Skocz do zawartości

Jakieś tąpnięcie na domenach regionalnych?

Wilk

Rekomendowane odpowiedzi

Dużo się mówi o unikalności treści na stronie i poprawności technicznej. A przecież zwykłego użytkownika chyba to nie obchodzi. Wchodząc do sklepu w sieci użytkownik szuka niskich cen i szerokiego wyboru produktów a nie unikalności. Kiedy szuka usług budowlanych to dla niego nie ma znaczenia czy treść jest unikalna. Chce kontaktu do firmy i ewentualnie cennika z portfolio.

Raz ktoś mi tak powiedział: jak szukam jakiegoś produktu to chcę krótkiej informacji o ofercie. Nie wchodzę na stronę żeby czytać długie wywody o tym jak świetna jest to oferta.

Więc to czy treść jest duplikowana czy nie, nie powinno decydować o bycie danej strony w sieci.

Profesjonalne katalogowanie stron + baza precli i katalogów. Polecam Katalog PR4

A ten Miejski katalog stron jest inny niż wszystkie

• Odpowiedzi 656
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Zastanawia mnie, ile w ciągu tych kilku dni Guglarz dostał PW. Obstawiam, że około 50 :D

Głodne dzieci, pomóż im, wystarczy kilka kliknięć. Optymalizacja strony za darmo.

Kiedyś miałem czas na wszystko, w ogóle masę wolnego czasu... później zająłem się pozycjonowaniem :D

Mój blog seo. Zapraszam do dyskusji.

Raz ktoś mi tak powiedział: jak szukam jakiegoś produktu to chcę krótkiej informacji o ofercie. Nie wchodzę na stronę żeby czytać długie wywody o tym jak świetna jest to oferta.

To co napisałeś powyżej nie ma nic wspólnego z tym co napisałeś niżej ;)

Więc to czy treść jest duplikowana czy nie, nie powinno decydować o bycie danej strony w sieci.

Bardziej Ci chyba chodziło o kwestie , że tego, że aby strona o robieniu iniekcji na zlecenie była wysoko to trzeba na niej opisać wszelkie praktykowane sposoby iniekcji łacznie z ejakulacją :D

PS

sorki za niezrozumiałe dla wiekszości słowa ale może warto w końcu zacząć poszerzać horyzonty ?? ;D

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Zastanawia mnie, ile w ciągu tych kilku dni Guglarz dostał PW. Obstawiam, że około 50 :D

ja mniej wiecej tyle samo zapytań o znalezienie problemów.

@Stwor: rozmawiałem z programistą od sklepu - ten problem jest znany od jakiegoś czasu i będziemy się nad nim pochylać (dziękować) ale nie jest on tak karygodny żeby nie dało się go obejść przy pozycjonowaniu ;)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Żart

.... głupi, zapomniałeś dodać :D

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

To co napisałeś powyżej nie ma nic wspólnego z tym co napisałeś niżej :D

Bo chciałem poruszyć dwie kwestie. Jedna dotyczy powielania treści. A druga ilości treści - we wcześniejszych postach też była poruszana ta kwestia. Dla Google mało treści = słaba strona.

Profesjonalne katalogowanie stron + baza precli i katalogów. Polecam Katalog PR4

Dla google każda strona może być słaba , z paroma wyjątkami:

1. strony wielkich korporacji

2. strony pompujące w AdWords poniżej 20K/miesiąc

3. ich własnych serwisów

Czas najwyższy aby sobie w końcu uświadomić, że google to jest biznes a czasy "don't be evill" to zamierzchła przeszłość ... :D

Warto jednak wziąć pod uwagę, że branża SEO tak ochoczo krytykująca Google sama przykłada rękę do umacniania jego pozycji, np. poprzez blokowanie na stronach innych botów niż Google.

Dużo się mówi o unikalności treści na stronie i poprawności technicznej. A przecież zwykłego użytkownika chyba to nie obchodzi. Wchodząc do sklepu w sieci użytkownik szuka niskich cen i szerokiego wyboru produktów a nie unikalności.

@Probity, w wielu dziedzinach ludzie szukają po prostu zakresu usług, kontaktu ew. referencji. Nie interesują ich elaboraty, to jasne.

Są jednak osobnicy wnikliwi którzy każde zagadnienie muszą poznać od podszewki zanim się zdecydują. Jeśli treść strony jest przygotowana przez osobę świetnie znającą tematykę strony to klienta masz w kieszeni ;)

W czym problem żeby tak przeredagować stronę: streszczenie, najważniejsze punkty znajdują się u góry a rozwinięcie poniżej?

IMHO gadki G. na temat treści to jedno, wpływ na serpy to drugie, a faktyczne pozyskanie klienta który już na Twojej stronie się znajdzie to trzecie :D

E: odpowiedź na dwa posty niżej: @Probity dużo w tym racji ;)

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Też dostałem odpowiedź że nie było ręcznej interwencji i tyle. Stronę można znaleźć tylko na nazwę firmy (obecną w nazwie domeny), na żadne inne frazy/zdania nie jest widoczna. Ciekawe kiedy Google stwierdzi, że na domenach PL stoi za dużo spamu i będzie się trzeba przesiąść na inne domeny - jaką TLD obstawiacie na przyszłość tak żeby uniknąć znowu humorów Google? :D

Skuteczne pozycjonowanie stron www | Nowe randki internetowe

Są jednak osobnicy wnikliwi którzy każde zagadnienie muszą poznać od podszewki zanim się zdecydują. Jeśli treść strony jest przygotowana przez osobę świetnie znającą tematykę strony to klienta masz w kieszeni :D

Zapewne tak - myślę jednak, że tych jest niewielu. Ludzie dzisiaj są zabiegani. Nie mają czasu na czytanie/porównywanie godzinami ofert.

Wystarczy spojrzeć na Biedronkę. Czemu szybko się rozwija? Nie dlatego, że ma duży wybór świetnych produktów ale dlatego że znana jest z niskich cen (czy tak jest to już inna sprawa). A że produkty często są gorszej jakości (wystarczy poczytać etykiety z informacją o składzie) już mało kto patrzy.

Na stronach często jest podobnie. Wiele badań i statystyk pokazuje, że jak klient po 2-3 kliknięciach nie znajdzie tego czego szuka to idzie gdzie indziej. Czasy pobytu na stronach to też zazwyczaj do kilku minut (oczywiście nie mówimy tutaj o forum PiO ;) )

Też dostałem odpowiedź że nie było ręcznej interwencji i tyle.

@Guglarzu - jakiś komentarz ? Bo widzę kolejną osobę, która na GWT zgłasza się po akcji na regionalkach i dostaje tą samą odpowiedź.. A mi tez radziłeś wrzucicic do rozpatrzenia mówiąc jednocześnie, że strona bana nie ma. Nie słyszałem o przypadku, aby ostatnio wyrzuconą regionalkę ręcznie przywrócono. No, nie wierzę, żebyś udzielał rad, wskazywał błedy tylko po to, aby uwiarygodnić tezę, że się należało - nie wspominałbyś wtedy o zgłoszeniach. Hmm, to mają szanse takie strony wrócić? Poprawiłem 'błędy' zgodnie z Twoimi radami, zgloszenie czeka od 11.12 na rozpatrzenie (a gdzieś pisałeś, że to 24 godziny najczęściej) i już tylko nie wiem czy szampana z okazji powrotu do serpów otwierać już, czy poczekać? ;)

Na wysoki cholesterol - aloes: aloeamer.pl

Zarżniecie Guglarza tymi reklamacjami ;) - tak ciężko się pogodzić z faktem, że nasze stronki i ich problemy wynikające z dłubania w algo google ma głęboko w (_!_) -e ??

Gdyby mieli obrobić wszystkie "gorzkie żale" po każdej modyfikacji algorytmu to musieliby zwiekszyć GSQT do kilku tyś osób :D ...

jaką TLD obstawiacie na przyszłość tak żeby uniknąć znowu humorów Google? ;)

.gov :D

Gdyby mieli obrobić wszystkie "gorzkie żale" po każdej modyfikacji algorytmu to musieliby zwiekszyć GSQT do kilku tyś osób ;) ...

A mi się wydaje, że 3-5 osób z cohones, 2 miesiące ciężkiej pracy i serpy w .pl są czyste. I nie byłoby "gorzkich żali", zgłoszeń, płaczu, nie byłoby nic...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności