Skocz do zawartości

Jakieś tąpnięcie na domenach regionalnych?

Wilk

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 656
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

też się pochwalę: dostałem odpowiedź :

'nie stwierdziliśmy żadnej ręcznej interwencji zespołu ds. spamu na stronach,

mogącej mieć wpływ na pozycję witryny'

a, cobym nie miał żadnych wątpliwości - przysłali dwa razy

to się nazywa siła argumentacji ;)

na forum G wyczytałem w radach, że jak strona od choinek (w domenie .waw.pl)

poprawi błędy to może liczyć, może nie na powrót, ale na zauważalną poprawę pozycji..

Na wysoki cholesterol - aloes: aloeamer.pl

Część prowadzi bezpośrednio do moich wpisów.

Pytanie tylko czy ktoś się zagalopował niechcący, czy celowo z tymi dokładnymi adresami do Twoich stron. To może być bardzo ciekawe rozwiązanie jak wykończyć nie tylko jednego, ale całą konkurencję nawzajem.....

Zastanawiające, czy to przypadkowo wyszło Googlowi, czy celowo - wywołąć wojnę, niech pozycjonerzy się SAMI WYKOŃCZĄ :D

To prowadzi do lawiny - kula śnieżna podpieprzeń będzie się powiększać, kula blastów konkurencji do filterków także - totalna WAR. Indeks będzie czyściutki jak d... niemowlaka.....

W końcu Linux - kernel itp powstają dzięki wolontariuszom :) - dlaczego Google nie miało by użyć 'wolontariuszy' ?

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

Pytanie tylko czy ktoś się zagalopował niechcący, czy celowo z tymi dokładnymi adresami do Twoich stron

Nikt nie celował we wpisy @Mariusza tylko w klienta do którego linki były w panelach bocznych owych serwisów.

Ostatnio coraz więcej jest wysypu pozycjonerskich impotentów i obawiam się, że tego typu akcje będą już teraz nagminnie, szczególnie jak się poczyta forum googla na którym jasno jest napisane, że wysyłanie spam raportów prawie nic nie daje. Jest tu prosta zależność bo my po prostu nie wiemy co kto wysyła. Jedyne co działa to stworzenie posta na forum googla i wklejenie tego typu list. Wtedy pracownicy googla nie mogą nie zareagować na takie coś bo będą się z nich śmiać bo w tym przypadku każdy już wie co zostało przedstawione.

uch... wreszcie przeczytałem cały wątek od deski do deski :D

No i rzeczywiście za bardzo nikt nie chciał podawać swojej domeny, ale ja podam.

Domena mojego kolegi na której wykonałem mu prostą stronę firmową.

Na żadne frazy jej nie trzeba było pozycjonować, bo na kluczowe frazy typu "elektryk radom" nie ma żadnej konkurencji :) dałem 10-20 linków po skończeniu strony aby gugiel odnalazł i nic więcej nie robiłem, nie pobierałem też opłaty od kolegi (bo nie było za co, zresztą dopiero się uczę pozycjonowania).

Strona była na wszystkie frazy kluczowe w top 5 :) nagle nie ma jej w top 100 (dalej nie sprawdzałem).

Mój grzech jakiego się dopuściłem to zdublowana taka sama strona na innej domenie. Kiedyś uczyłem się automatycznego przenoszenia wordpressa (bo taki to skrypt strony jest) na inny serwer. I w ten sposób zupełnie przypadkowa w internecie wisiały dwie takie same stronki. O tej zdublowanej stronie zapomniałem.

Tą zdublowaną już usunąłem, mam też plan jak sobie poradzić z problemem. Jak nie wyjdzie to zrobie 301 na .pl .

Ale może mi coś doradzicie co mam w tej sytuacji zrobić, bo chciałbym raczej uniknąć zmiany domeny?

Domena to elektroman.radom.pl

@Pytanie tylko czy ktoś się zagalopował niechcący

Niechcący to można jeden, dwa a nie kilkanaście do jednej konkretnej strony.

@Nikt nie celował we wpisy @Mariusza tylko w klienta do którego linki były w panelach bocznych owych serwisów.

Raczej celował.

W panelu też jest mój link :D

Pozdrawiam,

Mariusz

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

Ale może mi coś doradzicie co mam w tej sytuacji zrobić, bo chciałbym raczej uniknąć zmiany domeny?

Domena to elektroman.radom.pl

Masz wszędzie takie same title

Investkredit.pl - gdy szukasz pośrednika finansowego lub Investto.pl - kredyty masz firmę i myślisz o leasingu albo Banki.co.pl - gdy akurat jesteś w Trójmieście.

Nie uzyskasz tu odpowiedzi, ew. Guglarz i Dido powiedzą, że na stronie jest mało treści dla robota i taka jest jej naturalna widoczność w wynikach :-)

Dokładnie. Teraz kupno domeny .pl i 301. I czekasz na rezultat, jak będzie super dobrze to po tygodniu wrócisz do TOP 10.

Znajomy czekał na wyjście z "mniejszego filtra" bo wylądował tylko z TOP 3 na 425 pozycji.

Wrócił ale po 8 miesiącach.

Title poprawione. Czy meta description też musi być różne? (pewnie tak ale pytam dla pewności)

Wiem że te zalecenia google to najczęściej głupoty bo i tak wszytko śmiga na .pl i google się nie czepia, ale chce przeprowadzić test czy stronka wróci gdy już będzie w miarę zgodna z wytycznymi dla webmasterów.

Ktoś może jeszcze podpowiedzieć co można tam zmienić?

Wiem że pewnie więcej tekstu (zastanowię się nad tym czy mi będzie się chciało napisać), no i pewnie więcej podstron (ale czy to aż takie ważne ?)

Znajomy czekał na wyjście z "mniejszego filtra" bo wylądował tylko z TOP 3 na 425 pozycji.

Wrócił ale po 8 miesiącach.

Zorbię pewne zmiany, poczekam kilka dni (kolega chciał aby poczekać trochę) i robię 301

Zorbię pewne zmiany, poczekam kilka dni (kolega chciał aby poczekać trochę) i robię 301

czekanie dni kilku nie ma sensu. jak zależy Ci aby strona była szybko widoczna - 301, jak chcesz poczekać - to powrót pewnie od miesiąca w górę. nowa domena pl - bez poprawek za miesiąc algo może dotknąc i peelek, wtedy znowy strona wypadnie..

co do błedów - napisz na forum google, tam siedzi cała ekipa, która tylko prześciga się w znajdowaniu błędów, coby udowodnić, że strony są be algorytm cacy. A jak poprawisz zgodnie z ich życzeniami, to kto wie co oni recznie zrobią :D

Na wysoki cholesterol - aloes: aloeamer.pl

ale chce przeprowadzić test czy stronka wróci gdy już będzie w miarę zgodna z wytycznymi dla webmasterów.

Teoretycznie byłoby dobrze jakby tak wracały, ale wątpię... chociaż niektórym ludziom podobno ostatnio wróciły. Jest też różnica spora w określeniu "w miarę zgodna", a "zgodna" z wytycznymi...

Największym problemem mogą być kopie, które ktoś skopiował ze strony, wydaje mi się, że google jednak wcale nie tak dobrze rozpoznaje oryginały, a jeżeli strona jest popularna to nie ma bata, żeby ktoś gdzieś nie skopiował czegoś gdzieś indziej.

@Pytanie tylko czy ktoś się zagalopował niechcący

Niechcący to można jeden, dwa a nie kilkanaście do jednej konkretnej strony.

Pytałem czy niejako niechcący się podpisał (przez głupotę) pod raportem i osobiście naraził na zemstę, czy celowo podpisał się jako ogólnie Twoja konkurencja i ją naraził na..... Śmiem twierdzić, że odwet nie będzie dotyczył jednej, konkurencyjnej witryny .....

Akurat to nie moja tematyka, ale jak to się rozbuja to dotknie kiedyś każdego. I wtedy (prawie)każdy poda dalej berka...

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

Ja się w takie gierki nie bawię. Dalej robię swoje.

A skutek takich wpisów jest tylko taki, że są dla mnie motywacją do jeszcze intensywniejszych działań.

Robię wtedy dwa razy więcej.

Także efekt podpier... jest zupełnie odwrotny do zamierzeń jego autora.

Pozdrawiam,

Mariusz

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

Tak ja jednak oprócz tego że robię dwa razy więcej dokładnie przyglądam się podpierda..czom.

Jest tu nawet taki jeden na forum, któremu się wydawało że jest zupełnie bezkarny i anonimowy, jak się póxniej okazalo to gówniarz, tak czy siak warto Mariusz wychowywać :D

Pozdrawiam podpierda..czy

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności