Skocz do zawartości

Jakieś tąpnięcie na domenach regionalnych?

Wilk

Rekomendowane odpowiedzi

Ja się w takie gierki nie bawię. Dalej robię swoje.

Brawo !!

Widzę przy okazji, że wcale tam wszystkiego nie pobanowali mimo donosu.

Google, albo dokładniej to Guglarz doprowadzili do chorej sytuacji reagując tak energicznie na donosy. Może to chwilowo namiesza, ale do niczego dobrego finałowo nie doprowadzi - walka z wiatrakami. Ani to nauczy algorytm, takie ręczne bany, ani to zniechęci pozycjonerów.

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

• Odpowiedzi 656
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Dokładnie jak piszecie. Efekt jest zupełnie odwrotny niż google chce. I mimo zbanowania iluś tam domento wciąż zaplecz jest miliony i za te które zostały zbanowane powstaną kolejne.

Teraz trzeba się zebrać w kupę i powoli zacząć walczyć z podpier... bo coraz więcej na forum googla się ich pokazuje.

Ręczne banowanie też naocznie pokazuje jak algorytm jest nieskuteczny w walce ze "spamem".

Mistrze, co jest źle w stronie: www.stacjakontrolipojazdow.katowice.pl chętnie poprawie - może to coś da i mnie odblokują.

Zaznaczyłem co jest źle. Zmienisz i będzie ok.

Niedługo będziesz zaznaczał samą końcówkę .pl i to też będzie oznaką, że wszystko jest cacy tylko G jest złe ???

Co do samej strony to problemem jest to, ze cała jest wykonana we flashu a Google nie radzi sobie z flaszykiem, w znacznikach meta jest upychanie słów kluczowych. Gdyby tylko TOP był wykonany we flashu a pod topem choć trochę zwykłego tekstu to może by coś z tego było.

Dodatkowo zaindeksowana jest nie sama strona główna a jedynie plik flash. No i do strony proawdzi BARDZO mała (skąpa) liczba linków

Staty z majestica:

Page Title - Page Not Crawled Yet

URL Searched For https://www.stacjakontrolipojazdow.katowice.pl

URL Last Seen 15 Dec 2011

edit: Jederk - na forum Gugla dostałeś ode mnie tę sama odpowiedź - nic więcej w tej stronie nie da się znaleźć. Jak ktoś chce mieć stronę wykonaną we flaszce - prosze bardzo przecież to mu sięp odoba i za to płaci - tylko potem niech nie ma pretensji że Google czy inna wyszukiwark anie rozumie flasha :D

Gdybym chciał ocenić cały wątek to więcej jest płaczu, biadolenia i szukania rozwiązania "na siłę" niż chęci naprawienia sobie strony.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Niedługo będziesz zaznaczał samą końcówkę .pl i to też będzie oznaką, że wszystko jest cacy tylko G jest złe ???

A niedługo tak będzie.

Jak się wszyscy ze spamem przesiądą na peelki :D

eM

Ps. Z moich około 30 regionalek, żadnej nic się nie stało (ale to pewnie przypadek) :)

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

https://www.google.com/search?q=site:stacja...366&bih=598

Akurat w tym przypadku to Googiel sobie poradził z odczytaniem jakiegoś tam tekstu z flasha, ale oczywiście nie zmienia to faktu, że jest to tylko jedna podstrona w niezalecanym formacie.

PS

Zgred, bo zaraz tu ktoś wyskoczy z wnioskiem, że Kaspar już Ci przesłał koszulkę :unsure:.

Ktoś tu coś pisał o seo impotencji. Dla mnie "seło impotentem" jest ten kto nie poprawi sobie stronki, a jedyne co może zaradzić klientowi to powiedzieć:

"nie da rady Panie, Google uwzięło się na Pana 1 stronicową wartościową firmówkę, musimy zrobić 301".

Mam koszulkę obecnie na sobie: czarną z napisałem na plecach Xrumer Seo Team :unsure: mówię poważnie :D

edit @Mariusz: z moich wyleciało jedynie 23 ... :D

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Bo google jest złe wogóle to tak nie powinno być bo ludziom przez takie zagrywki padają interesy, jeżeli ktoś ma szanującą się firmę i ma sporo klijentów właśnie z sieci to takiej firmie bieda przynajmniej w moim wypadku tak było.

Michael: ale tym mówisz o zupełnie innej rzeczy - klienci to jedno a dbałość o stronę to drugie. Jak zadbasz o stronę na samym początku to się jej nic nie stanie. Wiedząc, że strony są pod rygorem regulaminu Google powinieneś starać się ją utrzymac i zadbać o nia. Wiec albo podchodzisz do tematu od zera i "czyścisz" stronę albo bawisz się w 301 do upadłego...

Ciekaw jestem za kilka/naście dni/tygodni czy osoby, które zrobiły 301 pochwalą się ponownym filtrem ?!

Ukłony biję w strone Stwora ponieważ "przywalił" mi odnośnie jednej domeny i dzięki temu znalazłem coś zupełnie innego (błąd w skrypcie sklepu) niż On zamierzał mi wskazać.

image2ehi.jpg

Wybaczcie, że tak się wtrącę, praktycznie bez żadnego doświadczenia, ale zauważyłem ciekawą zależność.

Przeglądając ten i inne tematy, czytając mnóstwo mniej lub bardziej wartościowych postów, zauważyłem że poleciały nie tylko spamy/zaplecza/inne 'pomagacze', ale także strony 'czyste', często witryny lokalnych firm. A dla dużej ilości firm dobra pozycja w G to być albo nie być na rynku.

Akcja G pojawiła się mniej więcej w tym samym okresie co 'promocja' na kupony AW. Co ma zrobić poszkodowana firma, której strona poleciała w dół w wynikach wyszukiwania? Wybić się w górę na AW. Zapłaci 40zł, dostanie bonusowe 200, a nuż promocja okaże się skuteczna i wykupi więcej reklam. Grunt to dać dobrą przynętę i wbić haczyk.

Patrzę na to z czysto marketingowego punktu widzenia, zasiadając na miejscu G. Dla mnie byłby to świetny sposób na zarobek, z wykorzystaniem zdesperowanych właścicieli firm.

W takim przypadku to nie dobre, firmowe strony oberwały rykoszetem. Przypadkowo oberwały spamy i zaplecza, a celem były 'firmówki'.

Oczywiście może to być (i zapewne jest) czysta fikcja i gdybanie, mimo to warto brać pod uwagę wszystkie możliwości. Szczególnie gdy w grę wchodzą pieniądze :unsure:

ale także strony 'czyste', często witryny lokalnych firm.

nie ma czegoś takiego jak "czysta strona"

nie wiem po co jeszcze ciągne tę dyskusję.

Co do samej strony to problemem jest to, ze cała jest wykonana we flashu a Google nie radzi sobie z flaszykiem, w znacznikach meta jest upychanie słów kluczowych. Gdyby tylko TOP był wykonany we flashu a pod topem choć trochę zwykłego tekstu to może by coś z tego było.

...Jak ktoś chce mieć stronę wykonaną we flaszce - prosze bardzo przecież to mu sięp odoba i za to płaci - tylko potem niech nie ma pretensji że Google czy inna wyszukiwark anie rozumie flasha :unsure:

Gdybym chciał ocenić cały wątek to więcej jest płaczu, biadolenia i szukania rozwiązania "na siłę" niż chęci naprawienia sobie strony.

To co powiesz na taką stronę - www.wczasowicze.org ? Sam flash, PR4...

Reaven napisał dobrze. Bo ja sam jak mi serwis poleciał zastanawiałem się nad kupnem reklamy ale wacham się bo nie wiem czy zyskam czy strace pieniądze a nic nie zarobie. Teraz na reklame kase jest łatwo wybulić ale zeby ona się z powodzeniem przyjeła i zwróciła to już trzeba sporo się napracować.

Jedno reklamować drugie odpuścić i czekac aż strona powróci na swoje dawne miejsce tym bardziej ze ja sam nie wiem za co poleciał mój serwis ale na wszelki wypadek pousuwałem zbędne pluginy itp.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności