Skocz do zawartości

Problem - potrzebuje rady i pomocy.

fungi

Rekomendowane odpowiedzi

router mam defaultowo ustawiony na IP 10.0.0.2, a moj super terminal mowi mi ze niemozna znalesc takiego serwera

sproboj go pingnac z innego systemu, np. knoppixa z skonfigurowana siecia (jesli masz dhcp to kwestia jednego kliku, jesli nie - kwestia pieciu klikow). jesli dalej kicha to istotnie router. albo wadliwy (malo prawdopodobne), albo zle skonfigurowany (bardziej). zajrzyj do instrukcji, jak sie konfiguruje, czy przez tftp, czy http, czy jakims programem wlasnym. no i coz... niestety czeka Cie lekcja z struktur sieci i forwardowania... albo zaplacisz kolejnemu 'adminowi'.

"i can handle it without linking :)"

Mam dosc 'adminow' - wole sie sam tego nauczyc i miec na zas- kurde czuje ze czeka mnie kolejhna zarwana nocka :evil:

Fok jego mac ! :)

mam tylko nadzieje ze siec po tym calym eksperymencie wstanie i jak co to bede mogl pytac o rady. Pozyjemy obaczymy.

Noto do dziela zuczku ;)

:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności