już dadzą linka to nofollow.

Hmm, z naszego oficjalnego bloga linkujemy bez nofollow :)

To ja skorzystam z okazji że udzielasz się na forum i zapytam - czy team odpowiedzialny za kontrole jakości stron w AdSense komunikuje się z teamem odpowiedzialnym za jakość wyników wyszukiwania w wyszukiwarce?

pozycjonuj.png

@zgred, wiele cennych rad tu nam napisałeś, jednak sprawdziłem kilka twoich stron (twoich klientów) i jakoś mógłem z w kilka minut znaleźć błędy o których tutaj napisałeś, więc rozumiem, że twoi klienci również oberwali za praktyki typu: DC treści w obrębie domeny, teksty na podstronach produktach skopiowane na wielu innych stronach.

Tak jak ktoś napisał: "Daj mi tu człowieka, a ja znajdę na niego paragraf"

EDYCJA: no i znalazłem jeszcze zduplikowane tytuły na produktach np. strona produktu i strona opinii o produkcie

niezaleznosc-finansowa.pl - czasami coś napiszę

Hippos - Katalog stron PREMIUM

czy team odpowiedzialny za kontrole jakości stron w AdSense komunikuje się z teamem odpowiedzialnym za jakość wyników wyszukiwania w wyszukiwarce?

Nie, z tego co wiem nadal nie ma żadnego formalnego procesu przekazywania informacji o potencjalnym spamie z teamu AdSense do Search quality :)

Pytania odnośnie konkretnych stron zadawaj proszę na PiO lub na Forum dla Webmasterów :)

Co do samego tematu jakikolwiek by to spam nie był 301 na domene .pl i pośmiga dobrych pare miesiecy/lat

Jak juz jest mozliwosc zapytania kogoś z ekipy wielkiego Brata to skorzystam :) w bredniach dla webmasterow od google jest napisane zeby blokować wyniki wyszukań, jak ocenisz więc wszedzie pojawiajace sie wyniki wyszukań wielkich kobył typu ceneo,zumi czy elektroda? Bo póki co działa zasada duży moze więcej jak rozumiem

z gory dzieki za odpowiedz

Kody -25% na hosting w biznes-host.pl

@mcmagik ~ maszyna jest tak głupia, jak jej użytkownik

chciałem wcale się nie odzywać bo moja milosc do białych rycerzy jest wielka i nieodwzajemniona :), ale

ma żadnego formalnego procesu przekazywania informacji o potencjalnym spamie z teamu AdSense do Search quality

heheh :), nie rób sobie jaj, ile razy tak było że najpierw ban na konto AdSense a za parę dni ban na domeny, sprawdzone naprawdę wiele razy wiec proszę cie nie obrażaj inteligencje osób z którymi starasz się dyskutować

Dlatego jeśli czyjaś strona oberwała (bez względu na rodzaj domeny) BEZ POWODU -> słać do Google prośby o rozpatrzenie. I nie pyskówką, bo przy tak wielkiej machinie jeszcze nie raz zdarzą się większe bądź mniejsze wtopy. Innej rady nie ma.

Wysłałem pięć dla różnych stron i dostałem pięć razy odpowiedź, że nie stwierdzono ręcznej interwencji zespołu do spraw spamu i nie mam na co liczyć. Zupełnie przypadkiem wszystkie były na domenach regionalnych.

Follow /no follow - obydwa linki mają swoją skuteczność - już tak nie jeczcie :D, co do forum google wiem, że wszyscy są tam mile widziani a nade wszystko ci co popierają jedynie słuszną drogę i lubią klaskać .... Po dyskusji o tym czy można zaszkodzić konkurencji dowalając SWLami czy nie, nie mam zamiaru więcej tam prowadzić dyskusji bo IMHO jest to rozmowa z niewidomym o kolorach ... :D

Jedno jest pewne - im więcej modyfikacji algorytmu tym więcej normalnych stron będzie "dostawać po łbie" - smutna prawda w myśl zasady gdzie drwa rąbią ...

@Guglarz - chciałbym poznać Twoją opinie w paru rzeczach:

1 - co do kierunku coraz to większego dopasowywania wyników wyświetlania do preferencji użytkownika (w mojej opinii doprowadzi to do sytuacji kiedy ktoś kto jest fanem chleba ze smalcem nigdy nie pozna smaku żółtego sera czy twarogu, no i to dopasowanie doprowadza też do coraz wiekszego spadku zainteresowania wyświetlaniem Adsensa na strona www bo gdzie sie oczu nie ruszy to wszędzie te same reklamy ...)

2 - Moim pragnieniem byłoby poznać opinię Google dotyczącą Google News - witryny agregującej cudze treści (w mojej opinii spamiary niezgodnej w Waszymi własnymi wytycznymi ) :D

PS

byłbym wdzięczny za nie pociskanie kitu tak jak kilka lat temu o mozliwości komentowania i tym podobnych rzeczach co to odróżniają ten serwis od innych :D

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności