Skocz do zawartości

Jakieś tąpnięcie na domenach regionalnych?

Wilk

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 656
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
i dalej są one top1. Jedna - silniejsza fraza - spadła z miejsca 1 na 3,

To raczej dobre wieści. Miejmy nadzieję, że jest OK.

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

Nie trzeba szukać daleko. Wystarczy wpisać do wyszukiwarki dowolną frazę lokalną i widać, że domeny regionalne trzymają się mocno: fryzjer radom, kosmetyczka sosnowiec i wiele, wiele innych.

Miałem na myśli frazy mocniejsze, niż słowo + miasto. Gdyby to był sam fryzjer, sama kosmetyczka - w ten deseń.

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

Możesz wpisać te same frazy bez miast. W przypadku fryzjera w drugiej dziesiątce strona regionalna, w przypadku kosmetyczki domena regionalna w top10. Mocne pozycje domen regionalnych widać również w wielu innych branżach. Wpisałem pierwszą z brzegu: dietetyk. Wyniki jakies są, każdy widzi.

była...

Możesz wpisać te same frazy bez miast. W przypadku fryzjera w drugiej dziesiątce strona regionalna, w przypadku kosmetyczki domena regionalna w top10. Mocne pozycje domen regionalnych widać również w wielu innych branżach. Wpisałem pierwszą z brzegu: dietetyk. Wyniki jakies są, każdy widzi.

A wpisz "graf ślubny" i znajdź domeny regionalne, w tej branży coś poszło bez wątpienia. Ale poszło coś więcej, wczoraj zadzwonił do mnie kolega z zespołu muzycznego z zapytaniem co się poropbiło u Was (chodzi o fotografów) bo na pierwszych stronach google przesiew i mnóstwo nieznanych mu nowych stron - czyli coś na rzeczy.

A teraz zapytanie grzecznościowe do Was. Kolega rezygnujący z branży zaproponował mi swoją domenę www.udanykadr.pl . Ile Waszym zdaniem może być warta domena zważywszy tylko o kwestie indeksowania google itd.

pozdrawiam

Artur

Nowoczesna Fotografia Ślubna Lublin i okolice oraz niezapomniane Zdjęcia Ślubne

taa, ogolnie jest swietnie, tylko nie mowimy o wszystkich domenach regionalnych, a jedynie o tych, ktorych sie nie zarejestruje u partnerow NASK-u (jak lublin.pl, gda.pl, wroc.pl).

gdyby taki filtr dotknal dokladnie wszystkie domeny regionalne, to paradoksalnie sprawa bylaby jasniejsza: potezna zmiana algorytmu.

ale nie, strony na domenach typu waw.pl, wroclaw.pl, katowice.pl sa nienaruszone.

mnie tydzien temu wrocila wiekszosc tych, ktore wczesniej polecialy. ale nadal 3 autorytatywne domeny z dobrym contentem nie sa widoczne w 1000 wynikow na niektore frazy, jednoczesnie bedac w TOP3 na inne o zblizonej konkurencyjnosci.

najciekawsze jest to, ze dla jednej takiej strony robie niemal podrecznikowe white-hat seo: zero SWL-i i kupna linkow, zero spamow (typu XR, SB), zero zaplecza, precli i kiepskich katalogow.

dulak: nie kombinuj i nie baw sie w maloistotne pierdoly, typu usuniecie 5 slow ze stopki, tylko po prostu kup byle jaka "normalna" domene .pl i zrob przekierowanie 301.

Fabryka Spamu - mój SEO-blog

Polecam prosty CMS - PikoCMS do stawiania zaplecza.

dulakowi 301 nic nie da bo strona zawiera błędy.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Na kilkanaście waw.pl nie poleciała żadna, choć treści na nich raczej marne. Za to piękna .pl-ka zaliczyła BANA, a towarzystwo z SQT zgłoszenie w GWT złożone miesiąc temu olało, nie udzielając choćby lakonicznej odpowiedzi. Google wylewnym się okazało w obdarowywaniu banami ale by odbanować niesłusznie ustrzelone to brakuje mocy przerobowych.

taa, ogolnie jest swietnie, tylko nie mowimy o wszystkich domenach regionalnych, a jedynie o tych, ktorych sie nie zarejestruje u partnerow NASK-u (jak lublin.pl, gda.pl, wroc.pl).

gdyby taki filtr dotknal dokladnie wszystkie domeny regionalne, to paradoksalnie sprawa bylaby jasniejsza: potezna zmiana algorytmu.

ale nie, strony na domenach typu waw.pl, wroclaw.pl, katowice.pl sa nienaruszone.

mnie tydzien temu wrocila wiekszosc tych, ktore wczesniej polecialy. ale nadal 3 autorytatywne domeny z dobrym contentem nie sa widoczne w 1000 wynikow na niektore frazy, jednoczesnie bedac w TOP3 na inne o zblizonej konkurencyjnosci.

najciekawsze jest to, ze dla jednej takiej strony robie niemal podrecznikowe white-hat seo: zero SWL-i i kupna linkow, zero spamow (typu XR, SB), zero zaplecza, precli i kiepskich katalogow.

dulak: nie kombinuj i nie baw sie w maloistotne pierdoly, typu usuniecie 5 slow ze stopki, tylko po prostu kup byle jaka "normalna" domene .pl i zrob przekierowanie 301.

tia, i za takie "bledy" wylatuje sie poza 1000. ciekawe.

@Mendax, piszesz najciekawiej i najtrafniej w tym temacie. W rzeczywistości mam u klientów taką samą sytuację. Częśc domen wróciła, części w ogóle nie można znaleźć w wynikach.

@zgred, piszesz po raz kolejny o kompletnie nieistotnych pierdołach. Nie wiem czy udajesz, czy naprawdę myślisz że to miało wpływ na ten filtr.

to nei są pierdoły - facet nie ma zoptymalizowanej strony oraz błędy w indeksacji. 301 mu po prostu nie pomoże.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności