Skocz do zawartości

Jakieś tąpnięcie na domenach regionalnych?

Wilk

Rekomendowane odpowiedzi

Obserwuję ciekawe efekty porządków google. Przeglądam sobie frazy regionalne i co widzę?

Chiński, arabski i rosyjski spam typu: "Duzy ciśnienie polozony na pozycjonowanie dokumentow bezposrednio z Internetu w " :)

Może polskie wartościowe strony znajdę szukając w google.ru itp. ;)

Profesjonalne katalogowanie stron + baza precli i katalogów. Polecam Katalog PR4

A ten Miejski katalog stron jest inny niż wszystkie

• Odpowiedzi 656
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
...Przeglądam sobie frazy regionalne i co widzę?

Chiński, arabski i rosyjski spam...

Czego to ma być dowód? Może być podał, że chodzi Ci o prowincjonalną frazkę "pozycjonowanie legnica" z 5k wyniów, która jest tak łatwa, że nawet niewygórowany spam na nią wypływa. Takie coś robisz w miesiąc stawiając normalną stronę "dla ludzi" z dobrą treścią i kilkoma linkami.

https://www.google.pl/search?num=100&hl...214l214l2-1l1l0

Dido - ty z natury jesteś na nie czy jak? Bo nie wiem o co ci chodzi.

Takich przykładów widziałem ostatnio kilka (choć nie jest to reguła). Na pewno sporo stronek zafiltrowanych ostatnio miało o wiele większą wartość dla przeciętnego użytkownika niż te wschodnie spamy. Nawet jeżeli czasem przeginały z zagęszczeniem słów kluczowych.

Profesjonalne katalogowanie stron + baza precli i katalogów. Polecam Katalog PR4

A ten Miejski katalog stron jest inny niż wszystkie

Tym razem chodziło o ten konkretny przykład. Nie wiem co tam spadło na "pozycjonowanie legnica", ale to nie krasnoludki wrzucają te spamy na blogi i fora arabskie czy inne ale nasi rodacy dopalając swoje doorwaye z ofertą lokalnego piozycjonowania :D. Fraza jest cienka jak folia aluminiowa z Biedronki i na prawdę nie widzę nic dziwnego, że te spamy wylazły na miejsce innych.

@Dido

Czegos nie rozumiem. Czyli zafiltrowanie stron firmowych, ktore rzekomo maja o jedno lub dwa slowa w tytule jest w porzadku, a jednoczesnie tak samo w porzadku jest wyplywanie spamu do top 10 tylko dlatego, ze jest to latwa fraza? Czyli od dzisiaj topy na latwe frazy moga byc upchane spamem? Porazajaca logika. Idz na forum google i dalej wypominaj ludziom, ze nie maja uzupelnionych alt w obrazkach i dlatego ich strony na regionalkach dostaly filtr a jednoczesnie usparawiedliwiaj spamy na "latwe frazy". Smiechu warte.

@Dido - Ty to już takie debilizmy piszesz, że aż Ciebie się nie da czytać.

Ciągle pierniczysz tylko o upchanych słówkach, braków w altach obrazków, nieunikalnej treści i inne tego typu bzdety a jak Ci się naocznie pisze, że google jest pełne syfu (i piszę od razu, ze nie jestem za takim stanem rzeczy bo zaplecze może być naprwde fajne) to tak naprawdę nie potrafisz nic konkstruktywnego napisać tylko to, że fraza jest cienka jak kupa rozwielitki czy jakoś tak.

To skoro nic nie trzeba za bardzo robić aby taki syf wbijać w TOPy (i nie ma to znaczenia czy fraza jest łatwa, średnia czy trudna) to po co w ogóle robić dobre serwisy.

I wydaje mi się, że to co piszesz jest poprostu żenujące.

@ Dido - krótka piłka (bo mam dosyć tej mantry spamowej) 3 szybkie pytanie i krótka odpowiedź bez żadnych tam bocznych popierdółek.

Do rzeczy:

1. Czy w trakcie updatów/modyfikacji algorytmu zdarza się, że normalne (nie używam specjalnie tego popieprzonego określenia "wartościowe" bo kwestię wartościowania witryny wyjaśniłem już mam nadzieję) witryny firmowe wpadają w filtr / wypadają z wyników ???

TAK/NIE

2. Podaj mi przykład jednej strony w top 3 dla konkurencyjnej frazy pozycjonowanej w 100% zgodności z wskazówkami Google dla webmasterów.

3. Czy nieetyczne działania konkurencji mogą zaszkodzić witrynie

TAK/NIE

Poproszę krótko, zwięźle i na temat :)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

TAK, google.pl, TAK

:)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Poproszę krótko, zwięźle i na temat ;)

a miało być : nie karmić

Beerbancie, czy chciałbyś być karmiony naprawdę starym, ciągle odgrzewanym kotletem? :P Magda Gessler by CIę tak objechała jako kucharze, że szook ;)

Zapodaj coś świeżego, z witaminkami, bo Dido dostanie niestrawności.

Wiadomo jak jest naprawdę i jakie są prawdziwe odpowiedzi na Twoje pytania, wiadomo też jakie są odpowiedzi Dido... :) Taka pusta dyskusja do niczego nie doprowadzi - nie naprawi algorytmów Googla bo to awykonalne.

Dido zapomniałeś wylogować się z konta zgred :)

Prawdziwy Dido tak by nie odpowiedział. :)

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

Zgredziol nie wcinaj się bo jeszcze nie określiłem jakiego typu flaszke stawiasz :)

także wiesz zawsze mogę to wybrać :P

remy_martin_louis_xiii.png

Remy Martin Louis XIII €1.290,92 ;)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Zgredziol nie wcinaj się bo jeszcze nie określiłem jakiego typu flaszke stawiasz :P

Remy Martin Louis XIII ?1.290,92 ;)

drobiazg :)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności