Skocz do zawartości

Jakieś tąpnięcie na domenach regionalnych?

Wilk

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 656
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
A mi się wydaje, że 3-5 osób z cohones, 2 miesiące ciężkiej pracy i serpy w .pl są czyste. I nie byłoby "gorzkich żali", zgłoszeń, płaczu, nie byłoby nic...

tylu to już mają na PL i wyniki są jakie są :D

człowiek tak się stara, a Ty mówisz, że mu to jak kilo kitu? ;)

nie jemu ale im ...

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Uwaga, szybki konkurs kompetencji:

- dlaczego wniosek o ponowne rozpatrzenie zgłoszenia witryny nic nie daje w przypadku algorytmicznego obniżenia pozycji przez Google?

Kto nie wie, ten żółtodziób ;)

=== więcej herezji o SEO piszę na blogu ===
Contexto - problem z pozycjonowaniem? zgłoś się do nas:)

Ale bez cohones :D Mam wrażenie, że oni sobie tam pasjansa ustawiają czy cóś, na pewno nie pracują...

Zapewniam Ciebie, że harują w pocie czoła ;)

myślisz, że nie reprezetnuje linii firmy...

aż nie śmiem dalszych wniosków wyciagać

linia firmy prezentowana na zewnątrz to jedno, "troska" o portfele akcjonariuszy to zupełnie inna para kaloszy (tak to już jest ten świat zbudowany i nic się nie poradzi)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Dla google każda strona może być słaba , z paroma wyjątkami:

1. strony wielkich korporacji

https://www.mattcutts.com/blog/ramping-up-o...tional-webspam/

2. strony pompujące w AdWords poniżej 20K/miesiąc

https://searchengineland.com/googles-matt-c...e-webchat-78570

3. ich własnych serwisów

https://searchengineland.com/google-adwords...ts-banned-45541

Najstarsza legenda naszej branży ;) I to tylko te przypadki które były bardziej publiczne :D

Też dostałem odpowiedź że nie było ręcznej interwencji i tyle.

@Guglarzu - jakiś komentarz ? Bo widzę kolejną osobę, która na GWT zgłasza się po akcji na regionalkach i dostaje tą samą odpowiedź..

No właśnie, to jest odpowiedź :D

Też dostałem odpowiedź że nie było ręcznej interwencji i tyle.

Hmm, to mają szanse takie strony wrócić?

Obawiam się że to jest błędne podejście. Żadna witryna nie ma "swoje miejsca" w serpach, stałe są tylko zmiany w wynikach.

Pytania odnośnie konkretnych stron zadawaj proszę na PiO lub na Forum dla Webmasterów :)

Ooo, korzystając z okazji, że teraz tu jesteś Guglarz: czy zgłoszenie do ponownej weryfikacji może skutkować szybkim usunięciem filtra? I czy to w ogóle filtr jest?

nie każdy kto ma pisaka jest Dostojewskim,

nie każdy kto ma siusiaka jest Casanovą

i nie każdy kto ma rumaka - pozycjonerem...

czy zgłoszenie do ponownej weryfikacji może skutkować szybkim usunięciem filtra?

Nie, to są dwa różne procesy ;)

https://support.google.com/a/bin/answer.py?...mp;answer=60216

https://support.google.com/webmasters/bin/a...mp;answer=35843

Pytania odnośnie konkretnych stron zadawaj proszę na PiO lub na Forum dla Webmasterów :)

Dobrze, dobrze, bawimy się w sofistykę/semantykę, tak? ;)

Wiesz o co mi chodziło: weryfikacja witryny-ponowne zgłoszenie.

Więc jeszcze raz: czy prośba o ponowne rozpatrzenie zgłoszenia może skutkować szybkim przywróceniem na poprzednie pozycje, tzw. zdjęciem filtru?

czy prośba o ponowne rozpatrzenie zgłoszenia może skutkować szybkim przywróceniem na poprzednie pozycje, tzw. zdjęciem filtru?

Ok, nie zrozumiałem co miałeś na myśli. Generalnie tak ale to też zależy od rodzaju filtru. Na przykład, jeżeli na stronie był cloaking, został usunięty i nie ma żadnych innych problemów to można oczekiwać że witryna będzie w podobnym stopniu widoczna jak przez usunięciem jej z wyników ;)

Wiesz Guglarz jak to jest, teoria teorią a życiowa praktyka mówi mi inaczej, - BMW po usunięciu ukrytych linków przywrócone chyba po 24 h, strona "Kowalskiego" po poprawkach i zgłoszeniu ich w głębokiej czarnej (_!_) kilka miesięcy ;)

Z własnego przykładu - zbanowane zaplecze dużego serwisu inwestującego w Adwords na tyle poważne kwoty ( to przedstawiciele googli przyjeżdżają do nich) zbanowanie niby za ukryte linki, po rozmowie z w/w przedstawicielami ... Odbanowane w ciągu kilku dni :D (bez usuwania tych linków) , żeby nie było chyba Ty jeszcze nie pracowałeś w tej firmie ;).

Życie mi mówi, że każda firma prędzej pozytywnie obsłuży klienta przynoszącego firmie kilkanaście tyś niż "Kowalskiego" z paroma stówkami ...

I to tyle w temacie, czas coś pofocić :D

Ok, nie zrozumiałem co miałeś na myśli. Generalnie tak ale to też zależy od rodzaju filtru. Na przykład, jeżeli na stronie był cloaking, został usunięty i nie ma żadnych innych problemów to można oczekiwać że witryna będzie w podobnym stopniu widoczna jak przez usunięciem jej z wyników ;)

Heh, no faktycznie polityk z Ciebie :D

Drążąc: to kwestia 3-4 dni do tygodnia? Rozumiem, że dotyczy tzw. filtrów manualnych, tak?

A te zakładane algorytmicznie, jak ,np. na regionalkach?

[edyta] Beer, BMW po 4 dniach. Cholerka, zespułeś mi misterny plan :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności