Skocz do zawartości

Jakieś tąpnięcie na domenach regionalnych?

Wilk

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 656
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Moja strona www.fotografiaslubna.lublin.pl od 11 października cały czas w filtrze. Pojęcia nie mam zielonego co mogło się stać. Googlarz podał mi prawdopodobną przyczynę - przeciążenie serwera i małe zaindeksowanie obrazów (około 30). Sprawdzałem u administratora, przeciążenia serwera jednak nie było a zaindeksowanie obrazów jest jakie jest, konkurencja czasem nie ma w ogóle i trzyma się, próbuję poradzić sobie z doindeksowaniem obrazów - liczę, że wkrótce to zrobię. Problem zbiegł się właśnie z tymi "regionalkami"

Strona nie była nigdy spamowana, linki tylko w katalogach wysokiej jakości, głównie płatnych, czasem bardzo ciężko zdobytych na zagranicznych portalach fotograficznych. Od kilku lat zawsze byłem w czołówce 1-3 na najważniejsze frazy regionalne w mojej branży i raptem nic, nie istnieję, nie ma mnie. Konkurencja spamuje równo i jest OK.

Wczoraj dostałem już wygenerowaną odpowiedź od Google, że na stronę nie został nałożony żaden ręczny filt, itp, itd...

Liczyłem, że jak googleboot odwiedzi mnie ponownie to wszystko wróci do normy, ale nie.

W Yahoo i Bingu trzymam się cały czas przyzwoicie.

Nie mam pojęcia już wkrótce zakładam nową stronę chyba.

pozdrawiam

Nowoczesna Fotografia Ślubna Lublin i okolice oraz niezapomniane Zdjęcia Ślubne

@dulak: na forum google dostałeś mnóstwo wskazówek. Ogólnie dochodzi do tego jeszcze brak przyzwoitego linkowania. Stąd poleciałeś daleko.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

@dulak - daj mu jeszcze z tydzień i jak nic się nie zmieni to nowa domena .pl a na starej zrób przekierowanie. Może problem z menu we flashu - ale dlaczego dopiero teraz stronie się oberwało - w stopce masz linki do podstron to jakoś to się linkowało:

Szablony do zennopostera - ZenBLOG, ZenSocialBot, ZenOgłoszenia, Szeptacz, ZenFles, ZenReview, szablony do poczty i inne). Tylko profile VIP proszę zamawiać przez priv lub email

@dulak: na forum google dostałeś mnóstwo wskazówek. Ogólnie dochodzi do tego jeszcze brak przyzwoitego linkowania. Stąd poleciałeś daleko.

Nie mogę się z Tobą zgodzić zgred.

Linkowanie mam nawet ze światowych serwisów fotograficznych z PR8 (a nie było łatwo to zrobić), zresztą sam mam przyzwoity PR. Strona od około dwóch lat zawsze była w czołówce więc trzeba było sobie na to zapracować za free mi tego Google nie dało.

I o ile przy Google AdWords komunikacja z Google jest bez zarzutu o tyle w przypadkach jak filtry komunikacji z serwisem nie ma i to jest właśnie lipa totalna.

Moja strona www.fotografiaslubna.lublin.pl od 11 października cały czas w filtrze. Pojęcia nie mam zielonego co mogło się stać. Googlarz podał mi prawdopodobną przyczynę - przeciążenie serwera i małe zaindeksowanie obrazów (około 30). Sprawdzałem u administratora, przeciążenia serwera jednak nie było a zaindeksowanie obrazów jest jakie jest, konkurencja czasem nie ma w ogóle i trzyma się, próbuję poradzić sobie z doindeksowaniem obrazów - liczę, że wkrótce to zrobię. Problem zbiegł się właśnie z tymi "regionalkami"

Strona nie była nigdy spamowana, linki tylko w katalogach wysokiej jakości, głównie płatnych, czasem bardzo ciężko zdobytych na zagranicznych portalach fotograficznych. Od kilku lat zawsze byłem w czołówce 1-3 na najważniejsze frazy regionalne w mojej branży i raptem nic, nie istnieję, nie ma mnie. Konkurencja spamuje równo i jest OK.

Wczoraj dostałem już wygenerowaną odpowiedź od Google, że na stronę nie został nałożony żaden ręczny filt, itp, itd...

Liczyłem, że jak googleboot odwiedzi mnie ponownie to wszystko wróci do normy, ale nie.

W Yahoo i Bingu trzymam się cały czas przyzwoicie.

Nie mam pojęcia już wkrótce zakładam nową stronę chyba.

pozdrawiam

Nawet ta jest jeszcze wolna

lublinfotografiaslubna.pl

Jeśli chodzi o wejścia na stronę procentowo rozkładają mi się mniej więcej tak:

70% - Lublin

20% - reszta kraju

10% - UK (gdzie działałem kilka lat) Francja i USA (w serwisach tych państw działam)

Jeśli chodzi o domenę już zakupiłem www.arturherda.pl :) Wiecie, że jakiś czas temu (może rok) jakaś firma oferowała mi tę domenę za niemal 3000zł! :) Łobuzy

Sebastianie - też tak uważam, ale co zrobić gdy nadchodzi okres zbierania zamówień, a wykupienie Ad Words daje dużą liczbę wejść na stronę - ale czyni to konkurencja, nie zainteresowani.

Na Adwords się nie znam. Wiem tylko, że np. duże firmy idąc z automatu zawyżają koszty nawet o 45% - analizowałem taki przypadek z rok temu. Aby obniżyć koszty Adwords, trzeba wiedzieć, jak to robić :)

Co do wejść - konkurencja Ci dużo nie naklika, Google coraz lepiej si przed tym zabezpiecza.

Co do wejść - konkurencja Ci dużo nie naklika, Google coraz lepiej si przed tym zabezpiecza.

No właśnie Google się wszędzie chwalą, że radzą sobie z tym problemem. Prosty przykład. W organicznych wynikach wyszukiwania mnie nie ma więc wejścia z google na stronę występują jedynie z AdWords (google.com/doubleclick itd...). Jeśli mam stąd dziennie około 30 wejść i żadnego zapytania o ofertę (tak od kilku dni) jasno wnioskuję, że nie czynią tego zainteresowani. Na 30 wejść na stronę miałbym minimum 5-6 zapytań o ofertę tak zawsze było w tym okresie gdy byłem w wynikach organicznych google. Teraz ogólnych wejść jest dziennie około 70-80, a z klików jak pisałem już około 30 - zapytań o ofertę równe 0.

Wniosek - każdy może wyciągnąć sam. Wg Google mój dzienny budżet to minimum 36,50zł

pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności