Skocz do zawartości

Jakieś tąpnięcie na domenach regionalnych?

Wilk

Rekomendowane odpowiedzi

a ja podtrzymuje że też się chetnie przyjrzę ;)

a gdzie wysłać, skoro nie na PW (bo zablokowane? wg stopki)

przy okazji... takie pytanie od żółtodzioba tutaj :)

dlaczego ludzie nie chca raczej upubliczniac adresow serwisów, którymi administruja?

i unikaja podawania tutaj np konkretnych domen?

jakie sa zagrozenia z upublicznienia swoich domen?

• Odpowiedzi 656
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Mam wrażenie, ze uwagi zgreda na temat uchybień zgłaszanych do niego stron nie mają wcale tak wielkiego znaczenia. On tymczasem zbiera sobie sporą liczbę stron do porównania, dzięki czemu może doszukać się faktycznych podobieństw zbanowanych stron...

Moje skromne przemyślenia na temat pozycjonowania próbuję przedstawiać na blogu -> https://blog.karlosky.pl
Osoby zainteresowane współpracą w zakresie SEO zapraszam na stronę www.topmaker.pl oraz https://pozycjonowanie-bialystok.pl

a ja podtrzymuje że też się chetnie przyjrzę ;)

a gdzie wysłać, skoro nie na PW (bo zablokowane? wg stopki)

w stopce masz adres bloga, a dalej po nitce..

nie zawsze warto pokazywac tutaj nad czym sie pracuje : Wielki Brat i konkurencja patrzą

no i pozycjoner to nie właściciel

Na wysoki cholesterol - aloes: aloeamer.pl

@Karlosky: wszystkie uchybienia sa opisane na blogu ;) bazy nie zbieram - nieptorzebna mi

kontakt tylko przez bloga - PW mam zablokowane ze względu na sprawy "osobiste".

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Mam wrażenie, ze uwagi zgreda na temat uchybień zgłaszanych do niego stron nie mają wcale tak wielkiego znaczenia. On tymczasem zbiera sobie sporą liczbę stron do porównania, dzięki czemu może doszukać się faktycznych podobieństw zbanowanych stron...

No nie szukajcie już kolejnych teorii spiskowych. Zgred dobrze wie za co lecą filtry i zawsze są to te same powody.

Strony mają zdublowane domeny, poupychany tekst, ukryty tekst, 2 zdania na krzyż na stronie głównej i tak dalej i tak dalej.

Często są to rzeczy, których nie widać na pierwszy rzut oka, nawet faktycznie może się wydawać, że strona została potraktowana surowo.

To co widać jest często mylące. Np. z pozoru bogata strona główna sklepu z banerami, slajderami, linkami do promocji a jak zerkniesz w cache to sie okazuje, że robot widzi jedynie 2 zdania w stopce.

https://www.google.com/support/forum/p/Webm...0c926&hl=pl - doorwaye

https://www.google.com/support/forum/p/Webm...a4d54&hl=pl - upychanko i bełkot na głównej

https://www.google.com/support/forum/p/Webm...50a36&hl=pl - uboga skopiowana treść

https://www.google.com/support/forum/p/Webm...72212&hl=pl - zdublowana domena, problemy z hostingiem, ...

Ok. Chodziło mi tylko o to, że wymieniane tutaj błędy można znaleźć nawet na stronach, które dalej są na pierwszych miejscach w serpach i w tym przypadku wyglądają jak zwykła wymówka.

Widząc jak zgred chętnie poszukuje tych błędów pomyślałem, że może sam dostrzegł w tych banach jakieś większe powiązania...

Moje skromne przemyślenia na temat pozycjonowania próbuję przedstawiać na blogu -> https://blog.karlosky.pl
Osoby zainteresowane współpracą w zakresie SEO zapraszam na stronę www.topmaker.pl oraz https://pozycjonowanie-bialystok.pl

[ciach]

Niezłe ;) Facet, który jest znany z podpierniczania obcych stron i pakowania ich w kłopoty, w stopce oferuje pomoc w wyjściu z filtra i bana. Coś jak Chaplinowski "Brząc", który wybija szyby w sklepach, by za chwilę oferować usługi szklarskie.

nie każdy kto ma pisaka jest Dostojewskim,

nie każdy kto ma siusiaka jest Casanovą

i nie każdy kto ma rumaka - pozycjonerem...

No nie szukajcie już kolejnych teorii spiskowych. Zgred dobrze wie za co lecą filtry i zawsze są to te same powody.

Strony mają zdublowane domeny, poupychany tekst, ukryty tekst, 2 zdania na krzyż na stronie głównej i tak dalej i tak dalej.

Często są to rzeczy, których nie widać na pierwszy rzut oka, nawet faktycznie może się wydawać, że strona została potraktowana surowo.

jasne a świstak siedzi i zawija

Na wysoki cholesterol - aloes: aloeamer.pl

ja w tej chwili odwijam kanapkę, owszem siedzę ... i będe ja szamał ;0)

no i świstak nie jestem ;)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Ja dostałem odpowiedz od Google i od użytkownika Guglarz co do strony znajomego:

Strona jest w porządku, nie ma na niej żadnych błędów.

I wg. nich Google umieściło tą stronkę na dobrej pozycji tzn. nie ma jej w wynikach do 1000..dalej nie sprawdzałem.

Przez ponad pół roku zajmowała pierwsze miejsca na swoje frazy.

Więc dla przyszłych pytających: TAK, NIE WOLNO STOSOWAĆ DOMEN REGIONALNYCH WG. GOOGLE.

Temat dla mnie się skończył, odpowiedź jest.

Pozdrawiam i gratulacje dla HOME za super promocje na czas ;)

PS. Ja kupuje w OVH zawsze domeny, jakoś taniej tam :)

Z własnego doświadczenia - przejąłem klienta (w domenie regionalnej) wrzuconego w filtr przez "szpecjalistów" od SWLi ;), wydobyłem go do top 5 , jakiś miesiąc temu strona dla frazy głównej z top 5 wyleciała w kosmos , pięć dni temu wróciła na pozycje także coś tam się w algo zmienia na plus.

Z pewna taką nieśmiałością powtórzę ostatni raz - nie dziwcie się, że strony dostają po du**e bo pomimo całego pijaru goglowskiego każda modyfikacja algorytmu doprowadza do sytuacji gdzie strony nazwijmy to "niewinne" obrywaja po (_!_) ie ...

Róbcie swoje dalej nie zważając na pieprzenie klakierów google o wartościowaniu stron bo IMHO każda treść na stronie stanowi wartość dla kogoś tam, kwestia wartościowania jest kwestią indywidualną - dla jednego liczy się tyłek a dla innego cycki a innych podniecają lokomotywy ;) ....

Za parę lat cały top google bedzie obstawiony przez ich reklamy i serwisy oferujące pośrednictwo w każdej atrakcyjnej finansowo i opłacalnej tematyce - to też miejcie na uwadze :)

@Dido bez urazy ale pieprzenie o paru skrajnych przypadkach nie jest miarodajne wobec ogółu zagadnienia a forum google niestety jest opanowane w wiekszości albo przez klakierów teoretyków albo amatorów z hobbystycznymi serwisami którym obce są pojęcia takie jak nieuczciwa konkurencja czy brudne zagrywki.

Na podstawie paru stron nie można uogólniać , jedno jest pewne - w wielu obsadzonych mocno (czytaj konkurencyjnych i przynoszących zyski kategoriach) nie da się być na topie i być w zgodności z wszystkimi wytycznymi google.

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

To co widać jest często mylące. Np. z pozoru bogata strona główna sklepu z banerami, slajderami, linkami do promocji a jak zerkniesz w cache to sie okazuje, że robot widzi jedynie 2 zdania w stopce.

Wybacz, ale mówisz/piszesz to samo w kółko i w kółko. My to rozumiemy, wiemy jak wyglądają strony internetowe. Chodzi o to że ta sama strona na domenie innej niż regionalka nie została ruszona. Czy to tak trudno przyznać? A porównanie mam.

SEO, SEO i SEO

jedno jest pewne - w wielu obsadzonych mocno (czytaj konkurencyjnych i przynoszących zyski kategoriach) nie da się być na topie i być w zgodności z wszystkimi wytycznymi google.

masz u mnie wódkę ! ;)

A ja mam jakieś takie dziwne wrażenie, że Google samo czuje, że coś poszło nie tak tak. Stąd może ostatnio taka aktywność Guglarza na forum aby wybadać w czym rzecz.

Ja osobiście nie mam problemów z filtrami. Poza jedną stronką na regionalce. Unikalna treść (również bez duplikatów w obrębie domeny), zero SWL-i i wyleciała z serpów (tzn. komenda site: pokazuje zaindeksowane strony, ale wpisanie w wyszukiwarce adresu https://www.domenacośtam.waw.pl nic nie daje). Jedyne o co można się przyczepić to że na podstronach były 2-3 linki (ale gdzie ich nie ma).

Na tej domenie specjalnie mi nie zależy więc się nie przejmuję.

Profesjonalne katalogowanie stron + baza precli i katalogów. Polecam Katalog PR4

A ten Miejski katalog stron jest inny niż wszystkie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności