Skocz do zawartości

Jakieś tąpnięcie na domenach regionalnych?

Wilk

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 656
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
jak ocenisz więc wszedzie pojawiajace sie wyniki wyszukań wielkich kobył typu ceneo,zumi czy elektroda?

Ha, właśnie pisze artykuł na ten temat! Chce trochę rozwinąć temat bo są różne wyniki wyszukiwań, wewnętrzne, zewnętrzne, puste itd. Jak będę miał artykuł gotowy to się pochwalę przez Google+ :D

Tymczasem mogę tylko polecić blokowanie jak Ci jakaś konkretna domena bardzo przeszkadza w wynikach, tylko miej na uwadze że korzystając z tej opcji blokujesz cała witrynę.

https://googleblog.blogspot.com/2011/03/hid...f-what-you.html

Pytania odnośnie konkretnych stron zadawaj proszę na PiO lub na Forum dla Webmasterów :)

Wysłałem pięć dla różnych stron i dostałem pięć razy odpowiedź, że nie stwierdzono ręcznej interwencji zespołu do spraw spamu i nie mam na co liczyć. Zupełnie przypadkiem wszystkie były na domenach regionalnych.

Ja nadal nie widziałem strony z dobrymi treściami i pozbawionej kłopotów technicznych, która by spadła znacząco.

Dziś był przypadek sklepu z kamykami na domenie wroclaw.pl, właściciel miał zdublowany sklep na domenie firmy, która mu to zrobiła, co drugie odświeżenie strony wyświetlało białą planszę z "no input file specified", a opisy kamieni i minerałów zerżnięte z wikipedii plus puste kategorie.

Jak ktoś ma problem z pozycją strony na domenie regionalnej to zapraszamy na forum G., na PW też mogę coś doradzić. Niektórzy żyją w przekonaniu, że emitowanie SWLa im nie szkodzi i uważają, że zostali niesłusznie pokarani. Taki przypadek z domeną regionalną też był.

1 - co do kierunku coraz to większego dopasowywania wyników wyświetlania do preferencji użytkownika

Ja doceniam spersonalizowane wyniki wyszukiwania, szczególnie z uwzględnieniem geolokalizacji. Nasi użytkownicy w większości też tak to widzą. Osobiście nie podzielam Twoich obaw. Ci którzy mają inne zdane zawsze mogą szukać na Google nie logując się :D

2 - Moim pragnieniem byłoby poznać opinię Google dotyczącą Google News - witryny agregującej cudze treści

Jestem ogromnym fanem! Nie zdarzyło mi się jednak jeszcze przeczytać całego artykułu na Google News :D Odnoszę wrażenie że serwisy informacyjne które mają dużo ruchu z Google News też się z tego powodu cieszą. A jeżeli tak nie jest, zawsze mogą wykluczyć witrynę z wyników Google :D

Pytania odnośnie konkretnych stron zadawaj proszę na PiO lub na Forum dla Webmasterów :)

Ja nadal nie widziałem strony z dobrymi treściami i pozbawionej kłopotów technicznych, która by spadła znacząco.

Mój znajomy posiada taką stronkę firmową na domenie .wroclaw.pl .

Dałem do wiadomości Google i nic.

Dałem też info PW do użytkownika Guglarz i jak na razie nic.

Inny znajomy również ma stronę firmową na domenie .wroclaw.pl i też dostał filtr.

Ciekawe jak to się rozwinie.

Sytuacja jest monitorowana, więc na pewno się pojawi artykuł niedługo na ten temat.

Wysłałem pięć dla różnych stron i dostałem pięć razy odpowiedź, że nie stwierdzono ręcznej interwencji zespołu do spraw spamu i nie mam na co liczyć. Zupełnie przypadkiem wszystkie były na domenach regionalnych.

No, ale gdy strona obrywa od algorytmu, to nie ma co wysyłać próśb o ponowną weryfikacje, pytanie tylko, czy jak się zdiagnozuje potencjalną przyczynę i ją usunie, to czy strona wróci sama np. po wprowadzeniu nofollow na linki? Mnie się wydaje, że nie. Z drugiej strony ten silny nacisk na nofollow powoduje zaburzenia również w naturalnym linkowaniu.

a propos wypowiedzi co niektórych.

Według mnie miło, że Guglarz tu na forum się też wypowiada, tu są nie tylko "spamerzy" (pytanie tylko, czy każdy webmaster, który po zrobieniu strony ją linkuje to spamer?? i czy każde "zaplecze", nawet to z wartościową treścią to spam... czy też strona, z której ktoś dodaje link do drugiej swojej strony, by ją polecić użytkownikom) .

Ostatnia "poprawa" wyników wyszukiwania Google kompletnie się nie udała. Mam wrażenie, że to było trochę strzelanie na oślep. Mam kilka stron, które mają > 50 tys. RU miesięcznie, wartościowych, z autorskim kontentem, ale umieszczonych na domenach regionalnych i niestety ta poprawka ich dosięgnęła.

Sam zamysł bardzo dobry, lwia część stron na darmowych hostingach i na domenach regionalnych to spam.

Głodne dzieci, pomóż im, wystarczy kilka kliknięć. Optymalizacja strony za darmo.

Kiedyś miałem czas na wszystko, w ogóle masę wolnego czasu... później zająłem się pozycjonowaniem :D

Mój blog seo. Zapraszam do dyskusji.

Jestem ogromnym fanem! Nie zdarzyło mi się jednak jeszcze przeczytać całego artykułu na Google News ;) Odnoszę wrażenie że serwisy informacyjne które mają dużo ruchu z Google News też się z tego powodu cieszą. A jeżeli tak nie jest, zawsze mogą wykluczyć witrynę z wyników Google :)

Cieszy mnie to niezmiernie , mam nadzieję, że zostaniesz też fanem moich "spamiar" opartych na tej samej zasadzie i jako fan nie dopuścisz do ich zafiltrowania ;)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

@Stwór: nigdy sie nie wybielałem i takoż postępuję. NIe prowadzę każdego swojego klienta za rączkę - jeśli coś "spieprzył" to trudno taki tego urok - nikt nie jest w stanie nadążyć za swoim klientem. Nie będę się usprawiedliwiał - Ale wiem do jakiej strony są zarzuty ;) - DC da się obejść :)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Jak je "dopieszcze" to for siur dam znać ;) (aby było jasne z kilku serwisów mam zgodę na pobieranie i publikacje RSSów a z innych pobieram korzystając z prawa prasowego pozwalającego na re-publikację pod pewnymi warunkami) :D

edyta

PS

nie chodziło mi o wyniki wyszukiwań serwowane po zalogowaniu ale o śledzenie preferencji niezalogowanego użytkownika i późniejsze dopasowywanie wyswietlania reklam do jego preferencji, geolokalizacja to też czasami lipa - zwłaszcza jak ktoś korzysta z "radiówek" , zaś wprowadzenie mapek w wynikach dla fraz ogólnych bez określenia geolokalizacyjnego to wykorzystywanie pozycji monopolistycznej dla promowania własnych usług (fraza ogólna jest wpisywana częściej nie dla znalezienia lokalizacji produktu czy usługi ale dla znalezienia informacji o produkcie lub znalezienia specyfikacji usługi) - z tym stwierdzeniem nie sposób sie nie zgodzić ...

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

nie chodziło mi o wyniki wyszukiwań serwowane po zalogowaniu ale o śledzenie preferencji niezalogowanego użytkownika i późniejsze dopasowywanie wyswietlania reklam do jego preferencji,

To chyba bardziej pytanie do Marcina :D

geolokalizacja to też czasami lipa - zwłaszcza jak ktoś korzysta z "radiówek" , zaś wprowadzenie mapek w wynikach dla fraz ogólnych bez określenia geolokalizacyjnego to wykorzystywanie pozycji monopolistycznej dla promowania własnych usług

Dopasowywanie wyników do geolokalizacji nie ogranicza się do wyświetlania map ;)

Dopasowywanie wyników do geolokalizacji nie ogranicza się do wyświetlania map :D

Znaczy się nie zaprzeczasz, że ktoś kto wpisuje frazę ogólną nie jest zainteresowany "szukaniem w sąsiedztwie" ?? ;)

Dla mnie to takie uszczęśliwianie na siłę (i przy okazji kręcenie własnych lodów)...

PS

wyjaśnienie dla mniej "gramotnych" :

to że google udostępnia coś za darmo to nie znaczy, że na tym nie zarabia - prawdziwa kasa nie leży w pobieraniu usług za statystyki czy możliwość wpisania się do mapek tylko w uzyskaniu i przetwarzaniu informacji wynikajacych ze statystyk czy wpisów - w informacji są najwieksze pieniądze ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności