Skocz do zawartości

Jakieś tąpnięcie na domenach regionalnych?

Wilk

Rekomendowane odpowiedzi

to nei są pierdoły - facet nie ma zoptymalizowanej strony oraz błędy w indeksacji. 301 mu po prostu nie pomoże.

Zgred, dzięki za wiele dobrych rad, ale prawdę mówiąc czym dłużej czytam posty Twoje tym więcej mam wątpliwości co do Twoich rad.

Po kilku latach bycia w TOP 1-3 nagle okazuje się, że to akurat moja strona ma masę błędów skazujących ją na banicję z google a fakt, że stało się to z 11 na 12 października to jedynie przypadek (sic!) jak i przypadkiem jest, że była na poza NASKowej regionalce.

Nie zajmuję się zawodowo pozycjonowaniem, ale na chłopski rozum widzę, że moja strona akurat była czystsza od wielu stron konkurencji będącej na domenach .pl a widniejących obecnie w top 10 jakieś wytłumaczenie? Jakieś wytłumaczenie na to, że brat spamuje na żywca stronę i znajduje się od lat na pozycjach 1-3 pod frazą "... Poznań" ?

A może to Google mają problem z rozróżnieniem?

Pozytyw jest taki, że przedwczoraj postawiłem nowego bloga i już jest zindeksowany w Google, więc do świąt powinienem być w TOP 20 spokojnie ;)

Nowoczesna Fotografia Ślubna Lublin i okolice oraz niezapomniane Zdjęcia Ślubne

• Odpowiedzi 656
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

po kilku latach partolenia o du**e maryni i robieniu optymalizacji za darmo też miał bym wiele wątpliwości co do moich rad. nie chcesz nie wdrażasz.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

dulak, Twoja strona ideałem nie jest i nie była, także bez obrazy, ale zamiast narzekać i wybrzydzać na forach na dobre rady które dostajesz od osób które od lat zajmują się pozycjonowaniem, zbierz się za swoją stronę lub zleć to porządnej agencji SEO która się na tym zna

SBart.pl - dziennikarstwo obywatelskie i artykuły SEO oraz katalog stron

Za dobre rady grzecznie podziękowałem i raz jeszcze uprzejmie dziękuję, jednakże w pewnym momencie zauważyłem, że wiele rad nie ma racji uzasadnienia, a jest raczej udzielana na "widzi mi się" tudzież gdy nie ma się pewności nie powinno się udzielać rad - to jest podstawowa zasada. Piszę to z całą wdzięcznością do kolegów, którzy w dobrej wierze mi pomagali, jednakże osoba o bardzo średniej orientacji w SEO (jak ja) może odnieść wrażenie, że jest to gra w zgaduj - zgadula czy popraw wszystko, a najlepiej zleć firmie.

Proszę mi wierzyć, że około dwóch lat temu moją stronę pozycjonowała firma z tego forum wyniki były opłakane (może nawet czyniący to czyta ten wątek) dlatego wziąłem się sam za robotę gdyż najzwyczajniej w świecie nie jestem w stanie wyciskać kolejne po 900zł m-c dla firmy SEO, która nie ponosi żadnej odpowiedzialności za ewentualną utratę pozycji (takiej firmy nie spotkałem).

Podkreślam raz jeszcze, że wdzięczny jestem za uzyskane rady i wskazówki, wiele z nich było bardzo przydatnych i wdrożyłem je, jednakże - jak wspomniałem - w pewnym momencie zaczęły one przybierać niewłaściwy kierunek.

Mendax - Twoje słowa znalazły potwierdzenie również w innym wczorajszym źródle, dziękuję.

serdecznie pozdrawiam licząc, że nikogo z kolegów nie uraziłem gdyż nie taki miałem zamiar, jeśli zaś tak się stało bardzo przepraszam.

Artur

@dulak: masz rację, jest wiele "firm".

Na podstawie jednak tego, jak wyglądała strona sugeruję, albo bardziej przysiąść do tematu, albo dalej szukać. Powinieneś skupić się na tym, na czym znasz się najlepiej - zdjęciach.

W SEO siedzę od lat, po naście godzin czasem dziennie - tyle samo musiałbym poświęcić pewnie i fotografii. Tyle, że wtedy zaniedbałbym podstawową działalność, która ma przynosić zyski. Weź to pod uwagę :) Skupiasz/skupiałeś się tylko na strukturze strony opartej POD robota, a nie pod człowieka - i z tego wynikły problemy.

Ja też siedzą w tej branży parę dobrych lat, tylko starałem się mierzyć wysoko i dlatego od kliku lat frazy zespół muzyczny i zespół weselny należą do mnie co daje mi zamówienia na 2 lata do przodu za porządne pieniądze.Tylko, że ja skupiłem się na optymalizacji i budowie strony przyjaznej dla usera tak jak napisał Sebastian- SEO. Starałem się ją tak robić, aktualizować żeby była przyjemna przez odwiedzających. Ile lat pracy włożyłem i wysiłku w tę stronę wiem tylko ja ale wszystkiego nauczyłem się na tym forum słuchając kolegów mądrzejszych od siebie, żaden nigdy nie dawał gwarancji że działania jakie podejmę dadzą rezultaty , inaczej byłoby to za proste. W/g mnie zmień serwer bo ten muli, galeria we flashu to nie jest dobry pomysł, popraw błędy w/g w3c, stwórz mapę strony.

Dobry zespół jazzowy Warszawa

Świetny zespół jazzowy na bankiet

@dulak: masz rację, jest wiele "firm".

Na podstawie jednak tego, jak wyglądała strona sugeruję, albo bardziej przysiąść do tematu, albo dalej szukać. Powinieneś skupić się na tym, na czym znasz się najlepiej - zdjęciach.

W SEO siedzę od lat, po naście godzin czasem dziennie - tyle samo musiałbym poświęcić pewnie i fotografii. Tyle, że wtedy zaniedbałbym podstawową działalność, która ma przynosić zyski. Weź to pod uwagę :) Skupiasz/skupiałeś się tylko na strukturze strony opartej POD robota, a nie pod człowieka - i z tego wynikły problemy.

Ja też siedzą w tej branży parę dobrych lat, tylko starałem się mierzyć wysoko i dlatego od kliku lat frazy zespół muzyczny i zespół weselny należą do mnie co daje mi zamówienia na 2 lata do przodu za porządne pieniądze.Tylko, że ja skupiłem się na optymalizacji i budowie strony przyjaznej dla usera tak jak napisał Sebastian- SEO. Starałem się ją tak robić, aktualizować żeby była przyjemna przez odwiedzających. Ile lat pracy włożyłem i wysiłku w tę stronę wiem tylko ja ale wszystkiego nauczyłem się na tym forum słuchając kolegów mądrzejszych od siebie, żaden nigdy nie dawał gwarancji że działania jakie podejmę dadzą rezultaty , inaczej byłoby to za proste. W/g mnie zmień serwer bo ten muli, galeria we flashu to nie jest dobry pomysł, popraw błędy w/g w3c, stwórz mapę strony.

Sebastianie i guitarmen - dziękuję za reakcję panowie, jednakże wciąż nie rozumiem dlaczego uparcie twierdzicie, że strona przygotowana jest pod robota, co na to może wskazywać, bo może rzeczywiście coś wskazuje na to - ja już po paru latach mogę tego nie zauważać.

Zawsze wychodząc z ofertą do klienta stawiam się na jego miejscu, podobnie ze stroną, jedyną rzeczą, którą jako klient chciałbym to cennik, jednakże tego nie zrobię - zbyt się szanuję ;) Poza tym (wg mnie) szukający znajduje na niej wszystkie informacje jakie są mu potrzebne, zresztą przypominam, że przez kilka lat strona była zazwyczaj na pierwszej pozycji pod większością regionalnych fraz fotografii ślubnej- przez kilka lat (sic!). Ja jeszcze kilkanaście dni temu też miałem inne spojrzenie na tę kwestię.

Guiterman - widzę w Twojej wypowiedzi sprzeczność logiczną, mianowicie zarzucasz mi budowanie strony pod boota (choć wcale tak nie jest) jednocześnie proponując dostosowanie jej pod boota (zmiana galerii). Flesz jest całkowicie przyjazny użytkownikom, zresztą robotom również. Kilka dobrych już lat temu zbudowałem serwis www.ho-me.eu całkowicie we fleszu, proszę sprawdzić sobie jak go widzi googleboot.

Nie zrozumcie mnie proszę źle bo z szacunkiem odnoszę się do rad które tutaj mogę przeczytać, jednakże jeśli widzę sprzeczność logiczną reaguję - podobnie czynię w wielu moich wcześniejszych postach, ale zostawmy sprawy sprzeczności.

Guiterman - jeśli chodzi o serwer rzeczywiście myślę o przeniesieniu, nie zauważam by mulił chodzi o kwestie żonglowania stroną na serwerach przez administratora. Ostatnio przywołanie go do porządku nastąpiło po mojej reakcji na facebooku, pisząc na maile nie byłem w stanie wymusić pewnych działań.

Kolego ja jako laik widzę błędy np.

Title powtarzające się słowa,

Title powtarzają się na różnych stronach,

brak h1 a jest baaaardzo dobre miejsce, brak kolejnych hx, itd

spam w stopce i adresach

kilka linków wychodzących ze strony głównej też pewnie nie jest bez znaczenia.

Description to nie słowa kluczowe

z tego co gdzieś przeczytałem to fotografia_lublin google traktuje jako jedno słowo, ale tutaj mogę się mylić.

i pewnie nie tylko;p

Chyba, że się mylę to niech mnie doświadczeni koledzy poprawią;p

Pozdrawiam

Kolego ja jako laik widzę błędy np.

Title powtarzające się słowa,

Title powtarzają się na różnych stronach,

brak h1 a jest baaaardzo dobre miejsce, brak kolejnych hx, itd

spam w stopce i adresach

kilka linków wychodzących ze strony głównej też pewnie nie jest bez znaczenia.

Description to nie słowa kluczowe

z tego co gdzieś przeczytałem to fotografia_lublin google traktuje jako jedno słowo, ale tutaj mogę się mylić.

i pewnie nie tylko;p

Chyba, że się mylę to niech mnie doświadczeni koledzy poprawią;p

Pozdrawiam

ad1. to nie ma nic do rzeczy w konkretnej tematyce to sprawa normalna polecam Google Guide

ad2. na których?

ad3. brak h1? no chyba Ty nie piszesz o mojej stronie

ad4. proszę o oświecenie

ad5. bez komentarza

ad6. oczywiście, że nie

Akurat skomentowałeś zmiany, których większość naniosłem niedawno - właśnie po radach na forum :)

Moja wiedza, uważam jest bardzo niewielka mimo, że od kilku lat w wolnych chwilach śledzę temat, ale właśnie takie "rady" powodują więcej bałaganu niż porządku.

A tak w ogóle często słyszymy o "spamach" które google wcale nie musi traktować jako spam, np. rozbudowane adresy - polecam poradnik Google str 7, zresztą Shari Thurow też poleca rozbudowane adresy. Ja za namową zmieniłem jak to wpłynie na pozycję - zobaczymy.

Interesujące jest to, że część osób w tąpnięciu z 11 na 12 zobaczyła jakieś celowe działanie Google na regionalkach a inna część osób usilnie próbuje znaleźć przyczyny przypadkowego spadku wielu mocnych regionalnych domen w kosmos. Ja wierzę, że jest pewna prawidłowość jaka? Trzeba byłoby przeanalizować mocno wśród domen które poleciały a nie były spamami i to, wydaje się, mogłoby pomóc w poprawie wyników.

Wiecie, prawda jest taka, że w każdej witrynie ktoś coś znajdzie co nie jest zgodne z wytycznymi Google. Czy główny adres www.google.com jest czy nie? ;) Gdzie tam jest treść dla użytkownika?

Kwestia W3C, którą guitarman poruszył będzie o tyle nieistotna dla google do póki nie będzie zgodności samych google z validatorem.

pozdrawiam

Artur

Przepraszam, rzeczywiście dotyczy to innej strony z tego tematu. Mój błąd:P Też fotografia i też lublin, post mi przeskoczył.

:) Zdarza się, ale wpadłem na pomysł - dzięki Twojemu postowi jak zindeksować skutecznie zdjęcia w galerii - bo na to pytanie na żadnym forum nie dostałem porady ;)

Tylko, że ja kurde nie mam na to panowie wszystko czasu :) 6 ślubów zaległuch czeka na obróbkę, a jeszcze do adwentu pracuję co tydzień.

...Tylko, że ja kurde nie mam na to panowie wszystko czasu :) 6 ślubów zaległuch czeka na obróbkę, a jeszcze do adwentu pracuję co tydzień.
Dlatego czasem warto zająć sie swoja robotą w 100% a komus innemu zlecić coś na czym On sie zna. Oczywiście trzeba dobrze trafić, a z tym róznie bywa, a jeszcze gorzej jak sie już na początku sparzylismy ;)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Prosty przykład w moim wypadku: kilka miesięcy pozycjonowania strona gdzieś w pierwszej sześćdziesiątce i tyle. Wziąłem się za robotę i do TOP 20 wskoczyłem naprawdę momentalnie, nie pamiętam jak szybko ale bardzo szybko. Do TOP 10 też nie trwało to długo. Będąc lata w pierwszej piątce otrzymywałem co tydzień oferty firm SEO raz spytałem nawet grzecznie panią czy sprawdzała stan mojej strony - odpowiedziała, że nie :)

Wiem, że w tej branży jest masa amatorów i dlatego trudno jest trafić - w mojej branży jest identycznie.

Jak dla mnie zmiany po 12 sa dziwaczne.

Jeszcze przez jakis czas nie podejmowalbym pochopnych dzialan. Wyczuwam stagnacje w serpach, moze cos sie kroi.

W pozniejszym czasie wywalilbym ten wielki top, flash (da sie to zastapic czym innym by nie tracilo wygladu), zmienil nieco tresc tekstu bo troche spamowato to wyglada. Zrobilbym jedno menu bez powtarzania w stopce, zaczalbym porzadnie linkowac.

Jesli to nic nie da, masz nowa domene. Rob 301 i dopal linkami.

Nie wbijalbym sobie do glowy rzeczy typu: "kiedys bylo dobrze wiec to nie to..."

Algorytm sie zmienia i tyle. Nie robiac nic, bedziesz musial czekac na kolejny update. Pytanie kiedy nastapi.

O_o

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności