Skocz do zawartości

Jakieś tąpnięcie na domenach regionalnych?

Wilk

Rekomendowane odpowiedzi

Jestem młody stażem, więc nie zwróciłem uwagi na pewną rzecz. Czy w narzędziach webmasterów Google domeny regionalne były kiedyś traktowane jako domeny najwyższego poziomu? Teraz w opcjach zmiany adresu widnieje "Ograniczone wyłącznie do domen najwyższego poziomu". To samo przy wyborze preferowanej domeny (www lub bez).

najwazniejsze: istnieje bardzo wysoka korelacja miedzy "filtrem", a liczbą linków z dokładnymi frazami w anchorach!

Mi coś takiego do głowy przychodziło, ale wolałem milczeć, bo mam za mało regionalek, żeby to stwierdzić z wysokim prawdopodobieństwem. W każdym razie tak, moje regionalki miały taki problem. Choć nie było też tak, że waliłem w nie zupełnie tym samym anchorem. Nie znikneły tylko bardzo niszowe frazy, których w ogóle nie linkowałem.

• Odpowiedzi 656
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

brzmi sensownie

czyli wystarczy przywalić sporą ilością linków z konkretnymi anchorami i domena leci.

przywalić i wywalic. myślę, że w niektórych przypadkach zadziałał rykoszet, kumulacja :):

nie dość, że strona w regionalkach to linki do niej pośrednio/bezpośrednio szły m.in. z regonalek, ktore poleciały. gwałtownie spadła liczba/moc linków do niej, co wychwycił algorytm i stronę wyautował

Na wysoki cholesterol - aloes: aloeamer.pl

żadna strona klienta, która jest na regionalce nie została zafiltrowana a nawet im sie ciutkę polepszyło. zadbane zaplecze tez poszło w górę.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Kablowanie ostatnio stało się cholernie modne... szczególnie na forum wielkiego G...

https://groups.google.com/a/googleproductfo...gle/wVyf9O9hMKQ

https://pokazywarka.pl/spam-google/

Czy ktoś odnajduje tu swoje stronki??? jeśli tak to pod pierwszym linkiem znajdzie osobę "godną" podziękowań...

BTW - Google się czasem przydaje - wrzućcie nicka michaello91 do wyszukiwarki i sprawdżcie adres np na photoblog.pl...

Wymienię się multikodami do SEOkatalogów - zainteresowanych zapraszam na priv

Kiedy jedni spadają, inni pną się ku górze :)

Moje skromne przemyślenia na temat pozycjonowania próbuję przedstawiać na blogu -> https://blog.karlosky.pl
Osoby zainteresowane współpracą w zakresie SEO zapraszam na stronę www.topmaker.pl oraz https://pozycjonowanie-bialystok.pl

@Swirus: moich nei ma ale wiem do kogo należą i (chyba) kto podkablował.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

ja narazie mam 2 opcje które mogły się tyczyć iż dostałem filtra.

Mam strone firmową która była w TOP10 - fakt nie było dużego zróżnicowania anchorów ale przynjamniej 5-7 różnych było. Domena z historią. Końcówka WAW.PL Domena w miejscach w google oraz PLUSY GOOGLE posiadała. żadnego Swl. Tylko wpisy w katalogach - UNIKALNE

Oto moje podejrzenia:

1. Duża ilość linków prowadzacych ze stron o tym smym rozszerzeniu (czyli waw.pl linkuje do waw.pl)

2. Podejrzewam również że linki stron które są na pio są poddane szczególnej uwadze

TO tylko moje domysły i obserwacje.

Co o tym sądzicie?

Fotografia portretowa Warszawa - specjalna oferta dla użytkowników Pio, Facebook, Google +

wrzućcie nicka michaello91 do wyszukiwarki i sprawdżcie adres np na photoblog.pl...

Nie jestem do końca przekonany czy to ta osoba z photobloga miała z tym styczność. Ja nie znalazłem żadnego powiązanie z seo z tym loginem w necie.

...i (chyba) kto podkablował.

To pochwal się :)

Może ten, który oberwał zrobi z tego pożytek.

Z Forum Googla...

- Proszę o podanie przyczyny dlaczego strona firmowa www.hydraulikwarszawa.waw.pl została wyrzucona z wyników wyszukiwarki google? Może ktoś odpowiedzieć?

- Dlatego, że Google poleciało po whoisach i sprawdziło, czy abonent domeny jest z danego miasta. Twoja firma nie jest zarejestrowana w warszawie.

czego to ludzie nie wymyślą

I don't suffer from insanity. I enjoy every minute of it.

- Dlatego, że Google poleciało po whoisach i sprawdziło, czy abonent domeny jest z danego miasta. Twoja firma nie jest zarejestrowana w warszawie.

Hmmm - a to co wyskakuje na pierwszym miejscu to też chyba nie jest z Warszawy: https://www.google.pl/search?aq=f&gcx=c...google+warszawa

Może zgłosić to Google :D

Profesjonalne katalogowanie stron + baza precli i katalogów. Polecam Katalog PR4

A ten Miejski katalog stron jest inny niż wszystkie

https://pokazywarka.pl/spam-google/

Czy ktoś odnajduje tu swoje stronki??? jeśli tak to pod pierwszym linkiem znajdzie osobę "godną" podziękowań...

Chyba kogoś poproszę aby dodał tam jakąś moja spamiarę i właściciel tego serwisu zasponsoruje mi tydzień na kanarach a znajomej kancelarii prawnej da też sporo zarobić :D

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności