Skocz do zawartości

Jakieś tąpnięcie na domenach regionalnych?

Wilk

Rekomendowane odpowiedzi

Wy tam się chyba szkolicie,

To jeszcze nie wiesz, że w dużych firmach pracownicy odpowiedzialni za kontakt z klientami są szkolenie pod kątem udzielania niezobowiązujących wypowiedzi w stylu - "jestem za a nawet przeciw..." ;)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

• Odpowiedzi 656
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Guglarz - to w takim razie czekamy na wskazówkę co będzie modne a co do zbanowania powiedzmy za rok, bo przecież skoro domeny PL rozdają za darmo, to tam też same spamy są, więc niedługo znowu większość domen firmowych dostanie po tyłku.

Skuteczne pozycjonowanie stron www | Nowe randki internetowe

Z własnego przykładu - zbanowane zaplecze dużego serwisu inwestującego w Adwords na tyle poważne kwoty ( to przedstawiciele googli przyjeżdżają do nich) zbanowanie niby za ukryte linki, po rozmowie z w/w przedstawicielami ... Odbanowane w ciągu kilku dni ;) (bez usuwania tych linków)

Moja koleżanka Susan podsumowała takie legendy przedwczoraj :)

BMW po usunięciu ukrytych linków przywrócone chyba po 24 h, strona "Kowalskiego" po poprawkach i zgłoszeniu ich w głębokiej czarnej (_!_) kilka miesięcy :o

Nie pamiętam już po jakim okresie czasu BMW powróciło do indeksu ale jeżeli wyczyścili witrynę w jeden dzień to czemu nie mielibyśmy jej ponownie wyświetlać w wynikach? To że czas na przetwarzanie podań o ponowne uwzględnienie różni się w zależności od wielkości strony to mit. Faktem jest natomiast że duże organizacje czasami szybciej reagują na problemy z witrynami.

I to tyle w temacie, czas coś pofocić :P

Fajne zdjęcia robisz :)

Drążąc: to kwestia 3-4 dni do tygodnia?

Spotkałem się z tym że witryny powracały dużo szybciej, czasami w ciągu kilku godzin :)

Pytania odnośnie konkretnych stron zadawaj proszę na PiO lub na Forum dla Webmasterów :)

Eu teraz tańsze niż regionalne ;) można nakupić a i tak żywotność takich stron jest nikła, poza tym ew. jak ktoś ma ekstra serwis coś mi mówi że na domeny .eu filtra nie będzie :o

domeny eu też dostały po du**e podobnie jak regionalki...

Jak Realnie zarabiać online - https://www.zarobic-online.pl/ - mój poradnik, HornSEO - hornseo.pl

Moja koleżanka Susan podsumowała takie legendy przedwczoraj ;)

dziwnym zbiegiem okoliczności nadzorowałem te witrynę i ją pozycjonowałem dlatego mam wiadomość z pierwszej ręki ,być może pomógł fakt, że google wymieniało te akurat witrynę / firmę na swojej stronie (Adwordsowskiej) jako przykład "historii sukcesu" czy jakoś tam :P

Nie pamiętam już po jakim okresie czasu BMW powróciło do indeksu ale jeżeli wyczyścili witrynę w jeden dzień to czemu nie mielibyśmy jej ponownie wyświetlać w wynikach? To że czas na przetwarzanie podań o ponowne uwzględnienie różni się w zależności od wielkości strony to mit. Faktem jest natomiast że duże organizacje czasami szybciej reagują na problemy z witrynami.

oj tam oj tam ja nie o wielkości witryny a o wielkości firmy :)

Fajne zdjęcia robisz :o

A dzieki, po 20 latach wracam do fotografii ale dopiero jestem na etapie nauki :)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

witam, podobnie jak dyskutującym tutaj rozpadła mi się zupełnie domena regionalna, która

od lat działała na w miare zadowalajacym poziomie, od około 6 grudnia połamała się zupełnie.

czy poniższy wykres (z google narzedzi dla webmasterow) moze byc jakas wskazowka?

jak go można zinterpretować, skoro akurat tego dnia co widać szczyt na wykresie

przestało działać tak jak wcześniej?

liczbakb.gif

drugie pytanie: jak zinterpretowac fakt, że strona po sprawdzeniu "cache" w google

nie była indeksowana od 6 grudnia? pomimo dwukrotnego wysłania do niej googlebota

z poziomu narzędzi dla webmasterów?

No i mnie też to dotknęło. Domena regionalna od 1,5 roku w sieci ostrożnie nad nim pracowałem żadnych gwałtownych skoków linków nie było a tu dzisiaj sprawdzam sobie pozycję i co, poza pierwszą setką a w narzędziach dla webmasterów widnieją średnie pozycję na poziomie

1,7 2,2 2,4 4,1 4,6 4,8

Site strony OK więc ewidentnie filtr tylko czemu na wszystkie frazy ? nawet na te które nigdy nie były przeze mnie linkowane a pojawiły się w wynikach całkowicie naturalnie. Teraz muszę czekać i mam nadzieję ze szybko to minie.

a ja podtrzymuje że też się chetnie przyjrzę ;)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności