Skocz do zawartości

Jakieś tąpnięcie na domenach regionalnych?

Wilk

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 656
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Beerbant, kolejny przypadek pokrzywdzonej strony regionalnej?

https://groups.google.com/a/googleproductfo...44/DZrPSEonrmwJ

Upchane słówek aż miło :P.

No przecież na grupie google o poradę poprosi tylko człowiek, który nie ma zielonego pojęcia o webmasterstwie i seo, i nie zna warunków panujących na tej grupie, a Ty wszędzie mówisz, że wytyczne Google są powszechnie znane, mało kto zna wytyczne z poza branży seo, są miliony stron starszych od wytycznych, a ich właściciele nie są nawet świadomi zagrożenia jakie istnieje ze strony Google, bo mało kto ma czas jak Ty na spędzanie całych dni na grupie google i śledzeniu każdego niusa od G... Ciekawi mnie cały czas jaki masz w tym interes, bo na pewno nie pomaganie ludziom... chyba że to fanatyzm - stąd może nick moher - pasuje...Napisałeś nawet, że "Google potrafi wiele wybaczyć...ale" brzmi jak cytat z Biblii :).

Podobno G. bierze pod uwagę tylko title więc cała reszta nie powinna go obchodzić, ale fakt pojechane to upychanie i to w sposób strasznie bez sensu... wynik niewiedzy - (koleś klasy css nazywa słowami kluczowymi ;), a niech sobie nazywa). Ciekawi mnie czy gdyby na przykład napisał zamiast tego co podałeś title - "Zespoły weselne - zespół na wesele - Warszawa" to też byś to już uznał za upychanie? Aczkolwiek obecnie taki układ title też nie ma sensu większego. W każdym razie co ludzie mają podać w title jak nie słowa kluczowe opisujące zawartość strony?? Adres swojej strony - po co jak jest na zielono zaraz poniżej.

Powtarzam - wytyczne są tak ogólne i "luźno interpretowalne", że praktycznie w sieci nie ma stron, które by w 100% byłyby z nimi zgodne, a już na pewno nie wg. kryteriów którymi Ty się posługujesz. Podałeś wcześniej przykład słowa kluczowego w alt - no, a co ma być w tym alcie jak alt się w jakiś sposób pokrywa z obrazkiem to co w tym złego, że tam jest słowo kluczowe - nie mówię o upychaniu...

Ten człowiek pracuje jako informatyk, i nie jest taki zielony w tematyce seo jak Ci się wydaje. Ponad dwa lata okupował w top 3 większość fraz w branży, a przejął się bo byś się zdziwił ile taki "zespół na wesele " zarabia . 30 wesel daje zysk 120 000 - 140 000 tys rocznie. Więc znajdz mi pracę w Polsce gdzie 30 dni pracy daje takie pieniądze. Więc się zmartwił , po drugie co miał napisać w title. Gramy wesela, prowadzimy wesela. Logiczne jest chyba ,że wpisał frazy które ogólnie wyszukują ludzie. Na szczęście w tej branży zamówienia są na rok, półtora wcześniej więc mam nadzieję że Krzysiek wróci i dalej będzie grał.

Dobry zespół jazzowy Warszawa

Świetny zespół jazzowy na bankiet

Ten człowiek pracuje jako informatyk, i nie jest taki zielony w tematyce seo jak Ci się wydaje.

Jak dla mnie ktoś kto robi takie meta raczej ekspertem nie jest, fakt że jest informatykiem nie ma wielkiego znaczenia - informatyka to bardzo szeroka dziedzina.

Na szczęście w tej branży zamówienia są na rok, półtora wcześniej więc mam nadzieję że Krzysiek wróci i dalej będzie grał.

ale ja mu życzę jak najlepiej i wcale nie popieram tego, że dostał filtra. Wręcz przeciwnie uważam, że Google jest coraz bardziej chamskie w swoich posunięciach, bo strona jest ok, a to że ma dużo fraz w title to nie znaczy, że zasługuje na filtr i wylot z wyników...

Każda strona może dostać filtra i tak na prawdę Dido wcale nie może być pewny, że to za te słowa kluczowe w title

Wiem ,wiem rozumiem chciałem tylko w ludzkim aspekcie, że dla fachowców z forum często jest to tylko domena, 301, ban, filtr a dla ludzi którzy mają biznesy na tych domenach to często ludzka tragedia i spadek dochodów. Mnie np: wykańczają mapki google pomimo wysokich pozycji na większość fraz pojawiły się mapki i ruch spadł o 50%.

Dobry zespół jazzowy Warszawa

Świetny zespół jazzowy na bankiet

Teraz przyczepili się do 'tanich' domen. Co będzie następne ? 'Tanie' hostingi ?

Sugeruję, żeby od zera zbudowali swój internet i wprowadzili w nim swoje zasady.

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

mario1973 - do tego oni właśnie cały czas dążą, więc nie zdziw się jak kiedyś jedyną słuszną wersję będzie domena od Google, hosting od Google i strona wykonana i prowadzona też przez zespół Google. Jak się ma taki monopol, to czemu nie korzystać?

Skuteczne pozycjonowanie stron www | Nowe randki internetowe

mario1973 - do tego oni właśnie cały czas dążą, więc nie zdziw się jak kiedyś jedyną słuszną wersję będzie domena od Google, hosting od Google i strona wykonana i prowadzona też przez zespół Google. Jak się ma taki monopol, to czemu nie korzystać?

zapomniałeś o ich sieci szkieletowej :)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności